Bıçak Sanatı - Forum

BIÇAK AĞZI AÇMA

Muhammet BAŞ

• *
  • 12
  • Meslek: Mekanik Tesisat
  • Yer: İSTANBUL
BIÇAK AĞZI AÇMA
« : 08 Ekim 2016, 17:10:24 »
Ustalarım ve değerli arkadaşlar merhabalar ,

Elimde resimde gördüğünüz Uddeholm Chipper Viking kesilmiş bir bıçak profili var fakat ağız açılması gerekiyor , bant zımpara makinam olmadığından dolayıı bu işi sprial taşı ile yapmam mümkün mü ? eğe ile denedim, çeliğe eğe işlemiyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2016, 17:12:15 Gönderen: Muhammet BAŞ »

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Ynt: BIÇAK AĞZI AÇMA
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2016, 17:23:47 »
çelik sulumu neden eğe işlemiyo?? şayet öyleyse ya bant ya taşlamayla açılır başka şansın yok zaten

Muhammet BAŞ

• *
  • 12
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2016, 17:39:31 »
Evet çelik sulu 60 hrc imiş sertliği

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2016, 18:01:07 »
Lazerde kesildiği için kenarları sertleşmiş olabilir bence o yüzden eğe çalışmayabilir.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Muhammet BAŞ

• *
  • 12
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2016, 18:05:11 »
çeliğin yüzeyine de pek işlemiyor

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2016, 18:35:37 »
Facebookta bir satıcı vardı sanırım ondan aldınız.
Planya bıçağından kesiyordu bunları tüm çelik sert keşke eğe ile işlemek için yumuşak profil satan bir satıcıyı seçseydiniz.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2016, 19:46:48 »
İşiniz zor o zaman
çeliğin yüzeyine de pek işlemiyor
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Muhammet BAŞ

• *
  • 12
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2016, 20:20:58 »
Vallahi bakalım takıcam avuç taşlamanın ucuna 60 kum zımpara kumpasla çizip acıcam son halini paylaşırım.

Batu Kaplan

• *
  • 19
  • Meslek: Yazılım Test Mühendisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 09 Ekim 2016, 23:53:00 »
Ustalarımız daha iyi bilir ve yönlendirir ama, 60 hrc bitmiş bıçakta bile sert aslında dar ağız acılarında agir kullanim ile ağzı kırılabilir bile, ya bu profili eğe ile işlemek için tekrar yumuşatmaya, ısıtmaya girişmek lazım ya da taşlama ile ağız açılabilir diye düşünüyorum.

Ek olarak profil çok net ve güzel fakat en alttaki deliği anlayamadım, kabze dışında bırakıp bileklik bir ip mi bağlayacaksiniz..?
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2016, 23:56:47 Gönderen: Batu Kaplan »

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 10 Ekim 2016, 11:36:43 »
Profil plasmayla kesilmis. Alttaki delik muhtemwlen cuImde cok k3nara yakin kalmis kesimde yanma hesap edilmediginden dahada yaklasmis

Muhammet BAŞ

• *
  • 12
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2016, 17:25:13 »
Ustalarımız daha iyi bilir ve yönlendirir ama, 60 hrc bitmiş bıçakta bile sert aslında dar ağız acılarında agir kullanim ile ağzı kırılabilir bile, ya bu profili eğe ile işlemek için tekrar yumuşatmaya, ısıtmaya girişmek lazım ya da taşlama ile ağız açılabilir diye düşünüyorum.

Ek olarak profil çok net ve güzel fakat en alttaki deliği anlayamadım, kabze dışında bırakıp bileklik bir ip mi bağlayacaksiniz..?
Profili hazır aldım o deliğe deri iplik bağlamak için kullanıcam gokhand ında dediği gibi cok yakın kalmıs evet çelik sertliği hakkında bişey diyemeyeceğim ancak ilerleyen aşamalarda kullanıp gördükten sonra

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2016, 12:35:55 »
Bunu satan arkadaşı facebookta görmüştüm şu vermeye gerek yok ağzını aç kullan gibi bir şey diyordu... eğer bant zimparaniz yoksa 60 hrc bir bıçağın ağzını açabileceğiniz tek şey flap zımpara takıp avuç taşlama ile açmaktır üst çizgiyi belileyip orta çizgiyi de belirleyerek isindirdirmadan ara arabayı dökerek acabilirsiniz yada yada tezgah taslamada iş görecektir diye düşünüyorum. Ama basit bir gözlük kullanmak şart:) kolay gelsin...