öncelikle iyi çalışmalar size yeni yaptığım bant zımparamı tanıtayım.
çalışma olarak forumdakilerle aynı ama şekil olarak forumdakilerden biraz farklı. öncelikle bu işe kalkışmadan önce bu makinenin okadar zor olabileceği aklıma gelmemişti. zorlanmamdaki sebep ben köşebentten olmasının verdiği esnemeler ve cnc de kesmediğim için mm de olsa hatalar. bu hatalara ilk önce dikkat etmedim ama 4 ayrı tekerlek hepsinin açısını düzgün ayarlamak çok zor oldu. öyle ki ön 2 teker için hem sallanmasını önlemek hemde ayarlamak için ek kollar attım. motor tri faze 0,75 kwa 2870 devir fan motoru. elimde farklı motorlar vardı ama bu motor şekil itibarıyla heryerde kullanılabilen bir motor olmadığı için burda değerlendirmek istedim.

ilk başladığımda daha ince demir lama ile bşladım ama çok ince kaçtı sandığım kadar basit bir iş değildi.

.
not:burdaki motor farklı
Tahrik kasnağını da küçük yapmıştım ama sonra anladımki mm lik bir yamulma vs şeritin çıkmasına sebep oluyodu bu yüzden sonra değiştim ve 12x12 lama üzerine 0 hata ile tekrar yaptım.
Sonrasında tekerlere başladım. ilk olarak ahşab tornaya çekerek ve içine 12mm rulman koyarak yaptığım tekerler taktım fakat ahşabın balansı tornada düzelmedi. nedeni ise ahşabdaki yoğunluk farkı. açıkçası bunlar beni çok uğraştırdı ama pek hoşuma gitmemişti.

sonra sanayide kestamid gördüm ve onla tekrardan yapmaya karar verdim. tornacıda çektirdim. bununla beraber ön tekerlerin kasnağını da köşebentten yaptım.

ardından motosikletimin kalan boyası ile her yeri boyadım.

ardından
THE END