arkadaşlar merhaba,
forumda da bıçak yapımında da çok yeniyim. bir ay kadar evvel internette videolar seyrederek başladım. daha sonra bir lama çeliği (440C), bir iki eğe ve mengene alarak işe koyuldum.
demir testere ile kabaca şekillendirdikten sonra eğeleyerek profile son şeklini verdim. daha sonra cesaretimi toplayıp el yordamıyla ağız açmaya başladım. neredeyse bitti sayılır ama yanlış bir hamleyle ağzını mahvedeceğim diye de korkmuyor değilim.
su verme ve ısıl işlem işlerini dışarıda yaptırmayı düşünüyorum, çünkü o konuda hiçbir ekipmanım yok.
bu vesileyle şu soruyu da sorayım. ağız açma işlemi tamamlandığında bıçağın ağzı ne kadar keskin olmalıdır? esas keskinleştirme işi su verdikten sonra mı oluyor yoksa su vermeden önce yeterince keskinleştirilmiş olmalı mı bıçağın ağzı.
forumda bilgi paylaşan herkese de çok teşekkür ediyorum. gerçekten oturduğu yerde bir dünya bilgiye ulaşıyor insan.