Bıçak Sanatı - Forum

Evde profil çıkarmak için yardım

tarpoon

• 4739
Ynt: Evde profil çıkarmak için yardım
« Yanıtla #20 : 03 Nisan 2011, 23:42:52 »
 ;)  ustam ellerımın derısı kalınlastığından  etkılenmeyınce .onu hep unutuyorum. evet makınaların karsısına tam korumalı olarak çıkmak bızım menfaatımıze..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #21 : 03 Nisan 2011, 23:47:26 »
orkun abi profiller çok güzel. gerçekten sabır işi bu iş acele etmeden yavaş yavaş gitmek lazım yoksa günlerce süren işlem iki dakikada çöpe dönüşüyo  :'(

taşlama motoruna yönelmeniz çok daha iyi. sütün matkaba freze takıp kullanırsanız matkabın ömründen baya bir yersiniz. yanal zorlamalara pek geleceğini sanmıyorum bu aletlerin.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #22 : 03 Nisan 2011, 23:54:33 »
Balkona atölye yapıcam deyince Egebant da çalışan bir arkadaşımın bagajındaki numunelerden bana hediyeleri.  ;D
Bunlara ilave birde maske isteyeyim  ::)

Uploaded with ImageShack.us

« Son Düzenleme: 04 Nisan 2011, 01:20:04 Gönderen: meteoravcısı »

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #23 : 04 Nisan 2011, 19:29:37 »
Taner Bey, ne iyi ettinizde bana böyle bir akıl verdiniz.  :2upBirkaç parça mdf ve bir karbür uçla bir sürü vakit kazandım. Profillerin etrafı 15 - 20 dakikada tertemiz oldu. Ben daha temiz çürütme yapmayı öğrenene kadar zamandan kazancım inanılmaz.  ;D

Yanlız cihaz böyle biraz gürültülü oldu, motorun mdf ye değdiği yerlere ve sehpanın etrafına izolasyon yapmayı düşünüyorum. Belki sesi biraz azaltır.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #24 : 04 Nisan 2011, 19:34:43 »
Bugün bende 3 tane profil çıkardım tüm gün boyunca testere ile denemelerimin neden sonuç vermediğini buldum testere dandikmiş. :D Eğeyle kolayca kenarlarını temizleyebildim. :)

Saygılar...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 04 Nisan 2011, 20:31:05 »
Taner Bey, ne iyi ettinizde bana böyle bir akıl verdiniz.  :2upBirkaç parça mdf ve bir karbür uçla bir sürü vakit kazandım. Profillerin etrafı 15 - 20 dakikada tertemiz oldu. Ben daha temiz çürütme yapmayı öğrenene kadar zamandan kazancım inanılmaz.  ;D

Yanlız cihaz böyle biraz gürültülü oldu, motorun mdf ye değdiği yerlere ve sehpanın etrafına izolasyon yapmayı düşünüyorum. Belki sesi biraz azaltır.

işte budur  :) buyuk rahatlık ve zaman kazanımı..  karbur ucun çapı daha buyuk olanını alırsanız  malzemeye dalmadan daha temız yuzeyler ortaya cıkar.
motoru monteledığınız mdf kalın olmalı ve yanlış görmuyorsam  alt tablaya sabıt değil. kalın mdf ıle alt tablaya gönyede olacak şekılde sabıtlemelısınız.  zamanla  vıbrasyondan dolayı  motor gönyeden kaçar ve ufak parmak oyuklarında sımetrı bozulur.

ayrıca üst tablanın aynısından çeşitlı kalınlıklarda yaparsanız  yukseklık ayarı ıçın kullanabılırsınız . farz edelım karbur ucun alt bölumu ıle calısıyorsunuz köreldı 0,5 cm lıl bır parca ıle ust bölumunu kullanabılırsın. 
veya yeterlı yukseklıkte ıse yuvarlak başlı uç ıle kanal açabılırsın..
ses ıçın kabını izole etmeyı dusunuyorsan şayet  , motorun hava akışını kesmemeye gayret et ısınma sonucu yanabılır.
 malzemeyı karbur uça sertce bastırmamalısın. ve  bu en önemlısı     dalgınken ,  acele ıle profılı temızlemeye calışırken , gözluk maske ve eldıvenın  olmadan  makınenın basında ısen buyuk rısk altındasın demektır.

güle güle kullan :) bırde zımpara makınesını gorsen...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #26 : 04 Nisan 2011, 21:14:02 »
Taner Bey uyarılarınız için teşekkürler.  Hepsini dikkate alacıcam.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #27 : 05 Nisan 2011, 09:45:40 »
bu aleti Taner abinin orda ben de kullandım, gerçekten çok akıllıca ve müthiş zaman kazandıran bir aparat. gerçi biraz gürültülü geldi bana, fakat herşeye değer... müsait bir zamanda ben de bundan bir adet edineceğim heralde ama "yerim dar" maalesef... :( bir de şu şerit zımpara işini halletsek... ::)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #28 : 05 Nisan 2011, 10:46:58 »
bu aleti Taner abinin orda ben de kullandım, gerçekten çok akıllıca ve müthiş zaman kazandıran bir aparat. gerçi biraz gürültülü geldi bana, fakat herşeye değer... müsait bir zamanda ben de bundan bir adet edineceğim heralde ama "yerim dar" maalesef... :( bir de şu şerit zımpara işini halletsek... ::)

benimkide yarım duruyo yani sonuç olarak bayağı bir malzemye ihtiyaç  var
bir ara halledelim emin bey kardeşim.

meteoravcısı ellerine sağlık gayet güzel bir makine olmuş ama taner abinin dediklerine katılıyorum motoru bağladığın mdfyi iki taraftan sabitlemen daha iyi olur bu tarz kasalarda poliwood denilen bir malzeme sanki daha mukavemetli olacaktır.birde güvenlik ekipmanlarını tam olarak kullanmak gerekir.ama kullandığınıza eminin ziyadesiyle fotodaki küçük parçakar havada güdümlü füze gibi uçuşurlar
iyi çalışmalar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ