Merhaba,
Bir süre forumdaki başlıkları okuduktan sonra bir deneme yapacak cesareti kendimde buldum ve başlangıç için Mehmetmarangoz'dan 1060 karbon çelik ve bir kaç kabza malzemesi ile pim aldım.
(Belki yeri değil ama siparişimde elime ulaşmayan bir de küçük d2 lama vardı zannedersem paketleme esnasında unutuldu, MehmetMarangoz'dan daha önce de birçok sipariş verdiğim, herhangi bir sorunla karşılaşmadığım ve genelde siparişlerimin yanında ek malzeme de gönderdikleri için 17.5 liranın lafını etmeme kararı aldım.)
Isıl işlem konusunda acele etmeme niyetindeyim ytong bir balkon fırını yapmadan önce birkaç profil daha çıkarmak istiyorum ki fırını yaktığıma deysin.
Bu konuda kendimi geliştirebilmem adına her türlü yorumunuza ve eleştirinize açığım.
Her yeni başlayan gibi (herkes böyle yapıyordur, ya da yapmıştır diye düşünüyorum) bir profil şekli bulup kestiğim lama parçasının üzerine yapıştırdım,

O esnada uygun bir testerem olmadığı için üst tarafını komple eğe ile almaya çalıştım, yoğunca kan ter atıldı. Bu iş bu kadar zor olmamalı diyerek sap arkasından altına doğru dremel ile kesmeye çalıştım, dremel bu iş için değilmiş bu esnada öğrendim.

Bir testere edindim ve kabaca keserek kalanları eğeliyerek devam ettim. Yine zamanın çoğunu eğe işi aldı

Sütun matkabım da olmadığı için profili mengeneye sıkıp normal matkap titanium uç ile delmem gerekti, bir sonraki aşamada mengeneye alamam diye önceden pim deliklerini deldim. (aslında iskelet dizayn olacak ve klasik bir kabzası olmayacaktı fakat ahşap işini sevdiğim için kabza da yapmak istedim.)

Bauhaustan aldığım 80cmx30cmx1.8cm çam ve askı demiri ile yaptığım ağız açma rampası. (60*15, 40*15 ve 3 adet 20*15 parçaya bölerek birleştirdim)
Profili rampaya işkence ile sabitlediğim için tersini çevirirken hizalamak biraz zor oldu, önceden çizdiğim çizgileri kullandım.
Yine profilin eğeleme yönünde dönmemesi için de tabla üzerindeki vidaları hafif gevşeterek dayanak olarak kullandım.