Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Bıçakçılık
Nasıl Yapılır - Adım Adım Bıçak Yapımı
(Moderatör:
deserteagle
)
Amator bıçak yapımı (anlatımlı)
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
11 Yanıt
2430 Gösterim
Ensbmof
37
Meslek: MarangoZ
Yer: Beyoğlu
«
:
06 Kasım 2016, 16:52:48 »
AMATOR BIÇAK YAPIMI ÖĞRENDİĞİN KADAR YAPMAYA VE ANLATMAYA ÇALIŞTIMM YAPTIĞIM BU BICAKTA EKSİĞİM HATAM SÖYLE OLDA DAHA İYİ OLUR DEDİĞİBİZ NE VARSA ÖNERİLERİNİZİ
YAZA BİLİRSİNİZ
https://m.youtube.com/watch?v=RA6jdy1wy-o
VANLOG-BIÇAK
burhan duver
49
Meslek: gıda mühendisi
Yer: izmir
Ynt: Amator bıçak yapımı (anlatımlı)
«
Yanıtla #1 :
06 Kasım 2016, 23:41:00 »
yavrum senin adın ensbm mi?
sefaçabuk
14086
«
Yanıtla #2 :
07 Kasım 2016, 00:30:39 »
Alıntı yapılan: burhan duver - 06 Kasım 2016, 23:41:00
yavrum
senin adın ensbm mi?
Bu hitap tarzı Forumdaki genel yaklaşıma uygun olmamış, lütfen daha özenli olunuz...
http://www.sefacabuk.com/tr/
Ensbmof
37
«
Yanıtla #3 :
07 Kasım 2016, 11:31:03 »
Biraz daha edepli olmak lazımmm enes VANLIOĞLU YAVRUM MAVRUM GİBİ KELİMELER OLMAZZ
VANLOG-BIÇAK
Ensbmof
37
«
Yanıtla #4 :
07 Kasım 2016, 11:33:32 »
Burada kötü işlerden uzak kalmak ve bir şeyler meşgul olmak ustalardan iş öğreniyoruzz
Heves kırmadan gönül yıkmadannn yorum atabilirsinizzz
VANLOG-BIÇAK
atikmehmet
1212
Mehmet ATİK - 1984
Meslek: Şehir Plancısı
Yer: İstanbul
«
Yanıtla #5 :
07 Kasım 2016, 12:07:39 »
Enes Hocam elinize sağlık. Videoyu izledim ancak malumunuz video bıçak yapımının yalnızca bir kısmını kapsıyor. Genelde bıçak yapımında ben iki türlü video ile karşılaşıyorum. Profesyonellerin videoları ve hobi amacıyla bıçak yapılabileceğini gösteren videolar. O yüzden video ismini amatör bıçak yapımı yada yeni başlayanlar için bıçak yapımı diye adlandırırsanız doğrudan ilgilisine ulaşmış olursunuz. Son olarak anladığım kadarıyla video yapımı ve kurgusu hakkında bilginiz var. Bence çizimiydi sapıydı namlusuydu diye ayrı ayrı video çekip ayrı konular altında yayımlamaktansa baştan sona tek video ile durumu daha iyi anlatan bir video çekebilirsiniz.
Birde başlangıçta yapılan çalışmaların hemen videoya alınması ve sürecin ayrıntılı anlatılması size geri dönüşlerde farklı üslup ve yorumları getirebilir. O yüzden tavsiyem bu konuda başta işçiliğinizi geliştirmek olmak üzere kameranın yeri, işlem sırası ve süreçleri daha tanımlı ve anlaşılır halde betimleyen videolar çekmeniz yönündedir. Türkieye'de bu kapsamda belgeseller haricinde böyle video yapan çok az ustamız var. Ben sizdeki gayretin bu açığı yakalamada faydalı olacağını düşünüyorum. Ancak insanlar genelde ortaya çıkan ürünün göreceli güzelliği üzerinden yapılan tanıtıma sunuma önem vermekteler.
Kısacası ve açık konuşmak gerekirse önce ortaya koymuş olduğunuz eserlerin ustalarımızın bize tavsiye ettiği şekilde yapıldığına dikkat ederek eserin beğenisinin yaygınlaştırılması daha sonra çıkan ürünlerdeki beğeni ve ilginin artırılmasıyla bu merakı giderecek videoların çekilmesi daha uygun olacak sizi de cesaretlendirecek bize de sunmuş olduğunuz görsel zenginliği tebrik etmek düşecektir. Zira bir çok noktada olması gerekenden bağımsız yapılmış bıçak yapımında oturmuş genel kabulleri dikkate almadan üretilen görsel zenginliği kısıtlı çalışmaların tanıtımı ister istemez muhatap bulmayacaktır.
Genel olarak şunu da vurgulamakta fayda var. Bende bu foruma sonradan dahil oldum. Eskiye dönüp baktığımda nekadar forumun çatkısına uygun olmayan yazışmalar yapmışım diyorum. İnceliğiniz ve iyi niyetiniz konusunda hiç şüphem olmayarak size forumdaki genel yazışma felsefesini biraz daha inceleyip yazdığımız yorumları bu kapsamda gözden geçirmenizi, bir olay sonucunda biraz düşünüp heyecanla yorum yapmamanızı, muhataplarımızın herhangi bir görüş belirtmediği takdirde tekrar tekrar yorumdan ziyade tek mesajda konunun ifade edilmesini ve ya yeni yorum yazmaktansa eski yorumu düzenlemenizi rica ediyorum.
Umarım yazdıklarımı iyi niyetle aktardığımın farkındalığıyla okursunuz.
Bireysel girişim ve özverinizi de ayrıyeten tebrik ederim.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com
Ensbmof
37
«
Yanıtla #6 :
07 Kasım 2016, 12:58:11 »
Tavsiyeniz için ve ilgi alakanız çok teşekkur ederimm daha dikkatli olup
Fevri davranmadan hareket edicem
Forum dan faydalanarak daha iyi işleri çıkarmaya çalışıcam
bu şekil de uyarıp tavsiyede bulunduğunuz saygılarımı sunarımm....
VANLOG-BIÇAK
seckin.yaman
152
Meslek: Teknisyen
Yer: Ankara
«
Yanıtla #7 :
07 Kasım 2016, 13:14:29 »
Kırmadan kırılmadan güzel bir uslubla tatlı bir sonuca bağlandı. Mehmet ve Enes beyi tebrik ediyorum.
burhan duver
49
Meslek: gıda mühendisi
Yer: izmir
«
Yanıtla #8 :
07 Kasım 2016, 16:57:48 »
yaşlanınca huysuz ve tahammülsüz oluyorum sanırım,yaşıma verin.enes kardeşim senden özür diliyorum,okuyunca bende farkettimki saçma sapan hoş olmayan bir cümle, ,okudukça hatamı görmek için silmeyeceğim.
Ensbmof
37
«
Yanıtla #9 :
07 Kasım 2016, 17:18:39 »
Estafurullah özür dilemeyin siz benim büyüğümsünüz hata muhakkak olur allah sağlıklı sıhhatlı uzun ömür versin.
Gönül kırıılmadan en iyi öğrenmek ve öğretmek dileğiyle
VANLOG-BIÇAK
sefaçabuk
14086
«
Yanıtla #10 :
07 Kasım 2016, 19:58:33 »
Arkadaşlar valla sergilenen tavırlar karşısında şapka çıkarıyorum, duyarlılığınız için hepinize forum adına teşekkür ederim
http://www.sefacabuk.com/tr/
Ensbmof
37
«
Yanıtla #11 :
07 Kasım 2016, 23:17:57 »
Rica ederim sefa ustam bir şeyler kazandırıyorsunuz çırakları
Usta yapmak için gayret gösteriyor ve ilgileniyorsunuz herşey için ben teşekkur ederim
«
Son Düzenleme: 07 Kasım 2016, 23:24:00 Gönderen: Enes VANLIOĞLU
»
VANLOG-BIÇAK
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum