Bıçak Sanatı - Forum

Kuzgun

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Kuzgun
« : 21 Ekim 2016, 20:14:02 »

Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Askeri amaçlı dövdüğüm ağır hizmet bıçağı modeli olan kuzgun arkadaşımızı sizlerle paylaşmak istedim.

Özellikleri:

Çelik: 80CrV2
Tam Boy: 30 cm.
Namlu Boyu: 16 cm.
Namlu Genişliği: 4.3 cm.
Namlu Kalınlığı: 5 mm
Ağırlık: 320 gr.
Sertlik. 59 Hrc.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Kuzgun
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2016, 20:40:22 »
Soytürk eline sağlık.  Acaba 80crv2 çeliğini mil halinde falanmi alip dövüyorsun merak ettim. Yada Daire Testere falansa 5mm den cok daha kalini falan mi var. Tesekkurler

President

• 132
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2016, 21:41:05 »
Yine çok güzel bir çalışma.
Emeğinize sağlık

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2016, 12:03:42 »
Ellerinize sağlık ustam bize saf bırakmıyor  :)
Hakuna Matata

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2016, 22:01:29 »
Soytürk eline sağlık.  Acaba 80crv2 çeliğini mil halinde falanmi alip dövüyorsun merak ettim. Yada Daire Testere falansa 5mm den cok daha kalini falan mi var. Tesekkurler

Teşekkür ederim. Çok isterdim mil olarak bulup yapmayı ama maalesef yok. Bunu 4 mm lik demir kesen testereden  yaptım. Yaklaşık 6 cm genişliğinde bir parça kesip döverek uzattım. Böylece istediğim kalınlığı da yakalamış oldum zira 4 mm istediğim bir  kalınlık değildi.

Yine çok güzel bir çalışma.
Emeğinize sağlık

Teşekkür ederim.

Ellerinize sağlık ustam bize saf bırakmıyor  :)

Teşekkür ederim.

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2016, 22:17:06 »
ustam elinize sağlık. soytürk bey 4 mm demir testeresinden kestiniz sonra onu 5 mm yaptınız.normalde 4 mm dövdüğünüz için daha incelmesi gerekmiyor mu çıkan tufal yüzünden

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 22 Ekim 2016, 22:18:46 »
Eline sağlık Soyturk ustam
Süper olmuş elinize kolunuza sağlık. Bir sey sormak  sterim. Bu testere celikleri sizin yaptiginiz yay celikleri gibi esnek oluyormu. Birde dovme yerine normalizasyon yaptıktan sonra da ege ile şekil vermek çelikler her hangi bir ozellik kaybi
Olur mu

Acur Firarda

• 460
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #7 : 23 Ekim 2016, 01:01:48 »
ustam elinize sağlık. soytürk bey 4 mm demir testeresinden kestiniz sonra onu 5 mm yaptınız.normalde 4 mm dövdüğünüz için daha incelmesi gerekmiyor mu çıkan tufal yüzünden

Degil mi? Anladigim kadariyla Soyturk usta isi tersten yapmis amacina ulasmak icin kalinlik 4 mm ama 6 cm genisligindeki parcayi ters dovup 5 mm ye indirmis. Zor olsa gerek. Yasadigim uerde iki tane demirci var onlara desem ugrasmazlar ustelik gulerler bana 😊 valla Soyturk ustam tebrik ediyorum seni. Senin icin kolay olabilir belki ama bizler icin cok cok zor.. Ellinize ve cekicinize saglik....

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 23 Ekim 2016, 01:24:02 »
Elinize sağlık...
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2016, 02:29:45 »
Harikulade yine üstad  :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2016, 20:36:57 »

Degil mi? Anladigim kadariyla Soyturk usta isi tersten yapmis amacina ulasmak icin kalinlik 4 mm ama 6 cm genisligindeki parcayi ters dovup 5 mm ye indirmis. Zor olsa gerek. Yasadigim uerde iki tane demirci var onlara desem ugrasmazlar ustelik gulerler bana 😊 valla Soyturk ustam tebrik ediyorum seni. Senin icin kolay olabilir belki ama bizler icin cok cok zor.. Ellinize ve cekicinize saglik....

sanki bir hata bulmuşum gibi sormuşum soruyu.bende de 50 cm 4 mm kalınlık ve 30 cm 3mm kalınlık iki tane demir testeresi var.eğer öğrenebilirsem ocakta  kalınlığını döverek bende  artırmak istediğim için sordum yoksa benim ne haddime soytürk ustanın bir eksiğini bulmak

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2016, 22:50:54 »

Teşekkür ederim. Evet tufal oluyor ama hacmi değiştiriyorum, 4 mm kalınlığı olan, 6 cm enindeki parçanın sırtına vurarak hem sırtı kalınlaştırıp eni daraltıyorum hemde boyunu uzatıyorum. Biraz uğraştırıcı bir iş ama gülü sevdiğimiz için dikeni gözümüz görmüyor çok şükür  :2up

Eline sağlık Soyturk ustam
Süper olmuş elinize kolunuza sağlık. Bir sey sormak  sterim. Bu testere celikleri sizin yaptiginiz yay celikleri gibi esnek oluyormu. Birde dovme yerine normalizasyon yaptıktan sonra da ege ile şekil vermek çelikler her hangi bir ozellik kaybi
Olur mu

Teşekkür ederim. Yay çelikleri adı üzerinde yaylanmak için yapılmış malzeme. Ama ben zaten yay çeliklerini de ( normal boy bıçak için söylüyorum ) su verirken orjinal halinden ( makas olarak alıp dövdüğüm için bana göre orjinal hali kamyonun altındaki hali :)  ) daha sert su veriyorum. Burada normal bir çeliğide su verdikten sonra menevişini yüksek tutarsanız esnek olacaktır, iş menevişte yani ;)

Teşekkür ederim. Yok kimsenin uğraşacağını sanmıyorum, ama sıcak demirciliğin güzelliğidir bu işler. Kalınlıkla oyna, şekille oyna kısacası hacimle istediğin  gibi oyna  O0

Elinize sağlık...

Teşekkür ederim.

Harikulade yine üstad  :2up

Teşekkür ederim.

sanki bir hata bulmuşum gibi sormuşum soruyu.bende de 50 cm 4 mm kalınlık ve 30 cm 3mm kalınlık iki tane demir testeresi var.eğer öğrenebilirsem ocakta  kalınlığını döverek bende  artırmak istediğim için sordum yoksa benim ne haddime soytürk ustanın bir eksiğini bulmak

Estağfurullah, bende hata yapabilirim insanız sonuçta hem daha 4 yıl oldu dövme bıçakla uğraşalı, daha çok eksiğim ve bilmediğim konular var. Yavaş yavaş ilerliyoruz çok şükür ustalarımız sayesinde, sağ olsunlar var olsunlar :2up Bu forum var olduğu sürece öğrenmeye devam edeceğiz İnşallah hep birlikte  :2up