Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak ağızı

kanat34

• *
  • 10
  • Meslek: madencilik
  • Yer: büyükçekmece istanbul
Bıçak ağızı
« : 25 Eylül 2016, 01:46:27 »
benim öğrenmek istediğim ve aradığım bıçak sırtan ağıza belli bir açıyla inen sıfır biten bıçak neden yapılmıyor kırılma ihtimali denmi bıçağın formu sekli çok güzel fakat kalın bırakılıp 20 dercelik bir açıyla bileyleniyor nedeni nedir ? ::)

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Bıçak ağızı
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2016, 12:32:21 »
Usturalar Öyle bileniyor sanırım. Bu dediğiniz durumda ağız açısı çok dar olduğu için kırılma ihtimali fazla.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2016, 13:02:42 »
Çok dayanıksız bir ağız olur örnek vermek gerekirse 4mm sırt kalınlığı 30mm eni olan bir bıçağı dediğiniz şekilde bırakırsak 7-8 derecelik bir açı oluyor.Dayanım için ucu 0.5mm gibi bir kalınlıkta bırakıp 20-26 derece arası bir ağız kesici ağız açılıyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mukremin

• 78
  • Meslek: öğrenci(elk-hab)
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2016, 22:51:27 »
Taşlama yüzeyi, sertleştirmeden önce yapılır. İfade ettiginiz gibi ağız sıfır bırakıldığında, çelik cinsine göre değiskenlik gostermekle beraber, ısıl işlem sırasında kırılma riski oluşur. Diğer sebeplere ek olarak böyle bir bilgi kalmış aklımda. Isıl işlem yapan ustalar eksiğim,yanlışım varsa düzeltecektir.
içindeki asıl seni yaşadıgında, hayattan lezzet almaya baslarsın

kanat34

• *
  • 10
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2016, 02:28:39 »
şu yapılamazmı hem elime tam oturan çok büyük olmayan ağzı ustura kadar keskin kırılmıycak dönmiycem bir bıçak 4mm sırt değilde 3 mm den inceltilip sıfıra inlse ışıl işlemi olmazmı veya hangi tip çelik kullanıla bilir

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2016, 09:28:47 »
Bizim memlekette kurban bıçakları dediğinize benzer şekilde bileniyor. Zaten bıçağın sırt kısmı da çok ince 2 mm filan.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2016, 10:22:53 »
şu yapılamazmı hem elime tam oturan çok büyük olmayan ağzı ustura kadar keskin kırılmıycak dönmiycem bir bıçak 4mm sırt değilde 3 mm den inceltilip sıfıra inlse ışıl işlemi olmazmı veya hangi tip çelik kullanıla bilir
Yapılabilir ama kırılmayacak dönmeyecek kısmı hariç dediğiniz şekilde bir taşlama sert bir cisme değdiği an ya ağızda ufak kırılma yada dönmeler yaşanır.Yine sıfıra yakın bir ağız yapıp ucuna mikro bir 2. ağızla biraz daha dayanıklı hale getirilelebilir.Siz bu bıçağı hangi amaçla kullanacaksınız ne keseceksiniz doğaya çıkayım her işimi görsün diyorsanız bence çok zor sadece et ve benzeri yumuşak şeyleri keserim diyorsanız bu ağız denenebilir.
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2016, 10:25:29 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

kanat34

• *
  • 10
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2016, 22:36:53 »
ben bu bıçakla doğaya çıkmak istemem oraya başka bıçak oraya uygun bir bıçakla g,d,lebilir istediğim gibi bir bıçak yapılabilirmi olabilirligi varmıdır ve bunu kime yaptırabilirim

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2016, 00:15:48 »
Dediğiniz bıçağı herkes yapabilir ama nerede kullanılacağını bilmediği bir bıçağa kimse garanti vermez.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2016, 12:53:58 »
Bircok japon el yapimi bicagi boyledir ikinci bir kesici agiz yoktur. Mesela Nakiri. Gayette saglamdir. Ince iscilik ve el emegi ister . Dev gibi tas tekwrlerde aciyorlar. Ben iran da zencan bolgesinde de gordum tum mutfak bicaklari bu sekilde yapiliyor. Hatta agiz acma makinasuni videoya aldim bi konu acar paylasirum