Oğlumun odasında kullanabileceği şöyle sağlam bir masası yoktu. Atelyedeki çalışma tezgahlarını yaptığımda 126X70 cm ölçülerinde bir masifpan tabla artmıştı ( Sedir ağacı) bu tablayı kullanabilmek adına masa yapmaya giriştim. Ayakları ve atkı ahşaplarını Bauhaus'dan aldım. İstekli arkadaşlara belki yararı olur düşüncesiyle paylaşayım dedim.
Ayaklar için:
5X8x400 ahşap ( çam) -31.5 TL
Tabla ve alt Atkılar için ( çam)
4x5x400 - 18 TL
Vida vs -15 TL
Dolgu Verniği -15 TL
Son kat Yat Verniği -15 TL
Tiner Fırça vs -10 TL
Sedir Masifpan üst tabla 3x126x70 ( artık parça olduğu için fiyatı hesaplayamadım ama çam olsa çok çok 50 TL tutar)
Masanın Yüksekliği: 76.5 cm
Eni: 70 cm
Boy : 126 cm
İşlemleri sırasıyla fotoğraflayarak ekliyorum.
Ayakların net ölçüsü 74cm ve ahşapların yüzeyleri silinmediği için hepsinin yüzeyini el rendesiyle düzledim, fotoğraftaki düzlenmemiş hali.

El frezesiyle ayakların gireceği yerlere boşluk açıyoruz, bu işlem için frezede kullanmak üzere ayakların klavuz kalıbını kesiyoruz ( kontraplaktan) ve kanalı frezeyle açıyoruz. ( derinliği 1.5 cm)

Dört ayağın gireceği boşluklar bu şekildeaçılmış oluyor.

Açılan boşluklara ayakları tutkallayıp yerleştiriyoruz.

Ayakların kurumasını bekliyoruz ve tam kurumadan sonra tabla ayak bağlantı atkılarını atıyoruz. Bu atkılar hem tutkallanıyor hem de ardından tablaya vidalanıyor. Ben ortaya fazladan bir atkı daha attım, ne olur ne olmaz dönme yapmasın diye.

Alt atkıları da atıyoruz ve tutkallayıp vidalıyoruz

İşlem bittikten sonra tüm yüzeyler 180 kumla zımparalanıyor ve dolgu verniği atılıyor. Dolgu verniğini ben 3 kat attım ve kurumasının ardından yine 180 kum zımparayla tüm yüzeyleri tesviye ettim.

Zımpara işlemin ardından tüm yüzeye iki kat yat verniği uyguladım ve işlemi bitirdim. Yapmak isteyen arkadaşlara öneririm, gerçekten çok sağlam oldu ve istenilirse çalışma tezgahı olarakta rahatlıkla kullanılır.