Bıçak Sanatı - Forum

N690 şef

BLACK08

  • Scandi,her şeyi keser..
  • ***
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
N690 şef
« : 01 Eylül 2016, 13:46:30 »
Arkadaşlar merhaba,

Son dönem benim standart olmayan işlerimden birisi :)

Sahibi Japonya'da özel bir Japon işletmede TÜRK şef,bu benim yaptığım ikinci bıçağı,

Yüzey 220,ağız 400 kum bant zımpara da bitirildi,

Sonrasında sadece taşlama hattı kullanıcı isteği doğrultusunda sadece 3000k pasta ile perdah yapıldı,yarı parlak bir dokusu var,

Pimler; 6mm mozaik,

Namlu; 22,5cm,

Tam boy; 33,5cm,

Kalınlık; 3,1mm,

Çelik; N690,

Sertlik; 59hrc,

Kabza ; Özel imalat akrilik&aluminyum petek kombibasyon,

Arada Kırmızı vulkanize fiber,

Fotoğraflar;




















AbeyS Premium Knife

  • *
  • 38
  • Mehmetmumtaz.deviantart.com
    • Web
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Artık Antalya
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2016, 13:58:58 »
 ??? akrilik&aluminyum petek kombibasyon
sap kısmından gözlerimi alamadım, dehşet olmuş  8)
bıçak kısmında aynı şekilde
[img width= height=]http://i.resimyukle.xyz/R7zN8.png[/img]

Ynt: N690 şef
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2016, 14:36:03 »
Amantanrım didim ustam elinize sağlık  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

ismail_1903

  • *
  • 26
  • Meslek: makina teknikeri
  • Yer: kahramanmaraş
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2016, 14:54:48 »
Ustam ellerine sağlık epey zahmetli ve özenli bir iş çıkarmışsın.  Sap tasarımı benimde hoşuma gitti görünüş olarak. Yalnız merak ettiğim bu uzunluktaki bir bıçak için kısa sap ağırlık dengesi problemi yaşatmaz mı ? Uzun süre kesim yapıldığı zaman bileği yorar gibi geldi.
sashimi ile kiritsuke arasında bir form gibi geldi gözüme. Yapılış amacı suşi için mi salata amaçlı mı

mustafaramazanoyar

  • ***
  • 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2016, 15:12:23 »
 :o  :o   :o   Bu nedir  diyecek lafım  yok
Hakuna Matata

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #5 : 01 Eylül 2016, 15:13:53 »
Bülent ustam çok güzel çok.begendim süper bir çalışma olmuş elinize saglik :2up

ömer mazık

  • *
  • 59
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Sanliurfa
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #6 : 01 Eylül 2016, 15:43:42 »
Maşallah gerçekten süper olmuş özellikle kabze çok hoşuma gitti Ellerinize sağlık :2up :2up

yücetürk yücel

  • ***
  • 93
  • Meslek: memur
  • Yer: eskişehir
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #7 : 01 Eylül 2016, 15:49:27 »
Maşallah ustam ellerine sağlık çok güzel olmuş ozellikle de sap harika

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2016, 16:31:51 »
Eline sağlık abi çok güzel olmuş yakından görme şansına eriştiğim için mutluyum.  :2up :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #9 : 01 Eylül 2016, 16:38:22 »
Eline sağlık Bülent, gerçekten çok temiz ve çok hoş bir bıçak yapmışsın. ;)

Kadir...

  • ***
  • 1102
  • Yer: Balıkesir
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2016, 17:52:13 »
Tabiri caiz ise uzay genişi olmuş
Elinize emeğinize sağlık

BLACK08

  • Scandi,her şeyi keser..
  • ***
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #11 : 01 Eylül 2016, 18:01:13 »
??? akrilik&aluminyum petek kombibasyon
sap kısmından gözlerimi alamadım, dehşet olmuş  8)
bıçak kısmında aynı şekilde

Teşekkür ederim,

Amantanrım didim ustam elinize sağlık  :2up

Teşekkür ederim,

Ustam ellerine sağlık epey zahmetli ve özenli bir iş çıkarmışsın.  Sap tasarımı benimde hoşuma gitti görünüş olarak. Yalnız merak ettiğim bu uzunluktaki bir bıçak için kısa sap ağırlık dengesi problemi yaşatmaz mı ? Uzun süre kesim yapıldığı zaman bileği yorar gibi geldi.
sashimi ile kiritsuke arasında bir form gibi geldi gözüme. Yapılış amacı suşi için mi salata amaçlı mı

Teşekkür ederim,

Şöyle bir açıklama yapayım ;

Ağırlık dengesi yaklaşık kabzanın bitiş noktası,

Yapılan işin kabza takılmadan önce ki ağırlığı 126gr,kabzadan sonra bakmayı unuttum :)

Taşlama hattı beni ciddi derecede zorladı ki burun 0,50 civarlarında bitti,

Bunu kullanacak şef arkadaşımız iş yeri bir et mekanı.

Bunu bıçağı sadece servis esnasında kişinin tercihi doğrultusunda  pişme esnasında büyük bloktan parçalar kesip etin her bölgesini dengeli pişirmek maksatlı kullanacak,

Japon sınıf bıçaklarda bir benzeri illaki vardır ama bahsettiğiniz iki model değil,

:o  :o   :o   Bu nedir  diyecek lafım  yok

Teşekkür ederim,

Bülent ustam çok güzel çok.begendim süper bir çalışma olmuş elinize saglik :2up

Teşekkür ederim Ersin,

Zor ama bir o kadar da keyifli bir çalışma oldu.

Maşallah gerçekten süper olmuş özellikle kabze çok hoşuma gitti Ellerinize sağlık :2up :2up

Teşekkür ederim,

Maşallah ustam ellerine sağlık çok güzel olmuş ozellikle de sap harika

Teşekkür ederim,

Eline sağlık abi çok güzel olmuş yakından görme şansına eriştiğim için mutluyum.  :2up :2up

Eyvallah Osman :)

 
Eline sağlık Bülent, gerçekten çok temiz ve çok hoş bir bıçak yapmışsın. ;)


Teşekkür ederim Gökhan,

Zor bir işti bir benzerini yaparken iki kere düşüneceğim :)

Ciddi keskin ve hassas bir kesici ağızı var,

Ağız kalınlığı 0,20 civarında,kesici ağızı 8000k taş ile bitirdim,

Tabiri caiz ise uzay genişi olmuş
Elinize emeğinize sağlık

Teşekkür ederim,

Erdem Kırca

  • ***
  • 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #12 : 01 Eylül 2016, 19:47:47 »
Bülent usta elinize sağlık müthiş olmuş.Honeycomb'u nerden temin ettiniz. Ben Türkiye'de bulamadım  ???
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Gölge

  • ***
  • 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #13 : 01 Eylül 2016, 20:03:50 »
Harika

Emrah

  • ***
  • 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #14 : 01 Eylül 2016, 20:08:31 »
Eline saglık ustam. Son dönem, senin standart temiz işlerinden birisi
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Yilmaz Dogan

  • ***
  • 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #15 : 01 Eylül 2016, 21:26:27 »
Bülent usta çok güzel olmus ayrica kabzayi cok begendim,
süper bir çalışma olmuş elinize saglik. :2up :2up :2up :2up :2up

serkandaldal

  • ***
  • 70
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: beyşehir
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #16 : 01 Eylül 2016, 22:44:00 »
Vay süper görünüyor

Tolga Yıldız

  • ***
  • 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #17 : 02 Eylül 2016, 00:24:16 »
Çok güzel bir bıçak olmuş, ellerinize sağlık. Ancak anladığım kadarıyla fileto amaçlı kullanılacak. Fileto bıçağına göre çok sert geldi bana. Hem kalın, hemde sert. Tabi kullanıcı isteği doğrultusunda yapıldıysa diyecek bir şey yok
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

BLACK08

  • Scandi,her şeyi keser..
  • ***
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #18 : 02 Eylül 2016, 11:15:21 »
Bülent usta elinize sağlık müthiş olmuş.Honeycomb'u nerden temin ettiniz. Ben Türkiye'de bulamadım  ???

Teşekkür ederim,

Bir arkadaşımın üstünde çalıştığı bir konu,Türkiye'de azda olsa bulunuyor ama ciddi pahalı bir malzeme..

Havacılık sektörü de kullanılıyor,

Harika

Teşekkür ederim,

Eline saglık ustam. Son dönem, senin standart temiz işlerinden birisi

Teşekkür ederim Emrah,

Zor ama keyifli bir işti :)

Bülent usta çok güzel olmus ayrica kabzayi cok begendim,
süper bir çalışma olmuş elinize saglik. :2up :2up :2up :2up :2up

Teşekkür ederim,

Vay süper görünüyor

Teşekkür ederim,

Çok güzel bir bıçak olmuş, ellerinize sağlık. Ancak anladığım kadarıyla fileto amaçlı kullanılacak. Fileto bıçağına göre çok sert geldi bana. Hem kalın, hemde sert. Tabi kullanıcı isteği doğrultusunda yapıldıysa diyecek bir şey yok

Teşekkür ederim,

Bu bıçağın amacı fileto vs.işler değil,

Kullanım esnasında esneme zaten olmaması gerekiyor,

Bu sebepten sertliği ve kalınlığı (ana malzeme 3,1mm yüzey temizlik ve ağız açma sonrası burun 0,5mm ve ağırlığı 126gr) ile ilgili bir sorunu yok,

Tamamen yapacağı işe özel,

Kullanım amacının bir benzer videosunu ekledim,

https://www.youtube.com/watch?v=c_XaCU9QZM0

atikmehmet

  • ***
  • 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: N690 şef
« Yanıtla #19 : 02 Eylül 2016, 11:51:02 »
Bülent Abi ellerine sağlık. Hakikaten çok güzel bıçaktı. Birde kesme videosu koysaydın keşke yani bıçağı tam iş üstünde göremesekte en azında nasıl kestiğine şahit olduk  aklımız tutuldu :) Yalnız Abi bu bıçak üzerine yazıları senin logoyo yakın bir yazı fontu bulsak da yazdırsak güzel olmaz mı.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com