Bıçak Sanatı - Forum

Talaşlı üretim maratonu

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
Ynt: Talaşlı üretim maratonu
« Yanıtla #20 : 25 Aralık 2010, 13:34:46 »
Ustam gerçekten mükemmel çalışmalar. Sadece al aletleri ile bu çalışmaları çıkarmak mümkünmü? Benim elektrikli alet edinme şansım şu an yok çünkü uygun mekanım yok. Ne dersin böyle bir deneme için gözümü karartsam sonuç ne olabilir.
Cehalet Mutluluktur...

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #21 : 25 Aralık 2010, 13:35:55 »
Ayrıca fiber liner  uygulaması hakkında konu bulamadım yada bulmayı mbeceremedim o konuda da bilgilendirirsen sevinirim.
Cehalet Mutluluktur...

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 25 Aralık 2010, 20:55:39 »
Emre bey, bu konuyu atlamışım herhalde. Eserlerinizi hayranlıkla teker teker inceledim. Esrlerinizde kullandığınız kabze materyalleri ise müthiş. Elinize sağlık diyorum. Bu arada eserlerinizin profillerinden kopya çekebilirmiyiz. Sizinkiler kadar olmasada ele uyumlu olduklarından ileride yapmayı düşünürsek diye.

İyi günler...
You lie, we die.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #23 : 26 Aralık 2010, 03:44:59 »
Sağolun arkadaşlar.
Profil kopyalamak serbest arkadaşlar, lütfen, zaten çoktan çinliler biyerlerde kopyalamışlardır haberimiz olmadan ;)

Kaan Bey, fiber malzemeyi yurt dışından getirttim, aslında elektrik işlerinde kullanılan bir malzeme ancak renk seçeneği yok yurdumuzda. Bu malzeme dışında her türlü zaman içinde bozunmayan renkli malzeme kullanılabilir. Bir tavsiye, ince kumaşlardan değişik renklerde sadece iki üç kat kumaş ile çok ince mikarta malzeme yapınız isterseniz, mükemmel bir liner alternatifi olur...

Kipmen Sanat web sitesi

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #24 : 27 Aralık 2010, 12:19:27 »
Sağolun arkadaşlar.
Profil kopyalamak serbest arkadaşlar, lütfen, zaten çoktan çinliler biyerlerde kopyalamışlardır haberimiz olmadan ;)

Kaan Bey, fiber malzemeyi yurt dışından getirttim, aslında elektrik işlerinde kullanılan bir malzeme ancak renk seçeneği yok yurdumuzda. Bu malzeme dışında her türlü zaman içinde bozunmayan renkli malzeme kullanılabilir. Bir tavsiye, ince kumaşlardan değişik renklerde sadece iki üç kat kumaş ile çok ince mikarta malzeme yapınız isterseniz, mükemmel bir liner alternatifi olur...

Bilgi için teşekkürler. Birde uygulaması hakkında detay verme imkanınız varmı nasıl yapılır yani?
Not: "Bey" e bence gerek yok.
Cehalet Mutluluktur...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 27 Aralık 2010, 12:49:24 »
Aslında çok basit, ben önce kabza malzemesine "liner" malzemeyi yapıştırıyorum, genelde bu yapıştırma için japon da kullandığım oluyor eğer plastik bazlı liner ise, mesela kydex kullandığım oldu liner mantığında, bunlar epoksi ile yapışmıyor. Sonra normal kabza takarmış gibi takıyorsunuz bıçağa, perçinleri filan olduğu gibi yerleştiriyorsunuz. Yani özellikle anlatmaya değecek özl bir teknik yok bu iş için...

Kipmen Sanat web sitesi