Başlangıç olarak ne tür bir çelik kullanmam gerektiği , çeliği işleme bileme gibi konular. Ve kendim küçük çapta bir atölye kurmak istiyorum. Gerekli malzemeler listesi yapılış aşamaları gibi konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Sorularınıza tek tek cevap vereyim
Başlangıç olarak ne tür bir çelik kullanmam gerektiği Başlangıç olarak 1095 kullanın hatta 440c yide kullanın ki hem paslanmaz çelik hemde paslanır çeliklerle çalışmış olursunuz. Ardından D2, RWL-34, AEB-L, ATS34 ile devam edersiniz.
çeliği işleme bileme gibi konularÇeliği hem sıcak hemde soğuk işleyebilirsiniz, sıcak işlemek için iki yol var birisi kömür ocağı birisi propan brülörlü ocak
Kömür ocağı düşünürseniz bir kaç seçenek var, birisi mangal kömürü birisi kok
Mangal kömürü kullanacaksanız bundada bir kaç seçenek var, meşe kömürü, çam kömürü, ardıç kömürü
Kok kullanacaksanız bununda bir kaç çeşidi var, no 1-2 den başlıyor 7-8 e kada gidiyor, artık ocağın durumuna göre alır kullanırsınız. Ocakta bir kaç seçenek var, dökme demirden ocak basit sac ocak, ateş tuğlasından ocak, kerpiçten ocak vs vs vs vs.
Propan kullanacaksanız, tek jetli çift jetli, çok jetli olaraktan bulunabilir.
Bilemeyi, zımpara taşıyla, spiralle, el taşıyla, bant zımparayla, zımparayla, kösüre taşıyla, arkansas taşıyla, girit taşıyla, kum taşıyla, kil taşıyla vs vs vs yapabilirisiniz.
kendim küçük çapta bir atölye kurmak istiyorumSayıyorum sırayla
1-oksigaz kaynak takımı
2.elektrik ark kaynak takımı ( tercihan TİG de yanında olsun)
3.Sıcak çalışma için şahmerdan ( tercihan hidrolik preste olsa iyi olur)
4. küçük bir masaüstü torna ( tercihan freze)
5.Sütun matkap
6.el breyzi
7.Spiral taş
8.Örs
9.Çekiçler farklı boyda 5 adet
10. keski, nokta, zımba
11.matkap uç takımı
12. dremel ve uçları
13.el testeresi
14.Demirci kısaçları ( kıskaç yada maşa da derler)
15. Bant zımpara
16. disk zımpara
17.Pense
18.ayarlı pence
19.Mengene
Şimdili bunlar yeter zamanla yeri geldiğinde ihtiyaç olduğunda azar azar alırsınız. Fiyatlarını merak ederseniz, söyleyin ben araştırırım sizin yerinize.
yapılış aşamaları gibi konularda yardımcı olursanız sevinirim.Yukarıdaki soruyu tam anlayamadım, anlasam onada cevap verecektim bu nedenle kusuruma bakmayın.