Bıçak Sanatı - Forum

Isorapıd ısıl işlem yağı

tarpoon

• 4739
Isorapıd ısıl işlem yağı
« : 29 Mart 2011, 20:35:55 »
arkadaşlar ısıl ıslem yağı hepımıze sanırım lazım oluyor veya bır sure sonra lazım olucak.
petrofer fırması ıstanbul subesı  ıle görustum bu gun.  50 kg. kendım için istedim . maalesef 50 kg ambalajları yokmus.
izmir fabrıka ıle görusup ne yapabılırız dıye bakacaklar.
 olmaz ıse varıl almayı dusunuyorum mıktar cok fazla bana "185kg"    ısteyen arkadaşlar olursa  alıp paylasalım derım

bölup ambalajlama bana aıt.   sızede yağın ucretı+kargo bedelı. ;)

lısteye adımızı yazarsak  kaç kısı olduğumuz ve ne yapacağımız bellı olur

kafaya kendımı yazayım  ;D

Taner salar
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Isorapıd ısıl işlem yağı
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2011, 20:44:24 »
sen varsan bende varım

Taner SALAR
Özgür ÖZDEMİR
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #2 : 29 Mart 2011, 22:38:03 »
Katılırım.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2011, 22:51:03 »
litre fiyatı ne olacak Taner? ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2011, 23:07:31 »
istanbulda 2300 tl ye buldum. bır ıkı arkadası devreye soktum 1975 tl fıyat verıldı varıl ıcın. naklıyesı bana aıt yeterlı sayıya ulaşabılırsek.  izmırdekı fabrıkadan haber beklıyorum ordada naklıye bedelı bınecek uzerıne  :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2011, 12:24:30 »
Nakliye dahil bana 7-8 lira gibi bişeye malolmuştu kilosu. Bu verilen fiyat biraz tuzlu geldi bana, nakliyesiyle 11-12 liraya gelecek. Yine de 10 kilosu bir yıl rahat gidiyor, belki daha bile fazla, iyi koruyup ağzını açık bırakmadıkça 30 kilo kişi başı mükemmel olur. Ancak 6-7 kişi gerek... Maalesef ben katılamayacağım bu seferliğine :(

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2011, 10:00:25 »
araştırmalarım sonucu belgın ısıl ışlem yağınında kalıtelı olduğunu öğrendım orada calışan bır arkadasımız söyledı ve ufak  ambalajları mevcut.
Emre usta acaba ıso rapıd ısıl ıslem yağını tavsıyeye göremı aldın..?
pıyasada cesıtlı fırmaların yağları mevcut, hanı performans acısından dahamı ıyıdır..

benım bahsettığım fırma 50 senenın uzerınde bır deneyıme sahıp..  mesela ben buna guvenerek malını deneyebılırım..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 31 Mart 2011, 11:47:30 »
araştırmalarım sonucu belgın ısıl ışlem yağınında kalıtelı olduğunu öğrendım orada calışan bır arkadasımız söyledı ve ufak  ambalajları mevcut.
Emre usta acaba ıso rapıd ısıl ıslem yağını tavsıyeye göremı aldın..?
pıyasada cesıtlı fırmaların yağları mevcut, hanı performans acısından dahamı ıyıdır..

benım bahsettığım fırma 50 senenın uzerınde bır deneyıme sahıp..  mesela ben buna guvenerek malını deneyebılırım..
Açıkçası tavsiye filan değil de sadece piyasadaki en hızlı yağ nedir diye biraz araştırıp almıştım. İzeltaş sonuçta el aletlerinde bizim kullandığımız çelikleri kullanıyor, onların kullandığı hızlı soğutma yağı buymuş. Ben de İzeltaş el aletlerinin kalitesini referans alarak iç rahatlığıyla aldım, yüzümü kara çıkarmadı. 50 kilosunu nakliye dahil 360 veya 380 lira gibi bişeye almıştım.
Eğer piyasada bir alternatif varsa ve daha ufak ambalaj yapıyorlarsa ben de ilgilenirim, sonuçta önemli olan 1095'te tam sertleşme sağlayabilmek benim için, eğer 1095'te testi geçerse sertleştiremeyeceği çelik yok demektir benim için. İstersen Elinde bu yağ varsa sana bir parça 1095 göndereyim, onda tam sertleşme ve hamon oluşturup oluşturmadığını test et. Eğer testi geçerse herkes bu alternatife yönelecektir eminim ...

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2011, 15:02:48 »
yağın siparişini verdim bu gün . sanırım cumartesı elımde olur.. bırı 1095 mi dedi  ;D 

şaka bır yana elımde bır bıçaklık 1095 mevcut ama hangı profılı yapayım secım yapamadım.
bulunmayan hınt kuması oldu ..
« Son Düzenleme: 31 Mart 2011, 18:38:58 Gönderen: Taner Salar »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 07 Haziran 2011, 01:50:51 »
belgın ısıl ıslem yağı ısteyen olursa bızım orada bır esnaf arkadasımız bayılık aldı. bır ıkı gun ıcerısınde temın edebılıyorum ;)
ayrıca yenı bır urunden bahsettıler soğutma hızı yuksek olduğu söylenıyor bır teneke alıp deneyeceğim.
ısteyen olursa tedarık edebılırım.