Bıçak Sanatı - Forum

Benim güzeller

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
Ynt: Benim güzeller
« Yanıtla #20 : 04 Nisan 2011, 21:24:30 »
Kapze ile içerdeki çelik silme aynı hizada.Şerit kısım kısım içerden çeliğe lehimleniyor.Sağdan ve soldan yuva şeklinde boşluk oluşuyor.Kapze boynuzdan ve bu yuvalara oturtuluyor.

« Yanıtla #21 : 04 Nisan 2011, 21:29:39 »
Ustam çok sağolasın, kafamdaki bir kuşkuyu aydınlattın. :2up

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #22 : 04 Nisan 2011, 21:31:09 »
Kama da ise kapzeye denk gelen kısım iç tarafı ezilerek kenarlara doğru yığma yapılmış, böylece kenarları kalın duruyor.

Berke Boyacı

« Yanıtla #23 : 04 Nisan 2011, 23:15:13 »
Maşallah...

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #24 : 05 Nisan 2011, 02:05:10 »
kuyrugu mu merak ediyorsun Sefa hocam? Ben bir ara gider , resimlerim. Silah Muzesinde bir dolu kabzasiz kilic var. Ayrica merak ettigin bir sey varsa onlari da resimliyeyim. Cogu bu sekilde

Not: resim Gokmen Altinkulp - Cebehane
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
« Yanıtla #25 : 05 Nisan 2011, 12:25:15 »
Üçüde birbirinden güzel maşallah. Kadir kıymet bilenlerin elinde olması ayrıca sevindirici. kamalarda en az kılıç kadar güzeller. kamalarında detay fotolarını yayınlarsanız seviniriz.

« Yanıtla #26 : 05 Nisan 2011, 20:19:43 »
Burak açıkcası kuyruk konusunda bilgi eksikliğim vardı, sağolsun Muammer ustadan gerekli bilgiyi almış oldum. Ama senin için çok büyük iş çıkarmayacaksam detay fotoğraf isterim hem de çok makbule geçer, detay derken sadece kabza-kuyruk değil diğer detaylarda olsa fena olmaz.

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #27 : 05 Nisan 2011, 20:39:49 »
kama

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #28 : 05 Nisan 2011, 20:42:50 »
hocam bende acayip katana hastalıgı var burdaki resimlerde oldukça başarılı oldugunuzu gördüm benim elimin altında böyle makineler olmadıgı için yapamıyorum haliyle satın almaya kalksam 250tlden başlıyor fiyatları acaba bir katana imal etseniz  satmayı düşünür müsünüz kaça satmayı düşünürsünüz çünkü gerçekten çok ilgimi çekmede bu kılıç ül veledler :)
bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim
kendi şansını kendin yarat ...

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #29 : 05 Nisan 2011, 21:44:12 »
Sefa hocam  kılıç atölyede . ölçekli resmini çekip yarın gönderirim. Başka bir arkadaşımda az bilinen bir kılıç daha var. Onunda resmini çekeyim. Kılıcın namlusu boydan boya dalgalı.Kesmeyi kolaylaştırsın diye yapılmıştır herhalde.Balçak gümüş ve işlemeli. damgası da var, görmeni isterdim.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #30 : 05 Nisan 2011, 21:48:19 »
Dediğiniz galiba kris namlu benim bildiğim kadarıyla daha büyük yara açması için tasarlanmış bir namlu tipi.

Resimleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygılar...

« Yanıtla #31 : 05 Nisan 2011, 21:54:51 »
Ustam çok sevinirim, emeklerin içinde şimdiden teşekkür ederim

« Yanıtla #32 : 05 Nisan 2011, 21:55:57 »
hocam bende acayip katana hastalıgı var burdaki resimlerde oldukça başarılı oldugunuzu gördüm benim elimin altında böyle makineler olmadıgı için yapamıyorum haliyle satın almaya kalksam 250tlden başlıyor fiyatları acaba bir katana imal etseniz  satmayı düşünür müsünüz kaça satmayı düşünürsünüz çünkü gerçekten çok ilgimi çekmede bu kılıç ül veledler :)
bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim
İlgine teşekkür ederim ancak satış yapmıyorum, üzgünüm.

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #33 : 05 Nisan 2011, 22:09:50 »
Rica ederim, paylaşmayı severim. Bu arada kılıcınız ne aşamada?

« Yanıtla #34 : 05 Nisan 2011, 22:42:09 »
Ana olukları bitirdim, biraz zaman sorunum var bu nedenle akşamları eve döndüğümde biraz ilgilenebiliyorum. Ama yinede ilerliyor, yarın da yelmanın oluklarını bitirmeyi düşünüyorum, ardından olukların kenar çizgilerini çekeceğim. bakalım yavaş yavaş gidiyor.