Bıçak Sanatı - Forum

Evde profil çıkarmak için yardım

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Evde profil çıkarmak için yardım
« : 03 Nisan 2011, 19:39:29 »
Matkapla çürütme işini yapıp acuç taşlama yardımıyla profilleri ayırdım. Ufak olanı 45 dk kadar eğeleyerek düzelltim sayılır. Fakat şef bıçaklarında işimi hızlandırmak için sütunlu matkaba bir freze ucu filan taksam yada matkap ucu şeklinde sapı olan bir taş faydalı olur mu? Avuç taşlama en kolayı gibi duruyor ama hem kesin profili bozarım hem de balkonda çalışmak için çok gürültülü.  Bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Evde profil çıkarmak için yardım
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2011, 19:44:22 »
Orkun abi evde demir testeresi-şerit testere ile çıkarabilirsin.(aklıma gelenler)

Abi avuç taşlamanın taşlama ucunu matkaba takmak için bir aparat vardı onunla profili bozmadan çapakları alabilirsin diye düşünüyorum.

Saygılar...
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2011, 19:46:07 Gönderen: ugurcan_20 »

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2011, 20:07:56 »
Emre abinin bana önerdiği yöntemler;

Eğer çok dikkat edersen spiralle kesebilirsin, ya da lazer kesim için ya da su-jeti ile kesime yollayabilirsin, şerit testere ile, çok kaliteli bir dekupaj bıçağı ile, sıcak iken kesme kalemleri ile, plazma kesici ile, CNC tezgahta vs. bir sürü yolu var bu işin. Çeliği kesen herhangi bir yöntem kullanılabilir....

Saygılar...

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2011, 20:09:50 Gönderen: ugurcan_20 »

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2011, 20:16:02 »
Emre abinin bana önerdiği yöntemler;

Eğer çok dikkat edersen spiralle kesebilirsin, ya da lazer kesim için ya da su-jeti ile kesime yollayabilirsin, şerit testere ile, çok kaliteli bir dekupaj bıçağı ile, sıcak iken kesme kalemleri ile, plazma kesici ile, CNC tezgahta vs. bir sürü yolu var bu işin. Çeliği kesen herhangi bir yöntem kullanılabilir....

Saygılar...

spiral ile profile zarar vermekten korkuyorum. Birde işin gürültü boyutu var.
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2011, 21:46:09 Gönderen: meteoravcısı »

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2011, 20:22:15 »
İkisinide daha önce kullanmadığım için bir fikir veremeyeceğim. :)

Gürültü sorunu bendede var.Evde kimse olmadığında kendi odama kapanıp gün boyunca demir testeresi ile profil çıkartıyorum bu yüzden :D

Şimdide kimse olmadığı için iki tane kiridashi kesiyorum  :))

Saygılar...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2011, 21:14:49 »
Bugün evde Özgür hocamın D2'sinden bir lama çıkartıp yeni bir profile başladım. Anısı olsun diye fotoğraflayarak ilerliyordum, buraya kısmetmiş. Sadece testere ve eğe ile profil çıkartıyorum. Plakadan aşağıdaki profile yaklaşık 2 saatte getirdim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2011, 21:16:24 »
şerit testere spirale nazaran daha tehlikesiz. tecrübe olmaksızın spiral kullanmayı pek tavsiye etmem. evde en güzel yöntem eğe kullanmak tabi ki. hızlı olmasındansa kontrollü ve yavaş çalışmayı tercih ediyorum.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2011, 21:16:47 »
Devam:
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2011, 21:49:48 »
şerit testere spirale nazaran daha tehlikesiz. tecrübe olmaksızın spiral kullanmayı pek tavsiye etmem. evde en güzel yöntem eğe kullanmak tabi ki. hızlı olmasındansa kontrollü ve yavaş çalışmayı tercih ediyorum.

Ben şerit testere makinasını kastetmiştim ama yanlış yazmışım (neyse mesajıda düzettim).

Son derece haklısınız. Benimki tez canlılıktan.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #9 : 03 Nisan 2011, 22:01:33 »
Devam:

Tebrikler Ferhat Bey. Çok temiz ve sabırlı bir çalışma olmuş.  Darısı benim başıma.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 03 Nisan 2011, 22:02:56 »
Ben çok şerit testere ve bant zımpara ikilisini kullanıyorum, ancak ağız ve parmak oyukları bölgesinde hala hassas biçim vermek için eğe kullanıyorum. Azminize hayranım, sırf eğe ve testere ile profil çıkarmak ciddi zor bir iş,

Kipmen Sanat web sitesi

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #11 : 03 Nisan 2011, 22:14:10 »
2 profil çıkardım hayattan bezdirdi Quantum s 91 G almayı düşünüyorum belki seneye alırım  :))   :))

Birde bu alet ev içinde-balkonda çalıştırmaya uygun mudur?

Saygılar...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #12 : 03 Nisan 2011, 22:44:51 »
Küçük olanın etrafını temizlemem 45 dk kadar sürünce büyük gözümü korkuttu.

Uploaded with ImageShack.us

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 03 Nisan 2011, 22:46:03 »
frezeye karbür uç takılarak parmak oyukları hassas ışler yapılabılir . ben yapıyorum , ancak ufak bır tezgah yapıp kalıpçı taşlama buna gönyede olacak şeklıde sabıtlenmesı lazım. frezemın resımlerı forumda mevcut bılgı vermesı açısından.

ancak oldukça tehlıkelı bır alet.  tezgahsız kullanmak ıstersenız karbur uç profıle dalma yapıyor butun emegınız bır anda bosa gıdebılır .
şerıt testere buyuk hızarlar gıbı  devırlı değil , dıkkatlı kullanıldığında herhalde atölyemdekı en tehlıkesız makınem.
matkap ve eğeyle profıl cıkarmayı   zorunlu olmadıktan sonra "elektırık kesıntısı vs" artık dusunemıyorum bıle ;)

bu makınelerle profılı cıkarmam ağzını taslamam 1 saatlık zaman zarfında bıtmıs oluyor.
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2011, 22:47:34 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #14 : 03 Nisan 2011, 22:54:48 »
Peki zımpara motorları oluyor bir tarafında mop zımpara diğer tarafında normal zımpara oluyor bunlarla alınabilirmi profilin çapakları?

Saygılar...

« Yanıtla #15 : 03 Nisan 2011, 23:12:57 »
Valla o delik sayısını görünce sacın üzerinde ??? tebrik ediyorum, büyük sabır.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #16 : 03 Nisan 2011, 23:18:54 »
frezeye karbür uç takılarak parmak oyukları hassas ışler yapılabılir . ben yapıyorum , ancak ufak bır tezgah yapıp kalıpçı taşlama buna gönyede olacak şeklıde sabıtlenmesı lazım. frezemın resımlerı forumda mevcut bılgı vermesı açısından.

ancak oldukça tehlıkelı bır alet.  tezgahsız kullanmak ıstersenız karbur uç profıle dalma yapıyor butun emegınız bır anda bosa gıdebılır .

http://www.bicaksanati.com/forum/ev-yapimi-gerecler/mini-freze-tezgahi/
Buldum resimlerini. Tam aradığım alet. Bende de bir kalıpçı taşlama makinası var. Yarın ilk fırsatta bir marangoza uğrayıp benzer birşey de ben yaptırayım.

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2011, 23:20:33 Gönderen: meteoravcısı »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 03 Nisan 2011, 23:21:21 »
kesınlıkle frezeyı kullanırken maske ve  " gözluk"   kullanın. talaşlar ığne seklınde cıkıyor... ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Berke Boyacı

« Yanıtla #18 : 03 Nisan 2011, 23:33:12 »

Ben şerit testere makinasını kastetmiştim ama yanlış yazmışım (neyse mesajıda düzettim).

Son derece haklısınız. Benimki tez canlılıktan.
Sabır yoksa bu iş olmaz... Mazallah parmak, kol, el her an tehlikede oluyor bu gibi tezcanlılık durumlarında...

« Yanıtla #19 : 03 Nisan 2011, 23:33:55 »
kesınlıkle frezeyı kullanırken maske ve  " gözluk"   kullanın. talaşlar ığne seklınde cıkıyor... ;)
Eldivende eldivende..