Bıçak Sanatı - Forum

D2 avcı

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: D2 avcı
« Yanıtla #20 : 21 Eylül 2016, 21:43:21 »
 :2up zamaninda back woodsman 102 amarikadan getirtmeye kalkıştim gumruk korkusuna getirtmemistim.
Çünki çok begenerek aldigim bir bicak Almanyadan yollandi gumrukte maalesef yok olmuştu.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 22 Eylül 2016, 09:51:34 »
Öncelikle av dediğimizde hepimizin aklına kuş avları veya tavşan avı geliyor. Ben yüksek dağ avlarına gittiğim için bence ( bu tecrübe ile sabit ) bir bıçakta olması gereken en büyük özellik hafif olması. Genelde ava giderken Rambo gibi bir ruh haline büründüğümüz için mutlaka bir kasatura veya kocaman bir bıçak bele bağlanır. Halbuki ihtiyaç olan çok keskin küçük flex bir çakıdır. Domates doğramak peynir kesmek meyve soymak ve en önemlisi vurduğunuz hayvanı yüze bilmek için. Birde küçük masat tabiki. Düşünün bu bıçakla ile bir ayı yüzmek kaç saat alır veya bir dağ keçisi yüzmek. Saygılar...

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 22 Eylül 2016, 10:31:28 »
Kardesim agzina saglik. :)... bu forumda hep soylemek istedigim seyleri dile getirmissin. Ayni sekilde eger ben dagda bayurda gezen operasyonlara katilan asker polis falan olsam herseyin en hafifini tasirdim. Bisiklete bindigim icin soyluyorum adamlar kuyumcu terazisinde ekipman tartip karbon fiberden olup 3 bes gr hafifine yuzler lira fark verip deli gibi ekipman aliyorlar. Illa agir bisey tasiyacaksam  fiskarsx5. + victorinox hercules. Her isimi gorur gibi

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 22 Eylül 2016, 10:38:04 »
Hiç ava gitmemiş biri olarak konuşuyorum yani bu konuda pek deneyimli olduğum söylenemez :) Çakının yeri ayrı tabiki ancak araziye (arazi derken benim arazi memleketteki bahçe, tarla, koruluk :) ) çıkarken bence tek elle çıkarılıp kullanılacak bir sabit namlu benim için daha ideal. Aydın Abinin dediği gibi bende büyük ihtimalle mora ve türevi bir bıçak seçerdim. Oturduğunuz zaman çakıyı kullanmak daha uygun olabilir ancak arazide özellikle sizin gibi bir elinde tüfek olan biri için uygun bir sabit namlunun belde olması da daha doğru değil mi. Mehmet abinin bıçağını ben sanki orta halli her işe gidecek türden bir bıçak olarak görüyorum. Özellikle yüzme başta olmak üzere.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
« Yanıtla #24 : 22 Eylül 2016, 10:56:51 »
Hiç ava gitmemiş biri olarak konuşuyorum yani bu konuda pek deneyimli olduğum söylenemez :) Çakının yeri ayrı tabiki ancak araziye (arazi derken benim arazi memleketteki bahçe, tarla, koruluk :) ) çıkarken bence tek elle çıkarılıp kullanılacak bir sabit namlu benim için daha ideal. Aydın Abinin dediği gibi bende büyük ihtimalle mora ve türevi bir bıçak seçerdim. Oturduğunuz zaman çakıyı kullanmak daha uygun olabilir ancak arazide özellikle sizin gibi bir elinde tüfek olan biri için uygun bir sabit namlunun belde olması da daha doğru değil mi. Mehmet abinin bıçağını ben sanki orta halli her işe gidecek türden bir bıçak olarak görüyorum. Özellikle yüzme başta olmak üzere.
Abimin yaptığı bıçağa diyecek bir şey yok lakin dediğim gibi işlevsel olarak hayır. Örneğin bir ayı vurdunuz. Ne ayaklarını açmakta ne göz kenarlarını çıkarmakta ne kulaklarını çevirmede işe yarar. Sadece büyük bir ağaç parçası kesmek için elverişli. Ben onun yerine küçük bir el testeresi ile daha kolay çözüyorum. Saygılar..

adem42

• 647
« Yanıtla #25 : 22 Eylül 2016, 11:02:37 »
Tek bir bıçakla her şeyi yapamıyoruz ve av standart bir süreç değil. Orada ne ile karşılaşılacağı tam olarak belli olmasa da , taşıma kolaylığı bakımından 22-24 cm boyunda 3-4 mm kalınlığında ama illaki full tang bir bıçağım olsun isterim. Aynı zamanda cebimde de bir Victorinox hercules gibi bir çakıda bulundurmak isterim. Resimdeki gibi işaretlediğim kısa sap malzemesi olan bıçakları istemem yanımda. Küçük bir balta ağır her işinizi görür.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #26 : 22 Eylül 2016, 11:15:18 »
Gökhan arkadaşımızın  dediği gibi avda  ağırlık çok önemli.

Şayet bek  avı  yapmıyorsanız kilometrelerce yürürsünüz  yeri  gelir koşarsınız genelde  bu yerler rampa yokuş  olur.Bu yüzden ağırlığın önemi  büyük.
Yıllardır avlanırım bıldırcın keklik çulluk ördek karatavuk tavşan domuz büyük bıçak ihtiyacım hiç olmadı.Ancak avdan sonra kamp yapacaksak balta pala vb. ihtiyacım oldu.
Ayı konusuna gelince ülkemizde özel izin olmaksızın ayı,kurt vb. avlamak zaten yasak.Avda karşımıza ayı çıksa vede bize saldırsa (siz rahatsız etmezseniz kolay kolay saldırmaz)  bıçağımızı kullanmaya fırsat bile vermez kolay kolay.
Kendi düşüncemdir saygılarımla.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #27 : 28 Eylül 2016, 17:06:00 »
Çok güzel bir çalışma olmuş. Ama profesyonel bir avcı olarak söylüyorum avda pek bir işe yarayacağını sanmıyorum
Teşekkür ederim hangi açıdan yaramaz yada nasıl olmalı firinizi alayım bir sonrakinde ona dikkat edelim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #28 : 28 Eylül 2016, 17:15:57 »
Öncelikle av dediğimizde hepimizin aklına kuş avları veya tavşan avı geliyor. Ben yüksek dağ avlarına gittiğim için bence ( bu tecrübe ile sabit ) bir bıçakta olması gereken en büyük özellik hafif olması. Genelde ava giderken Rambo gibi bir ruh haline büründüğümüz için mutlaka bir kasatura veya kocaman bir bıçak bele bağlanır. Halbuki ihtiyaç olan çok keskin küçük flex bir çakıdır. Domates doğramak peynir kesmek meyve soymak ve en önemlisi vurduğunuz hayvanı yüze bilmek için. Birde küçük masat tabiki. Düşünün bu bıçakla ile bir ayı yüzmek kaç saat alır veya bir dağ keçisi yüzmek. Saygılar...
Öncelikle teşekkür ederim .Bıçak ebadı aslında küçük 9cm bir namlu var kavis yüzmeye uygun.sivri olabilir ama ozamanda yüzmede sıkıntı çıkarır.Masata gelince bu bıçağı masata çekemezsin yaklaşık 60 -61 hrc sertlik var masat almaz.Ancak seramik bir masat gerekir oda arazide kırılmaya müsait sıkıntı.ama emin olun bir ayı yüzerken bileme isytemez işi bitirirsiniz.Çivi kesiyor
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #29 : 28 Eylül 2016, 17:28:15 »
Forumda daha önce paylaşıldıysa özür diliyorum ancak Youtube'da virtuovice isimli bir kullanıcı buldum.
Kendisi Japon bir hekim, avcılık ve bıçaklarla ilgili bana ilginç gelen paylaşımlarda bulunuyor.
Siz forumdaşların da ilgileneceğini düşünüyorum.
Saygılarımla.
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i