Yok Emin, zihgiri ya deneyip de alayım ya da deneyerek yapayım.

Akın, Ck67 için şunu söyleyeyim. Çeliğin sicilinde bir sorun yok, sadece hızlı bir çelik olduğundan ısıl işlemi hassas. Tabii ben hep bununla çalıştıkça biraz ilerleme kaydettim. Isıl işlemin profesyonelliği konusunda şunu söyleyeyim. Fırının vermiş olduğu sonucun bu işlemde beklediğimin en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Müthiş oldu falan demiyorum ama şu ana kadar çeliğin ilk halinden biçim ve sağlamlık olarak bir farkının olmadığını söyleyebilirim.

Bu çeliğin eninde sonunda bir gün problem yaşayacağı doğru. Bu çok önemli bir uyarıydı.

Ben de korkup hemen bir tedbir aldım.

Problemi (kırılmayı) ya öngörmek ve çelik salları ıskartaya çıkarmak yada gerçekleşecek kırılmanın kontrollü gerçekleşmesini sağlamak gerekir diye düşünüp çeliğin kabzaya en yakın kısmından kırılacağını öngörerek bu kısmı bantla sardım. Bu kırılınca dağılmayan oto camlarında olduğu gibi bir fayda sağlasa kafi. Bulduğum ilk anda da şu anki bantı çok daha sağlam bir ürün olan duck tape ile değiştireceğim.
Performans konusunda bu gün yaptığım atışlarda hep aşağıdaki performansı gözledim. 2 kat 3 mm'lik mdf (?) arkasında 3 kat ambalaj süngerine yaptığım atışlarda tüm katları deldim. Bu süngerlerin oku frenlemede çok iyi olduğunu gördüm. Ahşap bir kere delinince oku yavaşlatmaz oluyor ancak bu süngerler içlerinde ilerleyen çubuğu kasıyorlar.