Bıçak Sanatı - Forum

Kasım Bıçağı

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Kasım Bıçağı
« Yanıtla #20 : 09 Kasım 2016, 22:44:40 »
Gonyalılar....Gonyalı hemşehrim, yada Gonyada bir bıçak sever. Gonya buluşması yakındır desene.

Hemşehrim  ikinci ve doğaçlama bir bıçak için bana nazaran oldukça kıskandırıcı bir çalışma olmuş. Tez zamanda birlikte bıçak yapalım.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #21 : 09 Kasım 2016, 22:53:26 »
 :) Hemşerim daha uygun olur.Zira Ereğliliyim.Konya buluşması fikri kulağa hoş geliyor.Uygun bir zamanda olursa Neden olmasın
İltifatınız için de ayrıca teşekkür ederim.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 10 Kasım 2016, 09:27:08 »
Gonyalılar....Gonyalı hemşehrim, yada Gonyada bir bıçak sever. Gonya buluşması yakındır desene.

Hemşehrim  ikinci ve doğaçlama bir bıçak için bana nazaran oldukça kıskandırıcı bir çalışma olmuş. Tez zamanda birlikte bıçak yapalım.

+1 :2up

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
« Yanıtla #23 : 10 Kasım 2016, 10:04:18 »
Bıçak guzel ama kilif benim cok hosuma gitti elinize saglik:)

cem eser

• 752
« Yanıtla #24 : 10 Kasım 2016, 10:09:46 »
Teşekkür ederim. :)

cem eser

• 752
« Yanıtla #25 : 10 Kasım 2016, 13:13:02 »
Kılıf yapımı de en az bıçak kadar zevkli ama deri temininde çok zorlanıyorum. Malum doğal tabaklanmış deri fiyatları çok pahalı.Ben genelde semerci yada ayakkabıcıdan aldığım derileri kullanıyorum.Onlarda da renk ve doku sorunu yaşıyorum.Bu kılıfı yaparken  ince ve farklı renklerde 2 ayrı deriyi birleştirmek zorunda kaldım.Yani derinin içindede bir katman daha var.Çok sağlam ve kullanışlı oldu.Yeri gelmişken söyleyeyim toplu bir deri alım organizasyonu olursa katılabilirim.

mete43

• *
  • 5
  • Meslek: eczane teknisyeni
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #26 : 10 Kasım 2016, 15:28:42 »
Elinize sağlık güzel çalışma
Kasımda bıçak başkadır :)

bolge

• *
  • 42
  • Cafer
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 10 Kasım 2016, 15:58:14 »
Elinize sağlık.

Ayhan ELKUT

« Yanıtla #28 : 10 Kasım 2016, 16:06:39 »
Elinize sağlık.

rumpelstiltskin

• *
  • 6
  • Berkant
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #29 : 10 Kasım 2016, 16:24:11 »
elinize sağlık çok güzel olmuş, bıçağın güzelliğinin yanısıra kabza ve kılıfın uyumu da ayrı bi güzellik katmış

cem eser

• 752
« Yanıtla #30 : 10 Kasım 2016, 19:06:53 »
 Mete bey filmi izledim güzeldi, :) Sağolun arkadaşlar begenmenize sevindim.

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #31 : 10 Kasım 2016, 23:06:50 »
Güzel işçilik, harika bir bıçak olmuş, elinize sağlık...
Aytunç Ayper (itunch)

cem eser

• 752
« Yanıtla #32 : 11 Kasım 2016, 10:32:42 »
Teşekkür ederim.

İrfan

• **
  • 135
  • Meslek: Sanayi
  • Yer: Sultangazi
« Yanıtla #33 : 11 Kasım 2016, 15:19:58 »
hoş bir calisma emeinize saglik..bıçağın keskinliği ne durumda oldugunu merak ediyorum

cem eser

• 752
« Yanıtla #34 : 11 Kasım 2016, 17:02:08 »
Teşekkür ederim.Bıçağın keskinliği gayet iyi.Ben bileylemede  Girit taşı ve Masat kullanıyorum. En çok rağbet gören 2 keskinlik testine tabi tuttum :).İkisinde de çok başarılı.Kağıt ve kıl testi.Ağız açısını da özellikle büyük tuttum ki dağ bayır işlerinde de rahatca kullanılabilsin.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #35 : 11 Kasım 2016, 19:00:57 »
Hocam elinize sağlık.

Fotoğraflar doğrudan güneş altında mı çekildi? Gün ışığında ama güneşin direk aydınlatmadığı bir yerde çekmenizi öneririm. Bir de büyükçe bir kağıt, mukavva gibi açık renkli, ve desensiz bir yüzeyi fon olarak kullanmanız iyi olacaktır, zira böyle yaparsanız hem görüntü kolay anlaşılır hem de bu esnada fotoğraf boyu yersiz bir şekilde artmaz, bu sayede fotoğrafı daha yüksek kalitede kaydetmeniz mümkün olabilir.

Bıçağı bütün olarak değerlendirirsek güzel. İlla sıralamak gerekirse namlu bitirişinde bazı yerlerde kafa karıştırıcı görüntüler var. Bunlardan dolayı ışığı da suçlamak lazım ama belki yüzeyde zımparalama problemi yada yapıştırıcı kalıntısı olabilir. Işıktan dolayı net bir şey diyemedim.

Sap ve kılıftaysa gördüklerim bana net söylüyorum keyif verdi.

Damganızı hangi yöntemle yaptınız? Asit yada elektrikle mi yoksa lazerle mi?
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2016, 19:02:57 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

cem eser

• 752
« Yanıtla #36 : 11 Kasım 2016, 22:07:24 »
Hocam elinize sağlık.

Fotoğraflar doğrudan güneş altında mı çekildi? Gün ışığında ama güneşin direk aydınlatmadığı bir yerde çekmenizi öneririm. Bir de büyükçe bir kağıt, mukavva gibi açık renkli, ve desensiz bir yüzeyi fon olarak kullanmanız iyi olacaktır, zira böyle yaparsanız hem görüntü kolay anlaşılır hem de bu esnada fotoğraf boyu yersiz bir şekilde artmaz, bu sayede fotoğrafı daha yüksek kalitede kaydetmeniz mümkün olabilir.

Bıçağı bütün olarak değerlendirirsek güzel. İlla sıralamak gerekirse namlu bitirişinde bazı yerlerde kafa karıştırıcı görüntüler var. Bunlardan dolayı ışığı da suçlamak lazım ama belki yüzeyde zımparalama problemi yada yapıştırıcı kalıntısı olabilir. Işıktan dolayı net bir şey diyemedim.

Sap ve kılıftaysa gördüklerim bana net söylüyorum keyif verdi.

Damganızı hangi yöntemle yaptınız? Asit yada elektrikle mi yoksa lazerle mi?

Eylem bey öncelikle teşekkür ederim.
Fotoğrafı akşam ev ortamında çektim.Açık hava konusunda size kesinlikle katılıyorum.Bundan sonraki resimlerde fon hususuna da dikkat edeceğim.

Namlu konusunda da yarama dokundunuz.Haklısınız.İşin açığını söylemek gerekirse acilen bant zımparaya ihtiyacım var.Fakat apartman ortamında kullanabilir miyim bilemiyorum.Zira komşuları rahatsız etmek istemem.Bide bütçeme uygun bir zımpara bulamadım.

Markayı da anodik dağlama yöntemi ile yaptım umarım olmuştur.

burakergin

• 290
« Yanıtla #37 : 11 Kasım 2016, 23:59:47 »
Hocam bende siz gibi düsünüp 700 tl ye iki teker bir bant zımpara aldım ve evde bir hobi odasi kurdum hatta o kadar hevesle kurdumki Sefa Hocamız gibi masamı dahi kendim yaptım. Sonuc olarak 700 tl ye aldıgım bant zimparadan hic memnun degilim ayrica hanimda evden kovdu  :))suan guzel bir atolye kuruyorum.

cem eser

• 752
« Yanıtla #38 : 12 Kasım 2016, 00:15:15 »
 :) siz bana göre daha şanslıymışınız atölye kurduğunuz göre.... Atolyeyi nerede kuruyorsunuz? Dükkan falan mı? bant zampara ne almıştınız?

burakergin

• 290
« Yanıtla #39 : 12 Kasım 2016, 00:37:13 »
:) siz bana göre daha şanslıymışınız atölye kurduğunuz göre.... Atolyeyi nerede kuruyorsunuz? Dükkan falan mı? bant zampara ne almıştınız?
Atolyeyi gebzede arapcesme mahallesinde bir bodrum katini tuttum fiyat olarak gayet uygun hemde hanimin gidip gelip kapimi acip yine batmis demesinden kurtuldum:) simdi ise korfezden kucuk 250 metrekare bir arsa buldum onu alacagim icine bir konteyner koyup etrafini telle cevirip istedigim gibi ses cikarabilecegim malum bodrum katinda ustte dukkanda olsa dovme yapilmiyor. Oncelikle taner ustamiza bir profesyonel ocak yaptiriyorum. Iki eksigim var serit testere ve iyi bir bant zimpara makinesi... Hocam kesinlikle yılmayın kapi kapiyi aciyor insanin karsisinda firsatlar beliriyor bunlari size yazarken bile heyecanliyim... Ama nacizane tavsiyem ucuz urunden uzak durun hic memnun degilim tekrar tekrar masraf...