Bıçak Sanatı - Forum

Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)

Okangnkl

• **
  • 65
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Kayseri
Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
« Yanıtla #20 : 31 Ekim 2016, 22:09:21 »
Resimde ki set gerçekten deriye desen çıkarmak için gerekli,henüz bu setlerle ilgili bir tecrübem yok,bir aralar yakın takibe almıştım bu seti,sipariş verecektim ki başka bir yöntem keşfettim;eğer ki deriye bir motif çıkaracaksam ,deri yakma Havyası ile bunu yapıyorum.Bu yöntemde başka bir alternatif olabilir.Ama şunu söylemeliyim ki elinizde yumuşak güzel bir deri varsa bu setler ile harika işler çıkarılabiliyor.Yakın zamanda bende alırım belki :) Havya ile deriye motif çıkarma,ilgili video linki:https://www.youtube.com/watch?v=u3fas4cctxY
Bir şeye ait her şeyi öğrenin; her şeye dair bir şeyler bilin.

Tolga Yıldız

• 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
« Yanıtla #21 : 01 Kasım 2016, 21:38:51 »
Desen verme aletlerinin (craft) linkini isteyen arkadaşlar olmuş buradan paylaşayım.

https://goo.gl/KtmzwK

iz belirleme, kenar düzeltme oluk açma seti

https://goo.gl/WuV9ge

ürünleri aliexpressin mobil uygulamasından alırsanız 0,5 -2 dolar arası daha ucuz oluyor..
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2016, 21:49:06 Gönderen: Tolga Yıldız »
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #22 : 03 Kasım 2016, 20:23:16 »
Bu desen çıkarma aparatlarinda  bende almıştım söylediğiniz gibi gayet memnunum :)
Beni bu guzel havalar mahvetti

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
« Yanıtla #23 : 21 Kasım 2016, 17:39:35 »
Çok yararlı bir paylaşım olmuş, bugün Çin'den aletler geldi tekrar okudum, hepnize teşekkürler.

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #24 : 23 Kasım 2016, 22:20:24 »
Evet arkadaşlar AliExpress den benim de deri işleme aletlerim geldi :) görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler :) yalnız bir kaç sıkıntı var arkadaşlar sormak istediğim kaliteli 2.5 -3 mm deri bulmak gerçekten Zor. Bir kaç çeşit deri boyası aldım ilk aldığım 100mg'likyada cc'lik herneyse o çok iyiydi ondan sonra aldığım diğer iki boyanın üzerinde marka yoktu ve gerçekten kalitesiz boya çıktılar 4 kere boyadigim halde deriyi tamamen kapatmıyor. Bir de kılıfın kenarlarına sürülen o boya gibi olan maddenin ismi cismi ne nereden temin edilebilir? Ve deri de kullanılan cilayi da temin nereden temin edebiliriz. Ankara da bu konuda bir kaç iyi dükkan olduğunu işitmiştim ama kimdir nedir bilmem. Var mi gören duyan iletişim bilgileri mevcut olan

Okangnkl

• **
  • 65
« Yanıtla #25 : 24 Kasım 2016, 18:55:31 »
Evet arkadaşlar AliExpress den benim de deri işleme aletlerim geldi :) görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler :) yalnız bir kaç sıkıntı var arkadaşlar sormak istediğim kaliteli 2.5 -3 mm deri bulmak gerçekten Zor. Bir kaç çeşit deri boyası aldım ilk aldığım 100mg'likyada cc'lik herneyse o çok iyiydi ondan sonra aldığım diğer iki boyanın üzerinde marka yoktu ve gerçekten kalitesiz boya çıktılar 4 kere boyadigim halde deriyi tamamen kapatmıyor. Bir de kılıfın kenarlarına sürülen o boya gibi olan maddenin ismi cismi ne nereden temin edilebilir? Ve deri de kullanılan cilayi da temin nereden temin edebiliriz. Ankara da bu konuda bir kaç iyi dükkan olduğunu işitmiştim ama kimdir nedir bilmem. Var mi gören duyan iletişim bilgileri mevcut olan
Benim kullandığım deri boyası Derby markasına ait,uzun zamandan beridir kullanırım hiç bir sıkıntısını yaşamadım tavsiye ederim.Kılıf kenarına sürülen maddenin ismi ise Kenar Boyası veya Kenar Dolgu Boyası diye geçer.Gerçekten malzemeleri bulmak biraz zor,araştırmak gerekiyor,ben uzun uğraşlar sonucu Kayseri'de bu tip malzemelerin hepsinin bir arada satıldığı bir mekan buldum haftada 1 de uğradığım yerdir.Malum bulunca kaybetmek istemiyor insan :) Ankara da nerelerde satıldığına dair bir bilgim yok yalnız ayakkabı malzemeleri satan yerlerde bulunması yüksek ihtimal.

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #26 : 26 Kasım 2016, 23:35:58 »
Benim kullandığım deri boyası Derby markasına ait,uzun zamandan beridir kullanırım hiç bir sıkıntısını yaşamadım tavsiye ederim.Kılıf kenarına sürülen maddenin ismi ise Kenar Boyası veya Kenar Dolgu Boyası diye geçer.Gerçekten malzemeleri bulmak biraz zor,araştırmak gerekiyor,ben uzun uğraşlar sonucu Kayseri'de bu tip malzemelerin hepsinin bir arada satıldığı bir mekan buldum haftada 1 de uğradığım yerdir.Malum bulunca kaybetmek istemiyor insan :) Ankara da nerelerde satıldığına dair bir bilgim yok yalnız ayakkabı malzemeleri satan yerlerde bulunması yüksek ihtimal.
gokhan kardeşim o zaman sen bana biraz yardımcı olacaksın :)

Okangnkl

• **
  • 65
« Yanıtla #27 : 27 Kasım 2016, 13:36:52 »
Seve seve yardımcı olurum,özelden mesaj attım.

mansur doğan

• *
  • 4
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: şarkışla
« Yanıtla #28 : 09 Aralık 2016, 20:53:24 »
okan bey kayseride bu tip malzemeleri nereden ulabiliriz adres fln atamazmısınız

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #29 : 09 Aralık 2016, 21:09:38 »
Okan kardeşim yardımların icin gerçekten çok teşekkürler bütün gönderdiğin malzemeler çok kaliteli çok çok sagolasin :)

Okangnkl

• **
  • 65
« Yanıtla #30 : 09 Aralık 2016, 21:21:41 »
okan bey kayseride bu tip malzemeleri nereden ulabiliriz adres fln atamazmısınız
Kayseri'de bıçakçıların,kumaşçıların,ayakkabıcıların bolca bulunduğu Camikebir Mahallesinde SAĞLAM TİCARET adındaki dükkanda her türlü deri,boya,iplik,çıtpıt boncuk gibi malzemeleri bulabilirsiniz.Mehmet Ayvaz adındaki sevecen bir abimiz işletiyor dükkanı.Sürekli alışveriş yaptığım yerdir.

Adres: Camikebir Mah. Tutluhan Sok. 47 Melikgazi, Kayseri   

Okangnkl

• **
  • 65
« Yanıtla #31 : 09 Aralık 2016, 21:24:16 »
Okan kardeşim yardımların icin gerçekten çok teşekkürler bütün gönderdiğin malzemeler çok kaliteli çok çok sagolasin :)
Rica ederim abicim ne demek beklentileri karşıladıysa ne mutlu bana, ayrıca onları kaliteli yapan eldeki maharettir :)

Okangnkl

• **
  • 65
« Yanıtla #32 : 09 Aralık 2016, 22:12:10 »
Eğer seti soruyorsanız adresiniz Türkiye olmamalı zira pahalı ve hepsine ulaşmak birazcık zor,Aliexpress.com üzerinden resimdeki aletleri daha uygun fiyata biraz beklemek koşuluyla Çin den getirtmek daha mantıklı olacaktır.

çömez

« Yanıtla #33 : 03 Ocak 2017, 17:27:01 »
Ali express ten adlığınız setin adı nedir ?

Okangnkl

• **
  • 65
« Yanıtla #34 : 03 Ocak 2017, 19:03:11 »
Ali express ten adlığınız setin adı nedir ?
Ben yaklaşık 1,5 sene önce daha ucuza almıştım,şuanda fiyatı biraz artmış,almadan önce Aliexpress arama bölümüne LEATHERCRAFT SET yazarsanız benim setin aynısı olmasa bile (yani içindeki aletler 1 eksik 1 fazla olabilir.) sizin ihtiyacınıza ve bütçenize göre daha doğru bir tercih yapmış olursunuz.Eğer ki aklınızda hangisini daha çok veya az kullanırım bilmiyorumki ? diye bir soru gelirse daha detaylı olarak tavsiyelerde bulunabilirim ama halihazırda kafanızda bir fikir varsa zaten buna gerek kalmayacaktır.Kısacası bu seti daha çok ne üretmek için istiyorsunuz ? Çanta,bıçak kılıfı vs. Ona göre setten ekle çıkar yapabiliriz ve böylece fiyatta düşecektir  :2up Daha iyi anlaşılması açısından benimle ilgili bir örnek veriyim Ben bu seti pek fazla bilgim olmadan almıştım "Nasıl olsa gelince öğrenirim" diye,ama bilgim artıkça bazı gereksiz şeyler aldığımı gördüm ve çok nadir kullandığım aletler.Mesela buna benzer setler vardı şuanki setin içindeki kullanmadığım aletlerin olmayıpta benim sonradan aldığım dikiş için delme setinin olduğu yani iki defa iş yaptım (aliexpress bekleme süresi) ve param boşa gitti...   

Lİnk:https:  https://tr.aliexpress.com/item/1set-20pcs-Leathercraft-Set-Kit-Punch-Stitching-Sewing-Leather-Tools-DIY-Stamp-Hand-Gift/32593593815.html?spm=2114.010208.3.37.JNCK9G&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_10000009_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10062_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_426_10103_10073_10102_10096_10052_10053_10050_10107_10051_10106,searchweb201603_9,afswitch_3&btsid=5c18f08c-d592-46fd-bf50-637f3393bc7d
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2017, 19:05:17 Gönderen: Okangnkl »

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #35 : 04 Ocak 2017, 12:04:00 »
1-a 'da yer alan ve deriyi inceltmede kullanılan aparatı kozmetik ürün satan büyük mağazaların ayak bakım reyonlarında bulabilirsiniz. İsmi "nasır bıçağı" diye geçiyor.

eagle

• 7
  • Meslek: ekonomist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #36 : 24 Şubat 2017, 22:59:40 »
Değerli arkadaşlar konuya ben de bir ek yapmak istedim, deriye el dikişi yapmak için İngilizce de "stitching pony" denilen Türkçe tabirini bilmediğim bir aleti tanıtmak istedim. Daha önceki kullanımlarında bir sandalyeye oturularak kullanıldığı için herhalde bu isim verilmiş. Bu gün yapımını tamamladığım ve henüz kullanmadığım aletin resimlerini ekliyorum.
De gustibus non est disputandum

Okangnkl

• **
  • 65
« Yanıtla #37 : 25 Şubat 2017, 14:02:50 »
Değerli arkadaşlar konuya ben de bir ek yapmak istedim, deriye el dikişi yapmak için İngilizce de "stitching pony" denilen Türkçe tabirini bilmediğim bir aleti tanıtmak istedim. Daha önceki kullanımlarında bir sandalyeye oturularak kullanıldığı için herhalde bu isim verilmiş. Bu gün yapımını tamamladığım ve henüz kullanmadığım aletin resimlerini ekliyorum.
Elinize kolunuza sağlık çok güzel olmuş  :2up bende bir aralar yapmayı düşünüyordum bu aletten güzel ve sağlam dikişler çıkarmak için gerekli bir alet,acaba maliyeti ne oldu size ?

Yapımı ile ilgili detaylı bir video: https://www.youtube.com/watch?v=Dxp4YjY85dM&list=PLNkvrZvxQE5r62H9tI3xfKjwFtLNTGUNJ&index=2

çömez

« Yanıtla #38 : 25 Şubat 2017, 20:53:08 »
Bıçak kılıfı için .

Okangnkl

• **
  • 65
« Yanıtla #39 : 25 Şubat 2017, 23:50:15 »
Bıçak kılıfı için .
Konunun en başındaki fotoğrafa göre söylüyorum kolay anlaşılması açısından;
Beyaz kutu:B ve D,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,A ve C de alınabilir ama Mavi kutudaki B ile aynı işleri yapıyorlar.D ise ince zımparadır illa oradan alınacak diye bir şey yok tedarik etmek kolaydır.
Sarı kutu:A ve B,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,B sete dahil değil sonradan alınma.
Mavi kutu:B
Siyah kutu:A,B,E ve F,,,,,,,,,,,,,,,Buradaki E sete dahil değildir.Ben sonradan almıştım ama onunda bulunduğu takımlar var Aliexpresste.
Bunlara ek olarak;
Biraz aliexpresste gezinirseniz hepsinin ayrı ayrı satıldığını göreceksiniz.Tercih sizin isterseniz hepsini ayrı ayrı bulup fiyat çıkartın,ya da toplu setlerden size en yakın olanı seçip karşılaştırma yapabilirsiniz.Kolay gelsin  :2up
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2017, 23:52:50 Gönderen: Okangnkl »