Bıçak Sanatı - Forum

Ustalarım bir acemi olarak bu ege takımı benim butun işimi görürmü

Mustafasezer

• 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
Merhaba ustalarım
Asagıdakı fotodaki esaş marka seti yarın alacağım.Bıcak işleme ağız acma ince işler için bunlar işimi görürmü.veya bunuda almalısın dediğiniz birşeylervarmı?
Birde aynı yerden eğe celıgı alacagım
Celik ölçüleri 37 cm boyunda 3 cm eninde 7ile 5mm kalınlığında

Tümü için egeler 75 tl
Bıcak celıgı 15 tl

Sımdı ben bu celikle bir bıcak  işlemeye baslayabılırmıyım??

Yanıtlarınız için şimdiden Allah razı olsun

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Bence eğe olarak  pferd marka al

Mustafasezer

• 284
Bu markayı tavsiye üzerine birde uygun fiyatlı ustune set halinde bulunca tercihimi bundan yana degerlendireyim dedim ama performansı dusukmudur

Eğeleri büyük olasılıkla Mertcan isimli bir arkadaştan alacaksınız. Dikkat edin ve mutlaka belirtin, özellikle ince dişli tezgah eğeleride eğrilikler ve silik dişler var bunlardan gönderirse doğru iş çıkaramazsınız. Fotoğrafta kalın dişli lama eğe göremedim ki kaba perdahta en çok işinize yarayacak eğe budur.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bıçak çeliği dediğide büyük boy lama eğeler onunda suyunu alıp yumuşatmanız lazım işlemek için.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
Esas kullaniyorum eskitemedim fakat fiyat cok dusuk geldi ben kalin dislisini kullaniyorum 35 lira gibi bir rakama almistim

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Ben bu setten aldım kalın diş lama eğe yok burda bilginiz olsun Sefa hocamın dediği gibi dişlerde darbelerde var. Tabi siz sorunca hepsi çok iyi diyecektir. Ucuz et yahni misali ama hiç iş görmeyecek eğeler değil.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Mustafasezer

• 284
Evet ustalarım. Mertcan arkadastan alacagım fakat takım işinde güzel takımların olsun istiyorum sımdı boyle sıkıntılı ise almayım en ıyısı
Birde ondan alacagım celıgı dırek işleyemeyecegım ozaman hay allah yaa bır turlu ınatla engel cıkıyor.
Tamam ustalarım tesekkur ettım bilgiler için
Bu arada egelerın ucuz olması Esaşın kapanan fabrıka urunlerını bunlar almıs elınde cok var ısteyene forumda uygunsa telını verebılırım arkadasın

Mustafasezer

• 284
Ben forumda nıye baslangıc seti diye bı konu  bişey bulamadım.
Soyle egelerın hepsının oldugu.zannediyorum gidecegım alacagım egeleri takımları ama eksik birşeyler olacakmıs gıbı ınternette pferd dıck marka ege takımı yazıyorum tek tek egeler cıkıyor

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Balık sırtı eğe ve lama eğenin incesi ve kalını benim en önemli eğelerim. Taslak çıkarırken bunlar olmazsa olmaz. Taşlama için ise fazladan taşlama başlangıcındaki oyuk için ve taşlama eşiği için yuvarlak eğe işe yarar. Yani üç tipteki toplam 5 eğe ile taslak ve taşlama tamam.

Balçak işiniz varsa bir kaç tane de saatçi eğesi kullanacaksınız.

Fotoğraftaki kare ve üçgen eğelerle hiç işim olmadı.

« Son Düzenleme: 23 Ekim 2016, 20:28:06 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben