Bıçak Sanatı - Forum

Kabza yenileme

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
Ynt: Kabza yenileme
« Yanıtla #40 : 21 Ekim 2016, 00:04:56 »
Hazir çıkarmışken isil islemini de goDen gecirseydin. Moralar oldukca yumusak uretiliyor heralde dogada kolay bilendin veya kirilmasin mantigi var

Isıl işlem konusunda hic tecrübem yok şimdilik ona cesaret edemem sadece kola ile karartmayi planlıyorum
   Veya nasıl yapabileceğimi kisaca anlatirsaniz deyebirim
Kola karbon celiklerinde çok etkili ama süre uzun oluyor 2 güne yakın bekletiyordum şimdi nitrik asit şu karışımı kullanıyorum(1/8) yaklaşık 10saniyede sonuç veriyor kolay gelsin hocam.:)

ybyasin

• *
  • 41
  • Meslek: Memur
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #41 : 23 Ekim 2016, 20:20:18 »
  Merhaba arkadaşlar
  Bir iki gündür bicagi elime alamadim. Hazir bıçağı kabzasını sökmüşken karartma islemini de yapalim dedim. Su an icin kimyasallarla ugrasmamak icin kola ile karatmak istedim 24 saat bekletmeyi planlıyorum. yarini sabredemedim sizinle pallasmak istedim 
Kolabin asidi tamamen alindi
İlk fotolar
  3 saat sonucu bu hale geldi
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2016, 20:22:32 Gönderen: ybyasin »

ybyasin

• *
  • 41
« Yanıtla #42 : 29 Ekim 2016, 18:52:13 »
Sonunda bitti
 tam istedigim gibi olmadi ama simdilik idarer
 belki ilerde tekrar yenileriz.
Degerli ustarin begenisine sunuyorum.

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #43 : 29 Ekim 2016, 20:46:19 »
Ellerinize sağlık mora çok güzel olmuş :)
Hakuna Matata

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #44 : 30 Ekim 2016, 09:24:19 »
  Öncelikle elinize emeklerinize sağlık malzemesi, desenleri çok güzel olmuş iki bıçağında. Sanırım mora'da açı kaymış gibi biraz belki de fotograf çekim açısındandır bilemiyorum, öyle de olsa kolay bir şey değil yapılan ileride güzel şeyler göreceğiz orası belli  :2up

bolge

• *
  • 42
  • Cafer
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #45 : 30 Ekim 2016, 16:45:59 »
Yeni başlayan bıçak severler için ilham verici bir çalışma olmuş, elinize sağlık.

ybyasin

• *
  • 41
« Yanıtla #46 : 30 Ekim 2016, 17:19:49 »

Ellerinize sağlık mora çok güzel olmuş :)

Teşekkür ederim

Öncelikle elinize emeklerinize sağlık malzemesi, desenleri çok güzel olmuş iki bıçağında. Sanırım mora'da açı kaymış gibi biraz belki de fotograf çekim açısındandır bilemiyorum, öyle de olsa kolay bir şey değil yapılan ileride güzel şeyler göreceğiz orası belli  :2up
Teşekkürler onur bey açıyı evet bu sefet tutturamadim profesyonel bir tezgahimiz olsa daha farkli olur sanki balkonda ancak bukadar oldu

Yeni başlayan bıçak severler için ilham verici bir çalışma olmuş, elinize sağlık.

İlham verebildiysek ne mutlu
 teşekkür ederim