Bıçak Sanatı - Forum

D2'den Woodlore

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
D2'den Woodlore
« : 30 Mart 2011, 23:37:07 »
Özgür hocamın ön ayak olmasıyla girdiğimiz D2 işinden bakalım nasıl çıkacağız?

İlk iş testereyle yarım saat civarında uğraşıp plakadan 25x3cm bir lama çıkarttım. (İkinci plakadan lazerle kestirdiğim bir profil var, ama kenar sertliği yüzünden zorlandım, o beklemede --- zoru gördü mü Ferhat kaçar :D).

Google'dan üzerinde ölçüleri de olan Woodlore resimleri arayıp buldum, Inkscape ile resimlerin üzerinden profili çizdim. 25x3cm lamaya uyduracak şekilde üzerinde biraz oynadım. Kağıda bastım, profili makasla ayırdıktan sonra lamaya yapıştırdım. Sonrasında testereyle kabası, eğeyle incesi olacak şekilde, namlu kısmının profilini çıkarttım. Namlu kısmının kağıdını kaldırıp ağız açmaya başladım. Son hali aşağıda.

Kabza tarafının profiline henüz dokunmadım: görüleceği üzere yatay pozisyonda mengeneye doğru düzgün sıkıştırmak böyle çok daha kolay. Ağız açılınca kabza bölümüne geçeceğim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: D2'den Woodlore
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2011, 23:45:58 »
gayet güzel gıdıyo hayayret yakında bıtırırsın İNŞAALAH ha bırde ısıl işlemi nasıl yaptıracaksın  :-[
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2011, 23:53:43 »
ha bırde ısıl işlemi nasıl yaptıracaksın  :-[

Emre hocamın inşaat telaşı yakında biter herhalde ;).
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2011, 00:25:30 »
ıİNŞSALLAH
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2011, 01:52:45 »
ha bırde ısıl işlemi nasıl yaptıracaksın  :-[

Emre hocamın inşaat telaşı yakında biter herhalde ;).

Bitti bitti  ;)
Şu anda bant zımparamı yeniden yapıyorum, ama bu arada arkadaşların yolladığı ısıl işlemleri de yapabiliyorum soluklandığım aralarda. Güzel gidiyor bıçak, elinize sağlık  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2011, 06:33:40 »
bant zımparanın fotograflarını beklerız mümkünse

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2011, 09:00:52 »
kolay gelsin Ferhat,
başlamışsan, bir şekilde bitecektir ;) ama bence çok güzel bitecek gibi duruyor.

yanda gördüğüm bir kaç tane daha bıçak var o arkadaşlarla ne zaman tanışacaz  8)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #7 : 31 Mart 2011, 09:09:28 »
kolay gelsin Ferhat,
başlamışsan, bir şekilde bitecektir ;) ama bence çok güzel bitecek gibi duruyor.

yanda gördüğüm bir kaç tane daha bıçak var o arkadaşlarla ne zaman tanışacaz  8)

Yandaki arkadaşlar eğeden Gökhan hocam, kırmadan su verebilirsem onlarla da tanıştıracağım, merak etmeyin :).

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2011, 09:13:21 »
Yandaki arkadaşlar eğeden Gökhan hocam, kırmadan su verebilirsem onlarla da tanıştıracağım, merak etmeyin :).

hıınngk!! ???
iki kere kolay gelsin o zaman...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 31 Mart 2011, 09:26:31 »
gayet güzel gidiyor bence de Ferhat. eğe kullanımın gayet başarılı, ortaya kesinlikle güzel bıçaklar çıkacak :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2011, 09:54:09 »
gayet güzel gidiyor bence de Ferhat. eğe kullanımın gayet başarılı, ortaya kesinlikle güzel bıçaklar çıkacak :2up

Yok be hocam, fotoğrafta düzgün çıksın diye uzun eksende zımparayla girdimdi biraz, ondan öyle gözüküyor ;). Yoksa eğe kontrolüm hala emekleme aşamasında. İnce eğeyle derin çizik atmayı becerebiliyorum :(, daha ne diyeyim?

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #11 : 31 Mart 2011, 10:54:34 »
woodlore agzi tek taslama egimli ( single bevel )degil mi? bunu da oyle mi bitireceksin Ferhat?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #12 : 31 Mart 2011, 11:22:06 »
woodlore agzi tek taslama egimli ( single bevel )degil mi? bunu da oyle mi bitireceksin Ferhat?

Hocam, ilk bıçağımda da öyle niyetlenip başladım, sertleştirdikten sonra baktım ki ağız açmak çok çaba gerektirecek dış bükeye döndüm. Bu da bitsin sertleşsin, ne kadar sabrım var bakacağız :). Emre hocamın tarifine göre D2 için ağzı iyice ince bırakabiliyormuşuz (.4mm), bu sefer bir şansı var gibi "single bevel" olayının.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 31 Mart 2011, 11:32:14 »
ben cok iyi tecrübe etmiştim d2 ye sertleştirmeden önce ağız açma olayını  :))
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #14 : 31 Mart 2011, 12:03:24 »
Ferhat abi eline emeğine sağlık çok güzel olmuş diğer bıçaklarıda bekliyoruz  :2up

ogün-sinan

• 113
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #15 : 31 Mart 2011, 14:16:32 »
Ferhat hocam; sen bu single bevel olayını halledene kadar sana rahat yok :D
Ağız tek açıyla indiği için belki 0.4 mmden daha ince bile bırakılabilir ağız kalınlığı gibi geliyor bana ::)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #16 : 31 Mart 2011, 15:03:21 »
ferhat bey iyi görünüyor,bende 2 adet woodlore çalışması yaptım ince işleriyle uğraşıyorum vakit buldukça,ama ağızı ben tam taşlama olarak yaptım ne hikmetse elim hep tam taşlamaya gidiyor,sanki woodlore tarzı taşlama kesim yaparken kestiğim şeye takılacakmış gibi geliyor,resimleri çekip bir ara eklerim.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #17 : 01 Nisan 2011, 16:18:15 »
Fatih hocam, bende el melekesi sıfır bile değil, -1; mümkün olsa sadece kesecek kadar ağız açıp bırakacağım. İşi uzattıkça hata yapıyorum. Tam taşlama benim için hayal. Scandi ağızlı 3-4 bıçağım var, kestiği birşeye takıldığını görmedim henüz, sen de bir şansını dene istersen.

Çalışma büyük ölçüde bitti. En son 80 kum zımpara geçtim. İncelterek zımparalama kaldı. Doğmamış çocuğa don biçme olayına da girip kılıf için deriyi de hazırladım :D. Emre hocama göndermeden bir tane daha yapayım, çift göndereyim diye düşünüyorum.

Emre hocam, plaka üzerinde füme bir tabaka var. Onu da zımparalayacaktım ama ağız-yanak kontrastı hoşuma gitti, yanakları yüzeydeki tabakayla bıraksam ısıl işlemde sorun çıkartır mı?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #18 : 01 Nisan 2011, 17:52:49 »
Yok çıkarmaz. Bekliyorum :)

Kipmen Sanat web sitesi

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #19 : 02 Nisan 2011, 10:57:06 »
meleke -1 hali buysa durum o kadarda vahim değil, ferhat bey,gayet iyi gidiyor çalışma ben ce çok güzel olmuşlar,ben ikisininde taşlamalarını bitirdim fakat yeni birtane başlayacağım zaman yarım taşlama deneyeceğim, tam taşlama baya zor oluyor eğe ile.