Iyi aksamlar Tosunpaşa kardesim . profiline ismini yazmadigin icin boyle hitap etmek zorunda kaldim affina siginiyorum. Oncelikle makas celiginden gayet guzel bıçak yapilabilir. D2 her derde deva bi celik degil. Ayrica isil isleminide kendin yapman cok zor. Makas celigi demissin ne tip ne kalinlikta bir celige ulasabiliyorsun bunu belirtirsen sana izlemen gereken yolu anlatabilir yardimci olabiliriz. Ilk basta karbon celikleriyle baslamak bircok sey ogretecektir size. Ille yay celigi olmasi da gerekmiyor eski bir ege olabilir. Sanayilerde bolca bulundugu soylenen ck serisi ck 75 gibi celikler olabilir oradan baslaman daha uygun olacaktir. Hazir yay celigi yada susta nasil dersen sulu olacagindan once yumusatman sonra ege ile zimpara ileisleyip yeniden su vermen gerekecek. Hazir susuz celik bulursan bu asamayi atlamis olacaksin. Fakat karbon celik yerine hava celigi secersen d2 gibi isilislemi baskasina yaptirip ekmek kadayifinin kaymagini yememis olacaksin. Cok konustum sanki bicak yapmaya ara verince ceneme vurdu sanirim. Kisaca bi elinde ne var ne bulabiliyorsun onlari bi yaz ona gore bildigimiz kadarini biz bizi asani ustalarimiz anlatirlar. Ama en once yazimda gecen karbon celigi hava celigi, isilislem,yumusatma tavlamasi menevis gibi konularda forumda arastirma yapip kendine bi alt yapi olusturman gerek. Kolay gelsin