Bıçak Sanatı - Forum

D2'den Woodlore

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: D2'den Woodlore
« Yanıtla #60 : 28 Nisan 2011, 09:03:36 »
Böbrekler iyi ^-^, müşteriler kötü :D. Bir de valide hanım menisküs operasyonu geçirdi, yeniden rövaşata atabilmesi için ;D kampa aldım, çeliğe çok zaman ayıramıyorum.

RWL-34 ve hanım için yaptığım küçük D2 bıçak hafta sonu uğraşabilirsem Pazartesi Emre ustama doğru yola çıkar. (Bodrum yolu çeliğin hac yolu gibi oldu :D).

Isıl işlemden geçenlerin çelik tarafı (bileyleme) bitti, kabzaları da fırınlanmış gürgen kalastan kestim şekillendiriyorum. Ahşabın tozu çeliğinki gibi ağırlıkla yere düşmediğinden evde çok sorun çıkartıyor :(. Bir de araya koymak için şu vulkanize lif olayını araştırıyorum, anladığım kadarıyla conta üretimi vs. için rahatlıkla bulunan bir materyal. Renk, boyut gibi olayları satıcılarla telefonla aydalayamıyorum, İstanbul'a yolum düştüğünde Karaköy'de elle, gözle seçeceğim inşallah...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #61 : 28 Nisan 2011, 09:08:21 »
eyyallah ustadım geçmiş olsun validenize acil şifalar diliyorum.

saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #62 : 28 Nisan 2011, 09:55:14 »
hem sana hem de muhterem validene geçmiş olsun Ferhat, acil şifalar diyorum.

dün ben de depodan bozma mekanımda temizlik yaptım, 3 kabza yapımı görmüş bir mekan olarak çıkan toz akıllara zarardı. girmediği hiçbir delik, köşe bucak kalmamış. kabzanın kabasını sipiral zımparada aldığım için fırçağı sürdüğüm her yerden ağır bir toz tabakası havalandı, onlar daha yere inmeden ben tüydüm :P 8-10 metrekarelik alanın temizlenmesi 1 saat kadar sürdü... evin kapalı ortamında olacak iş değil kabza işi, benden söylemesi...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #63 : 28 Nisan 2011, 09:58:11 »
zıpmara yaptığımız alana bir adet sesi fazla cıkmayan emiş göreviyapacak fan koyarsak fanında hava cıkışına birtane toz torbası bir nebze olsun işimizi rahatlaştırızdiye düşünüyorum ben evdeki eski elektrik süpürgesini düşük devirde kulanıyorum gayet iyi iş görüyor :)

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #64 : 28 Nisan 2011, 11:20:15 »
Hocam geçmiş olsun
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #65 : 28 Nisan 2011, 12:12:47 »
Sağolun arkadaşlar, valide çok oturmaya gelemez, bir gözü dışarı bakmaya başladı bile. Tıp gözle görülür ilerliyor: ikinci günü ayağa kalktı, biz kıyamıyoruz ama dinlemiyor kendi işini kendi görüyor.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #66 : 28 Nisan 2011, 12:15:39 »
Böbrekler iyi ^-^, müşteriler kötü :D. Bir de valide hanım menisküs operasyonu geçirdi, yeniden rövaşata atabilmesi için ;D kampa aldım, çeliğe çok zaman ayıramıyorum.

:)) :)) :)) Süper anlatım, sabah sabah (benim sabahım tabii 12 filan) acaip güldürdü, sen de gülesin...
Geçmiş ola ikinize de...
Bekliyorum yeni ürünleri de Hacca  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #67 : 28 Nisan 2011, 14:34:55 »
İkinizede geçmiş olsun üstadım. Allah acil şifa versin.
Valideyi kampta fazla kasma kovalayıverir vallahi. ( Benimki daha önce kovaladı ordan biliyorum.  :)) :)) :)) )
Cehalet Mutluluktur...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #68 : 28 Nisan 2011, 19:36:44 »
Geçmiş olsun Ferhat abi...

Saygılar...

« Yanıtla #69 : 28 Nisan 2011, 21:31:24 »
Ferhat geçmiş olsun, anneye de acil şifalar dilerim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #70 : 28 Nisan 2011, 21:35:51 »
geçmiş olsun :)  toz işinden fan fılanda kurtarmıyor enınde sonunda her taraf batıyor. yanı kacınılmaz son :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #71 : 08 Mayıs 2011, 13:55:10 »
 ^-^

Son ütü :D ve kılıf dışında mal tamam, dayanamadım çıkıp biraz kullanacağım. Hem hava güzel, eğeden mamüllere de su vereyim çıkmışken ^-^...

Kabza Taner hocamın cevizinden. Liner siyah Perwoll...
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2011, 13:59:58 Gönderen: ratbertovich »

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #72 : 08 Mayıs 2011, 13:57:26 »
Resimlere devam...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #73 : 08 Mayıs 2011, 14:56:56 »
Fehat abi eline emeğine sağlık çok güzel olmuş  :2up

Saygılar...

Berke Boyacı

« Yanıtla #74 : 08 Mayıs 2011, 15:00:36 »
Alıntı
(Bodrum yolu çeliğin hac yolu gibi oldu :D).
:))  :))
Ellerine sağlık Ferhat abi süper olmuş yanlız liner dediğimiz malzeme nedir ? Siyah pervol şişesinden yapmışsın ama ne işe yarıyor onu anlamadım tam. ^-^

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #75 : 08 Mayıs 2011, 17:23:51 »
Alıntı
Ellerine sağlık Ferhat abi süper olmuş yanlız liner dediğimiz malzeme nedir ? Siyah pervol şişesinden yapmışsın ama ne işe yarıyor onu anlamadım tam. ^-^

Klonlamışken ;), süsü eksik kalmasın diye koydum "liner"ı :D. Orijinal malzeme bir işe yarıyordur elbette, Perwoll kutusu en çok görüntüyü kurtarıyor... İstanbul'a gidemedik ki vulkanize lif alalım :(.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #76 : 08 Mayıs 2011, 18:34:23 »
elıne sağlık Ferhat usta :) vulkanıze lıf ıst nerede var..? ben bazen gıdıyorum varsa bır adres bende alırım ,sanada yollarım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Berke Boyacı

« Yanıtla #77 : 08 Mayıs 2011, 18:35:31 »
Alıntı

Klonlamışken ;), süsü eksik kalmasın diye koydum "liner"ı :D. Orijinal malzeme bir işe yarıyordur elbette, Perwoll kutusu en çok görüntüyü kurtarıyor... İstanbul'a gidemedik ki vulkanize lif alalım :(.
anladım abi:). Saygılar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #78 : 08 Mayıs 2011, 19:02:47 »
arkadaşlar vulkanize lif kaynak makinelerinin maskeleririnin yapıldığı malzeme sanırım
bende liner malzeme var onları yanyana getirdim aynısı :)

ustadım bu arada bıcak geyat güzel olmuş keskinliği sizi şaşırtacak derim :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #79 : 08 Mayıs 2011, 19:05:41 »
elıne sağlık Ferhat usta :) vulkanıze lıf ıst nerede var..? ben bazen gıdıyorum varsa bır adres bende alırım ,sanada yollarım.

Karaköy adresli birkaç yerde var görünüyor Taner hocam. İçlerinden sadece ARŞER'i telefonla aradım (yanılmıyorsam Şubat ayında), 0.5mm ve 1mm kalınlıktakilerden var demişlerdi, 120x220cm levha. Google babaya göre ayrıca Eyüp'te RAKORSAN'da var, yine Karaköy'de Emre Sızdırmazlık diye bir yerde var.

Sıkıntı şu: conta yapımı için kullanıldıklarından renk çeşidi yok anladığım kadarıyla, o yüzden malı görüp almak lazım.