Bıçak Sanatı - Forum

düz samuray kılıç el yapımı

salih16

• *
  • 7
  • Meslek: El yapımı bıçak
  • Yer: BURSA
düz samuray kılıç el yapımı
« : 29 Eylül 2016, 21:41:21 »
Araba makasından yapmış olduğumuz düz samuray kılıç.

mehmet dülcek

• 3208
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: düz samuray kılıç el yapımı
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2016, 23:57:01 »
Bu kılıcın samurayla falan bir ilgisi yok bu çelik  eminim kamyon makasıyken daha mutluydu keşke makas olarak bıraksaydınız

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 30 Eylül 2016, 01:33:15 »
Ben okü kadar kötü bulmadım, düz kılıçlar daha çok ninjaların kullandığı kılıçlardır.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2016, 02:59:04 »
Mehmet bey kılıç 56 hrc siz 100 hrc ile girmişsiniz konuya bence yıkıcı değil yapıcı olmak lazım saygılar sunarım.
Bu kılıcın samurayla falan bir ilgisi yok bu çelik  eminim kamyon makasıyken daha mutluydu keşke makas olarak bıraksaydınız
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

salih16

• *
  • 7
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2016, 09:48:44 »
Bu işde yeniyiz.Malzeme bulmada problem yaşıyoruz.

mehmet dülcek

• 3208
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #5 : 30 Eylül 2016, 11:31:13 »
Mehmet bey kılıç 56 hrc siz 100 hrc ile girmişsiniz konuya bence yıkıcı değil yapıcı olmak lazım saygılar sunarım.

Erdem bey insanlar  burada sanat ve bilim temelli işler yapıyor ufacık bir iş için haftalarca mesyi harcayan ustalarımız var benim kanaatim buraya üzerinde rikkaso olan bir  machete koyup katana demek büyük yanlış. Ve bunu yapan ustamız 3 yıldır bıçak yapıyor ;)
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2016, 11:33:36 Gönderen: mehmet dülcek »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2016, 13:23:11 »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 30 Eylül 2016, 15:55:15 »
Cuneyt arkinin kilici ... katana , çin savaşcilarinin efsane kilinci   :D

salih16

• *
  • 7
« Yanıtla #8 : 30 Eylül 2016, 16:19:49 »
Tamam kaldırıyorum bunu,sizin seviyenize gelince o zaman paslaşırız.

atikmehmet

• 1213
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 30 Eylül 2016, 17:09:40 »
Ben şahsen bu tür yaklaşımları doğru bulmuyorum. Arkadaşımız Ustamız yeni, bazı şeyleri bilmiyor yada yanlış tanımlıyor olabilir. Forumumuzun felsefesi elimizden geldiği kadar isteyene yardımcı olmaktır bu sanata katkı sağlamaktır diye düşünüyorum. Eylem Abi saolsun Salih Beye bilgi sağlayacak kaynakları iletmiş. Konu hakkında bilgim olsa bende yazardım.  Bence konunun kaldırılmasına gerek yok illaki bir değişiklik yapılacaksa konunun ismi değiştirilebilir. Salih hocamın yakında bahsetmiş olduğu kılıcı yapacağına en azından deneyeceğine inanıyorum. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
« Yanıtla #10 : 30 Eylül 2016, 17:17:29 »
Aynen katılıyorum. Sonuçta hayatta her şey adım adım yapılıyor.

Zaten bir başlangıç yapılmış. Gerisi de Japon bıçak ve kılıçlarının yapısını, yapılışını ve özellikle terimlerini öğrenerek  getirilebilir. Bu amaçla da bir çırpıda derleyebildiklerimi paylaştım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
« Yanıtla #11 : 30 Eylül 2016, 17:19:25 »
+ Sefa Ustanın yaptıkları, Türkiye koşullarında malzemelerin nasıl bulunabileceğine örnek olması açısından da çok faydalı olacaktır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #12 : 30 Eylül 2016, 18:24:19 »
bence yeni başlayan birine sefa hocanın işlerini örnek göstermek ehliyetini yeni almış birini nascar'a sokmak gibi bişey olur  :D

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #13 : 30 Eylül 2016, 19:57:01 »
Meslek kisminda el yapimi bicak Bursa yazmasa , takilmazdim. Sonucta herkez bi yerlerden basliyor fakat biraz ticari bir amac varsa ve alakasi olmayan bir kesici alete samuray kilici falan deniyorsa katananin ne oldugunu gostermek lazim. Gecenlerde yatagan el yapimi falan diye pala benzeri bi aletin satisi icin tanitim yapiyor adam tum yapim asamalarini cekmisler. Celik ocaga girdi dovuldu falan  ama isil islem yok. Tabi bende sordum isil isleme ne oldu diye. Gelen cevap. "Malzeme cok kalin oldugundan, bide onceden isil islem gordugunden gerek duyulmadi " buyur burdan yak

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #14 : 30 Eylül 2016, 20:14:48 »
Haklısınız ne diyeyim...

Erdem bey insanlar  burada sanat ve bilim temelli işler yapıyor ufacık bir iş için haftalarca mesyi harcayan ustalarımız var benim kanaatim buraya üzerinde rikkaso olan bir  machete koyup katana demek büyük yanlış. Ve bunu yapan ustamız 3 yıldır bıçak yapıyor ;)
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
« Yanıtla #15 : 30 Eylül 2016, 21:30:24 »
bence yeni başlayan birine sefa hocanın işlerini örnek göstermek ehliyetini yeni almış birini nascar'a sokmak gibi bişey olur  :D

En basit anlatımı konuyu en iyi anlayan yapar. Kendi namıma tercih edeceğim kaynakları paylaştım.  O:-)
Namık Kemal
Instagram'da ben