Bıçak Sanatı - Forum

avcılık

pars1994

• **
  • 155
  • Yer: İstanbul
avcılık
« : 02 Ağustos 2016, 20:13:09 »
Selamın aleyküm abiler kardeşler hayırlı akşamlar öncelikle forumun bıcakcılıkla ılgılı oldugu ıcın baska hıc bırsey konusulmuyor ama hep merak etmısımdır doğa ıle ılgılı bı baglantısı oldugu ıcın aranızda avcı olan var mı avlandıgında vurdugu bı hayvanı yaptıgı bıcakla parcalayan kesen yada doğada iken yaptıgı bıcak sayesinde yırtıcı hayvandan korunan yoksa hep yap bitir koy vitrine dursun seklınde mı?? :)

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Ynt: avcılık
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2016, 22:41:17 »
Aleyküm selam .Ben amatör avcılık yapıyorum. Sahilde oltayla balık avlıyorum. İğneye yem takmaktan tut. Olta takımı hazırlamaya (misina kesme ...)., tuttuğum balığı temizlemeye. Kadar bıçak olmasa olmazımdır. Özellikle sülünez ve karidesten yem hazırlarken bıçağın keskin olmasına da ayrıca dikkat ediyorum. Özellikle bu iş için sabit namlu bıçak olması çok önemli. Temizlemesi kolay . Bir çakıyla bu iş yapılmamalı bence arasına kum girdimi çakıyı mahfediyor.

Kara avım yok ancak gezmek piknik yapmak için gittiğim yerlerde Yırtıcı hayvan saldırısında bıçağımla kendimi korumak aklıma bile gelmez korkudan. Hiç başıma gelmedi gelmez inşallah.

Selimwho

• **
  • 82
  • Meslek: Öğrenci
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2016, 01:29:48 »
Kamp olurmu ^-^
Biz günahkara değil günaha karşıyız ~ Bediüzzaman Said Nursi

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2016, 07:00:19 »
Ben tavşan avında kullaniyorum. Tavşan avında sivri bicaklari trcih ediyorum.Sapla ve kes.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2016, 07:25:17 »
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #5 : 09 Ağustos 2016, 12:31:01 »
Aleyküm selam .Ben amatör avcılık yapıyorum. Sahilde oltayla balık avlıyorum. İğneye yem takmaktan tut. Olta takımı hazırlamaya (misina kesme ...)., tuttuğum balığı temizlemeye. Kadar bıçak olmasa olmazımdır. Özellikle sülünez ve karidesten yem hazırlarken bıçağın keskin olmasına da ayrıca dikkat ediyorum. Özellikle bu iş için sabit namlu bıçak olması çok önemli. Temizlemesi kolay . Bir çakıyla bu iş yapılmamalı bence arasına kum girdimi çakıyı mahfediyor.

Kara avım yok ancak gezmek piknik yapmak için gittiğim yerlerde Yırtıcı hayvan saldırısında bıçağımla kendimi korumak aklıma bile gelmez korkudan. Hiç başıma gelmedi gelmez inşallah.

Hocam kullandığınız bıçak ne peki? Bu balıkçılık için yapılan opinel bıçağı kullanılmaz mı caki gibi katlanabiliyor bazılarında kava avında mutlaka yanınızda olsun hocam ummadik anda ummadik yerden birşey çıkıyor :))

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #6 : 09 Ağustos 2016, 12:32:40 »
Kamp olurmu ^-^

Sen olsun dedikten sonra olmaz mı hocam :))

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #7 : 09 Ağustos 2016, 12:34:54 »
Ben tavşan avında kullaniyorum. Tavşan avında sivri bicaklari trcih ediyorum.Sapla ve kes.

Hocam birşey sorucam bu tavsan avı için belli bir yerde beklemek gerekiyormuş sürü avı gibi devamli gexmemek gerekiyor diyorlar ama bu tavsanlarin takıldığı yerler genellikle nasıl oluyor??

Aydın Karakişi

• 1613
« Yanıtla #8 : 09 Ağustos 2016, 12:41:16 »
Biz zaar dedigimiz kopeklerle avlaniriz. Salariz kopekleri bolgeye tavsani yattigi yerde bulur ve kovalamaya baslar. Önceden gecebilecegi yol ve patikalari tutariz. Gördugumuz zamanda avlariz. Daha sonra kopekleri baska yere tekrar salariz.
NFK

pars1994

• **
  • 155
« Yanıtla #9 : 09 Ağustos 2016, 12:42:46 »
Ben bir fotoğraf ile cevap vermek istiyorum. https://drive.google.com/file/d/0B7LjIewRzPlXSmpIa0FhaFRiaUk/view?usp=drivesdk
Silahın modeli ne hocam yarı otomatik güzel birşeye benziyor? :) fisekte güzel secim yapmışsın hocam ozkursan su zamana kadar kullandığım en iyisi

Aydın Karakişi

• 1613
« Yanıtla #10 : 09 Ağustos 2016, 12:45:07 »
Resimdeki tufek poze yariotamatik degil galiba
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2016, 13:03:45 Gönderen: Aydın Karakişi »
NFK

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #11 : 09 Ağustos 2016, 13:29:59 »
Arkadaslar tufek 20 numara x marka yerli ozel yapim superpozedir. En sevdigim av partnerim kendileri. Fisekler konusunda bi nacizane tespit yapayim. Ithal fisege avuc dolusu para vermeye luzum yok. Yerlilerde ayni isi goruyor. En sevdigim tufegimle kendi yaptigim bicagi yanyana gormek bile avin zevkini uce bese katliyor.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #12 : 09 Ağustos 2016, 16:16:52 »
Ben bıçaklarını avda faal bir şekilde kullanıyorum her turlu kara avında ve başlıkta.
Gayet memnunum şimdiye kadar vitrin için bicak yapmadım

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #13 : 10 Ağustos 2016, 00:40:32 »
ben de bıçak sanatına başladım başlayalı kendi yaptığım bıçaklarımı kullanıyorum. bir foto da benden olsun.  :)

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #14 : 10 Ağustos 2016, 09:39:23 »

Hocam kullandığınız bıçak ne peki? Bu balıkçılık için yapılan opinel bıçağı kullanılmaz mı caki gibi katlanabiliyor bazılarında kava avında mutlaka yanınızda olsun hocam ummadik anda ummadik yerden birşey çıkıyor :))
kullandığım bıcak. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=8082.msg165090#msg165090
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2016, 09:44:56 Gönderen: hüseyin75 »

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #15 : 10 Ağustos 2016, 12:25:30 »
arkadaşlar, av avcılık ve silah ile ilgili zaten yeterince forum var ve bircogumuzda bunlara üyeyiz. Zaten bicaklara ilgisi olan bir insanın ateşli silahlara ilgisinin olmaması cok nadir raslanır birşeydir. Eger foruımda bu konulara yer verilecekse çok fazla bilgi kirliliği ortaya cıkacaktir. Lütfen dikkat edelim.

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1330.msg26650#new

" Ölü yada yaralı hayvan görüntüleri, avlanma ve ateşli silahlar ile ilgili görüntüler paylaşılamaz."

l

« Yanıtla #16 : 10 Ağustos 2016, 12:29:24 »
arkadaşlar, av avcılık ve silah ile ilgili zaten yeterince forum var ve bircogumuzda bunlara üyeyiz. Zaten bicaklara ilgisi olan bir insanın ateşli silahlara ilgisinin olmaması cok nadir raslanır birşeydir. Eger foruımda bu konulara yer verilecekse çok fazla bilgi kirliliği ortaya cıkacaktir. Lütfen dikkat edelim.

" Ölü yada yaralı hayvan görüntüleri, avlanma ve ateşli silahlar ile ilgili görüntüler paylaşılamaz."

l

Aynen katılmaktayım.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #17 : 10 Ağustos 2016, 12:35:28 »

l
Sayin gokhand ustam paylastiginiz kurallar listesinin ilk maddesini de bi gozden gecirirmisiniz. Bu cumle espri olarak yazilmistir lutfen alinmayiniz. Kuraldisi olarak paylastigim resmin moderatorlerce kaldirilmasini rica ederim. Lakin burada herhangi bir av silahi özne degildir bu konuyada dikkatinizi cekmek isterim. Saygilar

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #18 : 10 Ağustos 2016, 12:50:10 »

l
yazmayayım diyorum ama yazmadan da edemeyeceğim.
hem bıçakla uğraşanın ateşli silaha ilgi duyması normal diyorsunuz, hem de ateşli silahın fotoğrafını da geçin, adının bile anılmasına şiddetle karşı çıkıyorsunuz. açıkçası anlamakta zorlanıyorum.
hele bir de bıçak harici herhangi bir konu açıldığında o konu zaten başka sitelerde var, burada yazılıp çizilmesi gereksiz uygulaması ise tam beyin yakan cinsten.
paylaşılan ateşli silah fotoları sadece dekor amaçlı çekilmiş fotolar. marka yok, reklam yok, silaha teşvik yok vs. rahatsız eden nedir peki?
konuyu açan arkadaş, bıçaklarınızı avda kullanıyor musunuz? diye sormuş. nasıl kullanıyorsunuz? nasıl kesip biçiyorsunuz? foto, video atın dememiş.
ki biz de şöyle kesip biçiyoruz diye video foto atmamışız.
aklıma bir an Ecorotti Deniz abi geldi. o da en ufak silah konusu geçsin, hemen tabanca-tüfek(bence en gereksiz silah forumu) sitesine çağırırdı. sanki kapalı alanda sigara içelim demişiz de balkona çıkmamızı söyleyen yetkililer gibi.
bu vesileyle Deniz abiye de selamlarımızı iletmiş olalım.
he, eğer bu zaten sitenin kuralı, tartışmaya gerek yok diyorsanız, o zaman o kurala da bir selamımız olsun.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #19 : 10 Ağustos 2016, 13:20:06 »
Bu kural neresinden tutsak elimizde kalır :D

Avsa bunlarda av

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1759.0
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3029.msg63780#msg63780

Yönetimse avlanan hayvanları beğeniyor resimleri kaldırın vs. demiyor ilginç

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1759.msg69043#msg69043
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3029.msg63782#msg63782

Asıl konuya katkı kısmına gelirsek hiç ava çıkmadım balık dahi tutmadım onun için bıçakları genelikle yaz tatillerinde köyde boş eğlence amaçlı dal vs. yontmak,mutfak ve günlük işler için kullanıyorum.
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2016, 13:24:11 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram