Bıçak Sanatı - Forum

Rustik Avcı

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
Rustik Avcı
« : 25 Ağustos 2016, 13:44:58 »
Merhaba

Çelik 1075
Kalınlık 4mm
Toplam boy 25 cm
Kılıf elde dikim 4mm derı
Sap zeytin

Profilin ağzını açıp tamamladıktan sonra iki gün kolanın içinde beklettim aslında bir nıtrık asit şu karışımı olsa zamandan tasarruf edip daha kısa sürede yapabilirdim ama malum toplu yaşamdan dolayı edınemıyorum. Kabzede ise zeytin ağacı kullandım daha eski bir hava katması için sefa hocamızın cila karışımına balmumunu biraz daha fazla kattım. Kılıf ise derici bir arkadaşın beğenmeyip satışa sunduğu bir deriden yaptım. Herşeyiyle rustık bi hava katmaya çalıştım.
Lütfen değerli yorumlarınızı eksik etmeyın.
Saygılarımla...

yücetürk yücel

• 93
  • Meslek: memur
  • Yer: eskişehir
Ynt: Rustik Avcı
« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2016, 13:55:02 »
Ellerine sağlık ustam güzel görünüyor.

burakergin

• 290
« Yanıtla #2 : 25 Ağustos 2016, 13:59:02 »
Ellerine sağlık ustam güzel görünüyor.

Çok teşekkür ederim inşallah bir gün usta olabılırız...

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2016, 14:09:22 »
Elinize emeğinize sağlık

burakergin

• 290
« Yanıtla #4 : 25 Ağustos 2016, 14:09:56 »
Elinize emeğinize sağlık

Çok teşekkür ederim...

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #5 : 25 Ağustos 2016, 16:12:22 »
Elinize sağlık, form güzel. Isıl işlemleri nasıl yaptınız?

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2016, 16:27:21 »
Elinize sağlık,

Temizlik malzemesi satılan yerlerde satılan "kezzap" aslında seyreltilmiş, yani su ile karıştırılmış "nitrik asittir", bir seferlik kullanılıp atılabilecek bir seçenek olarak düşünebilirsiniz ;)

Diğer taraftan doğal bir aşındırıcı kullanarak rustik bir bitiriş edetmek isteyenler eğer zaman konusunda sıkıntıları yoksa, tuzlu su ile eskitmeyi öneririm. işlem biraz uzun sürse de elde edilen doku tamamen doğal bir eskitmeye yakın oluyor.
Yapılışı aslında çok basit, tuzlu su ile ıslatılan bıçağın bir kenarda doğal korozyana uğratılması. Yani belirli aralıklarla bıçağı ıslatıp kurumaya ve küf oluşturmaya çalışıyoruz. bir süre sonra korozyon derinleşiyor ve yıllar boyu kullanılmış bir bıçak dokusu elde ediliyor.
Doğru yapıldığında güzel bir yöntemdir. ;)
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2016, 16:39:00 Gönderen: gökhan bakla »

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2016, 16:42:42 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş
Hakuna Matata

burakergin

• 290
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2016, 17:37:08 »
Elinize sağlık, form güzel. Isıl işlemleri nasıl yaptınız?

Kendi yaptığım gazbeton ocakta veriyorum hocam karbon çeliği olduğu için sıkıntısız bir ışıl işlemi var.

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2016, 17:52:02 »
Ellerinize saglik.Tabancanın kılıfı orijinal mi

burakergin

• 290
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2016, 18:04:38 »
Elinize sağlık,

Temizlik malzemesi satılan yerlerde satılan "kezzap" aslında seyreltilmiş, yani su ile karıştırılmış "nitrik asittir", bir seferlik kullanılıp atılabilecek bir seçenek olarak düşünebilirsiniz ;)

Diğer taraftan doğal bir aşındırıcı kullanarak rustik bir bitiriş edetmek isteyenler eğer zaman konusunda sıkıntıları yoksa, tuzlu su ile eskitmeyi öneririm. işlem biraz uzun sürse de elde edilen doku tamamen doğal bir eskitmeye yakın oluyor.
Yapılışı aslında çok basit, tuzlu su ile ıslatılan bıçağın bir kenarda doğal korozyana uğratılması. Yani belirli aralıklarla bıçağı ıslatıp kurumaya ve küf oluşturmaya çalışıyoruz. bir süre sonra korozyon derinleşiyor ve yıllar boyu kullanılmış bir bıçak dokusu elde ediliyor.
Doğru yapıldığında güzel bir yöntemdir. ;)

Ustam öncelikle sizin yorum yapmanız beni çok mutlu etti. Dediğiniz yöntemi ilk kez sizden duydum en kısa sürede deneyeceğim. Nıtrık asit için şöyle düşünmüştüm 9 litrelik bir suya 1 litre nıtrık asit ilave edip bir köşede bekletmeyi düşünüyordum ama malum yine toplu düzen sorunu karşıma çıktı neyseki tayınıme bır hafta kaldı evde mini bir atoly kuracagım tekrar çok teşekkür ederım...

burakergin

• 290
« Yanıtla #11 : 25 Ağustos 2016, 18:05:15 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş

Çok teşekkür ederim kardesım...

burakergin

• 290
« Yanıtla #12 : 25 Ağustos 2016, 18:06:53 »
Ellerinize saglik.Tabancanın kılıfı orijinal mi
Co teşekkür ederim. Evet kılıf orjinal bir süre önce Rusyadan getırmıstım.

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #13 : 25 Ağustos 2016, 18:10:40 »
eline sağlık çok sağlam gözüküyor.. yalnız arka plandan 6 patlar efsane bakıyor  8)

burakergin

• 290
« Yanıtla #14 : 25 Ağustos 2016, 18:19:02 »
eline sağlık çok sağlam gözüküyor.. yalnız arka plandan 6 patlar efsane bakıyor  8)

Çok teşekkür ederim elimden geldiğince yapmaya çalıştım... evet nagantın maşallahı var ustam saat gibi yalnız standartların aksine 7 li :)

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #15 : 25 Ağustos 2016, 21:36:03 »
Ellerinize sağlık,güzel bir iş olmuş.

burakergin

• 290
« Yanıtla #16 : 25 Ağustos 2016, 22:13:18 »
Ellerinize sağlık,güzel bir iş olmuş.
Çok teşekkür ederim.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #17 : 25 Ağustos 2016, 23:25:43 »
Öncelikle fotograflarınız çok kalabalık. Bıçak arka planda kalıyor. Karartma beni yanıltmıyorsa, taşlama eşiğinde pürüz var. Kabzada biraz daha iş var. Sefa hocanın karışımı gayet iyi iş görüyor ama balmumunu fazla koyduysanız ahşap zamanla daha da koyulaşacak. Kılıf dikişi sanki çok aceleye gelmiş ve gayet basit olmuş. Ayrıca dikiş kanalı açılmamış. Adını rustik yazınca, bu detayları atlamayalım lütfen. Umarım alınmazsınız. Elinize emeğinize saglık. Daha güzellerini görmek dileğiyle  :2up
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

burakergin

• 290
« Yanıtla #18 : 25 Ağustos 2016, 23:40:54 »
Öncelikle fotograflarınız çok kalabalık. Bıçak arka planda kalıyor. Karartma beni yanıltmıyorsa, taşlama eşiğinde pürüz var. Kabzada biraz daha iş var. Sefa hocanın karışımı gayet iyi iş görüyor ama balmumunu fazla koyduysanız ahşap zamanla daha da koyulaşacak. Kılıf dikişi sanki çok aceleye gelmiş ve gayet basit olmuş. Ayrıca dikiş kanalı açılmamış. Adını rustik yazınca, bu detayları atlamayalım lütfen. Umarım alınmazsınız. Elinize emeğinize saglık. Daha güzellerini görmek dileğiyle  :2up

Öncelikle yorumunuz için cok tesekkur ederim. Maalesef şuan için bir atolyem yok tayin zamanında olduğum içinde elimde fazla ekipmanın yok.
Karartmaya gelince malum kola ile bu kadar oluyor toplu yaşamdan dolayı asit alamıyorum yukarıdada belirtmiştim. Kılıfa gelince deri gayet iyi iyi iyi imalatçısı b arkadaşın beğenmeyip beslediği bir deri, ayrıca şuan için elimde deri aletleri yok Dremel matkap uçlarıyla deldim buda yaptığım ilk tulum kılıf. Yani demek isteyeceğim raha bir ortamın yok üstüne üstlük bu hobıyı 17 18 saat çalıştıktan sonra kendi ıstırahatımden alarak yapıyorum. Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim kırılacak birşey yok

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #19 : 26 Ağustos 2016, 00:31:42 »

Form olarak gayet kullanışlı bir model olmuş. Karbon çeliği olması da ayrı bir güzel ;) Ellerinize emeğinize sağlık  :)