Bıçak Sanatı - Forum

D2'den Woodlore

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: D2'den Woodlore
« Yanıtla #80 : 08 Mayıs 2011, 19:14:25 »
arkadaşlar vulkanize lif kaynak makinelerinin maskeleririnin yapıldığı malzeme sanırım
bende liner malzeme var onları yanyana getirdim aynısı :)

ustadım bu arada bıcak geyat güzel olmuş keskinliği sizi şaşırtacak derim :)

Şaşırttı ^-^. Mangal yaparken biraz dal budak kestim, oydum; kendi yaptığım birşeyden bu kadar performans beklemiyordum vallahi. Daha son bileylemesini de yapmadım.

Mangal sefasından dönerken tik yağı aldım, ilk katı emiyor şimdi; ceviz bayağı koyulaştı. İkinci bir kat daha geçeceğim, ondan sonra ince zımpara ile son halini verip, son bileyleme, ardından kılıfa geçeceğim.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2011, 22:32:25 Gönderen: ratbertovich »
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

« Yanıtla #81 : 09 Mayıs 2011, 00:50:32 »
Ferhat ellerine sağlık, gayet güzel duruyor. Güle güle kullan :2up

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #82 : 09 Mayıs 2011, 11:03:20 »
Eyvallah, hepinize iyi dilekleriniz ve bu bıçağı mümkün kılan paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Özgür hocama, Taner hocama malzeme, Emre hocama ısıl işlem için ayrıca birer teşekkür daha borçluyum. :2up
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #83 : 09 Mayıs 2011, 11:19:32 »
ferhat abi eline sağlık bıçak çok güzel olmuş.
perwoll de iyi fikirmiş :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #84 : 09 Mayıs 2011, 11:30:08 »
eline sağlık Ferhat, çok güzel olmuşlar... keyif aldıysan ne mutlu sana ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #85 : 09 Mayıs 2011, 12:11:13 »
perwoll de iyi fikirmiş :2up

Hayri hocam aklıma sokmuştu fikri ;D.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #86 : 10 Mayıs 2011, 09:43:55 »
Ferhat Abi çok güzel olmuş. Güle güle kullan. Perwoll ü orada kullanmak da dahiyane bir fikir.  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #87 : 10 Mayıs 2011, 14:04:26 »
Ben bu başlıkta hâlâ kelam etmemişim. Woodlore yapıp güzel de yapınca hakkını vermek lazım.

Bunu ortada bırakırsan vicdanım sızlamadan kaparım. Diğer arkadaşlardan sıra gelirse...

Her şey yerli yerinde olduğundan söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum ben de bari liner konusunda kelam edeyim.

Liner olarak bir kaç kat renkli kağıttan yada kumaştan ince bir mikarta yapabilir ve sonra sap parçalarına yapıştırabilirsiniz. Bir diğer yöntem de sap ve kağıt/kumaşı doğrudan birbirine yapıştırmak. Hani en üst katı ahşap olan mikarta yapmakla aynı.  ;D

Bunlardan farklı bir malzeme olarak deri de kullanabilirsiniz. Mont derisinin kalınlığı bence fena olmaz. Bu kalınlıkta çok farklı hurdalar bulabilirsiniz. Çanta, cüzdan...

Liner olarak conta kullanacaksanız önce araştırın derim; kKanserojen bir şeyleri kullanma olasılığınız var.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #88 : 10 Mayıs 2011, 15:16:17 »
Ben bu başlıkta hâlâ kelam etmemişim. Woodlore yapıp güzel de yapınca hakkını vermek lazım.

Bunu ortada bırakırsan vicdanım sızlamadan kaparım. Diğer arkadaşlardan sıra gelirse...

Her şey yerli yerinde olduğundan söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum ben de bari liner konusunda kelam edeyim.

Liner olarak bir kaç kat renkli kağıttan yada kumaştan ince bir mikarta yapabilir ve sonra sap parçalarına yapıştırabilirsiniz. Bir diğer yöntem de sap ve kağıt/kumaşı doğrudan birbirine yapıştırmak. Hani en üst katı ahşap olan mikarta yapmakla aynı.  ;D

Bunlardan farklı bir malzeme olarak deri de kullanabilirsiniz. Mont derisinin kalınlığı bence fena olmaz. Bu kalınlıkta çok farklı hurdalar bulabilirsiniz. Çanta, cüzdan...

Liner olarak conta kullanacaksanız önce araştırın derim; kKanserojen bir şeyleri kullanma olasılığınız var.
Çok güzel fikirler, hatta her türlü doğal malzeme de kullanılabilir, örneğin ince hasır süper olur ve çok da güzel görünebilir. Eğer plastik malzeme ise Eylem'in uyarısına dikkat etmek lazım, geri dönüşebilir malzeme ibaresi olan malzemeyi kullanın derim, en azından emin olursunuz içeriğinde toksik hiçbir malzeme olmadığına...

Kipmen Sanat web sitesi

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #89 : 10 Mayıs 2011, 21:40:50 »
^-^ Ta daaaa!..

Bu maceranın sonu :)...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #90 : 10 Mayıs 2011, 21:58:58 »
Ferhat abi kılıfta süper olmuş eline emeğine sağlık.Firesteel in sapıda kırmızı olmasaymış  :D    gördüğüm bazı firesteel lerin sapları bıçakların saplarıyla aynı oluyor buna yeniden sap yapılamaz mı?

Saygılar...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #91 : 10 Mayıs 2011, 22:26:42 »
Ferhat abi kılıfta süper olmuş eline emeğine sağlık.Firesteel in sapıda kırmızı olmasaymış  :D    gördüğüm bazı firesteel lerin sapları bıçakların saplarıyla aynı oluyor buna yeniden sap yapılamaz mı?

Saygılar...

Elbette yeniden sap yapılabilir. Sapların aynı olması görsel olarak güzel de, kullanımda aleti otun çöpün içinde ayırt edebilmek daha güzel. Kırmızı iyidir, hatta bulsam "blaze orange" kullanırım :).

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #92 : 10 Mayıs 2011, 22:32:23 »
güzel olmuş :) butun işler bıtınce , nasılda keyıflenıyor değilmi insan..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #93 : 10 Mayıs 2011, 22:36:23 »
güzel olmuş :) butun işler bıtınce , nasılda keyıflenıyor değilmi insan..

Aynen ^-^.

« Yanıtla #94 : 11 Mayıs 2011, 01:50:20 »
Ohh ne güzel olmuş ellerine sağlık ferhat. Şimdi bunu arazide bir başka kullanırsın artık :2up

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #95 : 11 Mayıs 2011, 07:40:29 »
Bence harika olmuş. Bunu ben yaptım hemde tamamen demek muhteşem bir duygu dimi. Hele birde eline alıp kullanmak,işe yaradığını görmek .  :2up
Eline sağlık.
Cehalet Mutluluktur...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #96 : 11 Mayıs 2011, 09:03:30 »
ferhat hocam eline sağlık geyet başarılı olmuş
bir sorum olacak bu vaketa deriyi nerden temin ettiniz ziyadesi ile yurt içinde vaketa deri üreten bir nokta yok yurt dışındanmı geliyor .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #97 : 11 Mayıs 2011, 09:08:07 »
Ferhat kutluyorum seni. kılıf tasarımın da gayet güzel. kullanırken çok mutlu ve etrafa kısık gözlerle "bunu ben yaptım" dercesine bakacağını tahmin ediyorum ;)

iki sorum olacak:kılıftaki delikleri dremel ile mi deldin? ve dikmek için kullandığın ip, mumlu mu?

ve Özgür'e: sanıyorum Ferhat da ankaradaki gürcan ticaretten temin etmiştir deriyi "netekim" ben de ordan aldım. denemek istersen sana bir parça getireyim:)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #98 : 11 Mayıs 2011, 09:11:53 »
Ferhat kutluyorum seni. kılıf tasarımın da gayet güzel. kullanırken çok mutlu ve etrafa kısık gözlerle "bunu ben yaptım" dercesine bakacağını tahmin ediyorum ;)

iki sorum olacak:kılıftaki delikleri dremel ile mi deldin? ve dikmek için kullandığın ip, mumlu mu?

ve Özgür'e: sanıyorum Ferhat da ankaradaki gürcan ticaretten temin etmiştir deriyi "netekim" ben de ordan aldım. denemek istersen sana bir parça getireyim:)

emincim iyi olur esasen yanlız gürcan ticaretin telefonunu özelden gönderirsen görüşmek isterim
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #99 : 11 Mayıs 2011, 09:16:30 »
Deri Gürcan Ticaret'ten. Delikleri kemer delme için kullanılan cihazla açtım, en küçük ağzıyla. Kenardan uzaklık ve delik aralarını ayarlı pergelle yaptım, sonra deldim. İp mumlu, bir kısmını maket boyasıyla siyah boyayıp kuruduktan sonra atık bir deri üzerinde sürterek denedim, leke bırakınca ipi boyamadım.

Görünmeyen bölümlerde de Perwoll var :D bu arada: kılıfın dibinde ve bıçağın ağzının geldiği yerde katlanmış kutu parçaları koydum kılıf içerden zarar görmesin diye.

Emin hocam, kılıfın tasarımı orijinal bıçağın bir versiyonunun kılıfının tasarımıyla neredeyse aynı, önemli farkı: kemerliğin tepesi kılıfın içine sabitlendi, kabzadaki küçük parmak hizasındaki çöküntüye tam oturuyor, salla Allah salla bıçak kılıftan düşmüyor :). Önemsiz fark: Perwoll'ü sıkıştırınca orijinal kılıfın ucunda ağzı takip eden bir iç dikiş var, onu yapamadım.
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2011, 09:23:46 Gönderen: ratbertovich »