Eylem bey teşekkürler, burada gün geçmiyor ki yeni birşey öğrenmeyelim, detay ayrıca bekliyorum
Orjinal resimde önceden belirttiğim gibi bu önlük parçasının üzerinde resmi ne kadar büyütürsem büyüteyim pim izi gözükmüyor, 2000 kuma kadar zımpara bu pim izlerini kesinlikle giderir evet fakat benzer kullanımlarda da (geleneksel japon) pim kullanılmıyor gibi hissettim.
Burada öncelikle yapılacak olan parçaları, prinç levhayı U profil şekline getirip bir tarafını eğe ile alçaltarak kabza yüksekliğine yaklaştırmak diğer bıçak burnuna doğru olan tarafını da daha yüksek bırakmak mıdır..?
U profilden içi boş üretilecekse epoxy gibi bir yapıştırıcı çok fayda etmeyecektir kenarları dışında bıçak ile temas eden bir yüzey olmayacak çünkü, pim şişirmeye yeltensem bu sefer vurunca yine içi boş olan önlüğün formunu bozma ihtimali var.
Profil olarak içi boş üretilmesi ayrıca sağlamlığını ve darbe mukavemetini de düşürecek fakat aksi durumda eğeyi testereyi ele alalım desem en az 1 - 1.5 cm kalınlığında pirinç levha gerekiyor ki bunu da tedarik etmek pek kolay gözükmüyor.
Bıçağın orjinal resmini üzerinde perakende satışı olan bir Türk markası içerdiği için linkten paylaşmaya çekindim (üzerinden markayı silip koymayı denedim fakat iş yerinde resim paylaşım siteleri yasaklı olduğu için koyamadım), herhangi bir mahsuru yoksa orjinal resmi de paylaşayım daha net fikir verir.