Bıçak Sanatı - Forum

Greyder Bıçağı

coco1

• *
  • 2
  • Meslek: MEMUR
  • Yer: ERZURUM
Greyder Bıçağı
« : 28 Mart 2011, 21:40:31 »
Slm arkadaşlar daha çok yeniyim ama elime bir greyder bıçağı geçti bunu nasıl kullanabilirim kalitesi nasıldır
« Son Düzenleme: 31 Mart 2011, 13:21:54 Gönderen: deserteagle »

Ynt: Greyder Bıöağı
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2011, 00:44:54 »
Greyder bıçakları yüksek manganlı, dövmeye çok elverişli olmayan, daha çok aşınma dayanımı çok yüksek çeliklerden yapılır. Ben daha önce kepçe çenelerinden birine bulaşmıştım, aynı malzemedir, havlu attırdı. Tavsiye etmem. Yinede yan sanayi bir üretimse kafalarına göre takılmış olabilirler ve başka malzemeden yapılmış olabilir, eğer orijinal bir markanın bıçağıysa dediğim gibidir yada olmalıdır.

oğuzhan okudan

• 59
  • Meslek: orman bölge şefi
  • Yer: antalya
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2011, 17:22:28 »
peki işlene bilirse nasıl bir ürün çıkar sizce
ben hurdaya meraklıyımda
ve bu malzemeden rahatlıkla bulabilirim

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2011, 17:30:44 »
Hocam manganın ne kadar yüksek miktarda bulunduğu belli mi? Eğenin köşesini yüzeye sürtünce kıvılcım çıkartıyor mu örneğin O:-)?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2011, 17:35:21 »
bizim köydeki atölyede de iki uzun parça grayder bıçağı öyle bir kenarda duruyor ama şu ana kadar ne kestik nede başka bir işte dövmeyi denedik .! :-[

« Yanıtla #5 : 29 Mart 2011, 18:25:28 »
Ferhat mangan oranları %12-13 den daha aşağı değildir, kimilerinde %16 ya kadar çıkar. Eğenin köşesini boşver taşlama taşını sürdüğünde bile koyu kırmızı belli belirsiz bir kıvılcım çıkar, yüksek manganlı malzemeler yapısı gereği zaten sadece taşla işlenebilir, eğe filan zaten işe yaramaz. Güzel örs olur ;)

coco1

• *
  • 2
  • Meslek: MEMUR
  • Yer: ERZURUM
« Yanıtla #6 : 29 Mart 2011, 21:21:45 »
Slm ben bunu sadece spralle kesip şekillendirmek istiyorum sizce nasl olr  ayrıca  elimde yay çeliğide var  hanngisi daha keskin olur ve ağzı çabuk körelmez

« Yanıtla #7 : 29 Mart 2011, 22:36:24 »
Bana kalırsa siz yay çeliğine yönelin. Eğer dozer bıçağı olması gerektiği gibi bir bıçaksa zaten spiralle keserken ne demek istediğimi anlarsınız. Ha bire taşı bitirirsiniz ama çok kesme yapamazsınız. Denerseniz izleniminizi dinlemek isterim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 29 Mart 2011, 23:11:01 »
örs sevdasına forklıftı tamır ettırdığımız yerden grayder bıçağı aldım bır mıktar ,oksıjenle ekmek gıbı kestıler ;)
tabı bende ısyerınde spıralle keseyım dedım ne bela seymıs sonunda pes ettırdı benı.  inatla taşa dırenıyor :o

tavsıyem bence denemeyın bıle.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 31 Mart 2011, 13:19:48 »
"Firesteel" muhabbetini hak ettiği üzere kendi başlığı altına taşıdım: http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/firesteel/
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben