Bıçak Sanatı - Forum

KEMİK KIRAN III

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
KEMİK KIRAN III
« : 04 Ağustos 2016, 21:39:58 »

Özel harekatçı bir arkadaşımız için yaptığım, askeri amaçlı bir ağır hizmet bıçağı modeli. Sapta sağlamlık bakımından daha iyi ve bakım gerektirmediği için fiber kullandım.

Özellikleri:

Çelik: Özel Karbon Çeliği  :2up :2up :2up  :))
Tam Boy: 29 cm
Namlu Boyu : 16 cm
Namlu Genişliği: 4.2 cm
Kalınlık:, 4.7 mm
Ağırlık. 360 gr.
Sertlik. 60 Hrc.

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
Ynt: KEMİK KIRAN III
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2016, 21:45:46 »
Ellerine sağlık abi :D
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2016, 23:08:37 »
Çok güzel olmuş . Görünüşü 360 gram değilde 3.5 kilo gibi duruyor. :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #3 : 04 Ağustos 2016, 23:21:41 »
Ellerine sağlık abi :D

Sağ olasın Erdem kardeşim.

Çok güzel olmuş . Görünüşü 360 gram değilde 3.5 kilo gibi duruyor. :2up

Teşekkür ederim  :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2016, 01:09:11 »
Ustam ceviz dışında farklı kabza malzemesi kullanmışssın hayretler içindeyim ???

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #5 : 05 Ağustos 2016, 08:54:42 »
Eline sağlık Soytürk  :2up

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2016, 09:59:25 »
İnşallah asker abimizin işini görür ceviz sapı görmeyince bende şaşırdım ellerinize sağlık soytürk ustam
Hakuna Matata

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 05 Ağustos 2016, 10:16:29 »
Ustam ceviz dışında farklı kabza malzemesi kullanmışssın hayretler içindeyim ???

Soytürk 3-5 tonluk stok yapamadığı malzemeyi kullanmadığına göre demek ki ilerde bol bol fiber sap göreceğiz. ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #8 : 05 Ağustos 2016, 15:59:35 »

:D  Özel harekatçı kardeşimiz sap bakımı ile uğraşamam deyince mecbur kaldım, yoksa cevizi tek geçerim  :2up

Eline sağlık Soytürk  :2up

Sağ olasın Gökhan ustam  :)

İnşallah asker abimizin işini görür ceviz sapı görmeyince bende şaşırdım ellerinize sağlık soytürk ustam

İnşallah, asker değil polis arkadaşımız  :)

Soytürk 3-5 tonluk stok yapamadığı malzemeyi kullanmadığına göre demek ki ilerde bol bol fiber sap göreceğiz. ;)

:D :D :D      Yok Eylem ustam , bakımı zor diye fiberi tercih ettik aslında bu fiber benzeri siyah ve tonları malzeme bulsam kullanırımda bu renk fiber görüntü olarak hoş durmuyor ama sağlamlığı süper ^-^

guven

• *
  • 36
  • Meslek: hayatta kalma yetenekleri uzmanı
  • Yer: iz üstünde
« Yanıtla #9 : 05 Ağustos 2016, 19:43:02 »
Elinize sağlık. 360 gramlık bıçakla mı kemik kıracaksınız ?
İnsan; hırsızlığa, hak yemeye, sahtekârlığa, dolandırıcılığa, adam kayırmaya, liyâkatsizliğe, ikiyüzlülüğe ve şiddete karşı sıfır tolerans göstermelidir. Bunların dışında kalan her durumu ve sorunu toleransla ele alarak çareler üretmelidir. İşte "hayatı idame" budur.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2016, 21:23:22 »
Eline sağlık Soyturk ustam yine tarzını konusturmussun...
Süper vallahi  :2up 10 numara 5yildiz

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2016, 22:56:07 »
Elinize sağlık. 360 gramlık bıçakla mı kemik kıracaksınız ?

https://www.youtube.com/watch?v=sVeoAG3jf3o    ;)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #12 : 05 Ağustos 2016, 22:56:36 »
Eline sağlık Soyturk ustam yine tarzını konusturmussun...
Süper vallahi  :2up 10 numara 5yildiz

Sağ olasın Ersin kardeşim :)

guven

• *
  • 36
« Yanıtla #13 : 05 Ağustos 2016, 23:21:21 »
Videonuzu açtığımda kemiği gerçekten kıracağınızı düşünmüştüm. Yaptığınız işleme "chipping" denir. Kırmaktan farklıdır.
İyi günlerde kullanın.
İnsan; hırsızlığa, hak yemeye, sahtekârlığa, dolandırıcılığa, adam kayırmaya, liyâkatsizliğe, ikiyüzlülüğe ve şiddete karşı sıfır tolerans göstermelidir. Bunların dışında kalan her durumu ve sorunu toleransla ele alarak çareler üretmelidir. İşte "hayatı idame" budur.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #14 : 13 Ağustos 2016, 21:47:45 »
Yok kemiği kırmayacak. Ucundan lazer çıkacak öyle kesecek. Ya hu Usta daha ne yapsın.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #15 : 14 Ağustos 2016, 00:32:01 »
Yok kemiği kırmayacak. Ucundan lazer çıkacak öyle kesecek. Ya hu Usta daha ne yapsın.

Eyvallah Hüseyin bey, amma güldüm  :2up :2up :2up   

" "Suyun üstünde bile yürüseniz,  'çünkü yüzme bilmiyor’ diye eleştirecek adamlar
her daim olacaktır.
O yüzden siz işinize bakın."
 Natsume Soseki 

;)

casper73

• 130
  • Meslek: uzman
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 16 Ağustos 2016, 15:16:20 »
abi fiber dedğiniz malzeme micarta mı yokda şu yalıtım için panolarda kullanılan malzeme mi ?

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #17 : 16 Ağustos 2016, 16:51:52 »
Videonuzu açtığımda kemiği gerçekten kıracağınızı düşünmüştüm. Yaptığınız işleme "chipping" denir. Kırmaktan farklıdır.
İyi günlerde kullanın.

soytürk usta ellerine saglik cok güzel heybetli bir bicak olmus :2up :2up :2up :2up :2up

bari sanat icra edenin hakkini yemeyin vay milletim vay bizde neden böyle hep cekememezlik var >:( >:( >:(

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #18 : 16 Ağustos 2016, 22:52:11 »
abi fiber dedğiniz malzeme micarta mı yokda şu yalıtım için panolarda kullanılan malzeme mi ?

Sanayide o isimle bilindiği için bende o isimi kullandım. Açıkcası panolarda kullanılan malzemeyi bilmiyorum belkide o dur. Şunu belirteyeim görünüş olarak öyle ahım şahım bir malzeme değil hele cevizle kıyaslamam bile ama sağlamlık, kir ve suya dayanımı müthiş.

İyi günlerde kullanın.

soytürk usta ellerine saglik cok güzel heybetli bir bicak olmus :2up :2up :2up :2up :2up

bari sanat icra edenin hakkini yemeyin vay milletim vay bizde neden böyle hep cekememezlik var >:( >:( >:(

Teşekkür ederim Yılmaz ustam. Bizim millet böyle maalesef elinden bir şey gelmez ama konuştu mu mangalda kül bırakmaz  ^-^

guven

• *
  • 36
« Yanıtla #19 : 22 Ağustos 2016, 00:28:43 »
Eminim şahsınıza münhasır, çevrenizde gıpta ile bakılan, hatta belki de kıskanılan 1 ustasınız. Ancak ben sizi tanımam, etmem. Niçin kıskanayım ?
Paylaştığınız videoda sakroiliak bölge kemiklerinin hemen altında yer alan pelvis kemiğini; -ki tahmin ediyorum koyun ya da keçi- chipping metodu ile ardışık vuruşlarla zor da olsa parçalıyorsunuz. Pelvis, sakroiliak yakınlığı ve ligament yoğunluğu ile korunan ve işlevlerini yerine getirebilen 1 kemiktir. Dayanımı ve kemik yoğunluğu son derece düşüktür. Ancak kıkırdaktan 1azcık daha sertliğe sahiptir ve destek bağlar ve adele grupları olmaksızın; sizin elinizde bulunduğu haldeki gibi, en savunmasız ve en kırılgan kemiklerin başında gelir.
Konumuza dönecek olursak, bıçağınız ile bir vuruşta herhangi bir büyükbaş hayvan femuru kırabileceğinizi düşünmüyorum. Bu yeterlilikte 1 bıçak imal ederseniz; sizi de yürekten takdir ederim.
Bıçağınızı güle güle, iyi günlerde kullanın. Başarılarınızın devamını dilerim...