Bıçak Sanatı - Forum

D2'den Woodlore

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: D2'den Woodlore
« Yanıtla #100 : 11 Mayıs 2011, 09:29:10 »

Abi burdaki dikiş daha kolay sanki.

Saygılar...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #101 : 11 Mayıs 2011, 09:32:52 »

Abi burdaki dikiş daha kolay sanki.

Saygılar...

Evet, kavissiz daha kolaymış böyle. Benim asıl derdim kılıf bitmeden bunu planlamamıştım; Perwoll sıkıştırdıktan sonra da iki kat 4mm deri + 2 kat Perwoll'ü düzgün delebileceğime güvenemedim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #102 : 11 Mayıs 2011, 09:45:14 »
Ferhat kutluyorum seni. kılıf tasarımın da gayet güzel. kullanırken çok mutlu ve etrafa kısık gözlerle "bunu ben yaptım" dercesine bakacağını tahmin ediyorum ;)
...
kılıftaki delikleri dremel ile mi deldin?
Bence harika olmuş. Bunu ben yaptım hemde tamamen demek muhteşem bir duygu dimi. Hele birde eline alıp kullanmak,işe yaradığını görmek .  :2up
Eline sağlık.
Ohh ne güzel olmuş ellerine sağlık ferhat. Şimdi bunu arazide bir başka kullanırsın artık :2up

Bugün sırf bıçağı denemek için küçük bir gezi planlıyorum bakalım. Kendi yaptığın birşeyi kullanmak gerçekten çok güzel, hele bir de sonuç alırsan (turna için kendi yaptığım yapay yemle ilk tuttuğum turnayı hatırlıyorum da... hayali cihan değer...).

Emin hocamın dremel sorusu da aklıma şunu getirdi: kabze deliklerini açmak dışında bu bıçağın yapımında elektrikli hiçbir alet kullanmadım. Mengene, işkence, testere, eğe, zımpara beşlisi ile bitti olay.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #103 : 11 Mayıs 2011, 10:50:43 »
...
 İp mumlu, bir kısmını maket boyasıyla siyah boyayıp kuruduktan sonra atık bir deri üzerinde sürterek denedim, leke bırakınca ipi boyamadım.
...

Mumlu ipleri birçok renkte bulmak mümkün. Ancak bunları takıcılarda - bocukçularda aramanız gerek. Bu mekanlar yarı değerli taşlar(*), boncuklar satan mekanlar. Çeşitli taş ve boncukları sattıkları gibi metal takı parçaları, ip vs satıyorlar. İstanbul'da Eminönü - Tahtakale'de çok yer hatta adını eşime sormam gerekecek pasajlar var, Kadıköy'de ve Üsküdar'da birer mekan biliyorum. İzmir'de de Kızlarağası hanı çevresinde bu mekanlardan var. Ankara ve Adana için maalesef takıcı söyleyemiyorum.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
*: Zümrüt ve elmas gibi ocağa incir dikmeyen, dizi halinde satılan, mercan, turmalin, akik, kalsedon, kaplangözü vb. taşlar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

sniper52

• 53
  • Barış Turgut
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #104 : 12 Mayıs 2011, 20:37:00 »
Elinize sağlık Ferhat Hocam.  Çok güzel olmuş. Fena halde de çocuğa koktu, en etz zamanda benimde bir tane yapmam lazım.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #105 : 13 Mayıs 2011, 15:09:04 »
Ferhat , gec gordum. Kusura bakma. Cok cok guzel gozukuyor, hele bir de sadece kol gucuyle yapildigini dusunursek bence kucuk bir saheser olmus. ellerine saglik. Gule gule kullan.

not: arser'e ben gidiyorum zaman zaman. Dukkan sahibinden pek memnun degilim, biraz haddinden fazla paragoz bir durumu var. Ama eski esnaf. Velhasil , ileride laynir maynir kullanmak istersen bakayim bir. Yalniz cok cok muhtemelen butun plakayi gecirmek isteyebilir. Diger ihtiyaci olabileceklerin de haberi olsun.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy