Bıçak Sanatı - Forum

Eğleniyorum

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Eğleniyorum
« Yanıtla #40 : 04 Nisan 2011, 22:52:01 »
Elimde 25*5 küçük bir parça ck75 vardı sağolsun Sefa abi yeni üye olduğum zamanlar yollamıştı.Tabi o zamanlar çeliğin bu kadar sert olduğunu bilmiyordum "çelik tereyağı gibi" şeklinde yazıları görünce çok kolay zannediyordum kargodan çeliği aldım.Matkapla delmeye çalıştım tabi hüsranla sonuçlandı. :D Elimde kıl testere vardı çeliği ortadan kesip iki tane bıçak çıkarmayı düşünüyordum  ;D Kıl testere ile 2 gün gibi kısa bir sürede çeliği ortadan kestim :))

Bundan push dagger çıkarmayı düşünüyordum.Asimetrik kestiğim için kısa kalmış hemde çok uğraştıracak keserken diye vazgeçtim :)Gene ortadan kestim çeliği 2 tane kiridashi çıktı;

Kalan diğer  bölümdende buck mini alpha hunter modelini çıkartmaya çalışmıştım;

Matkapla delip testereyle kestikten sonraki hali buydu.Bugün aldım fazlalıkları kestim eğeyle biraz bıçağa benzettim  ;D Şu 3 profili çıkartmak 1 gün sürdü  :) ;

Mini alpha hunter'ın biraz daha işi var.Bu sayede testere ve eğe yeteneklerimi geliştirdim.Okulda çok işime yarayacak sağol Sefa abi :)

Saygılar...

« Yanıtla #41 : 04 Nisan 2011, 23:12:47 »
kolay gelsin, sende sağol.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #42 : 05 Nisan 2011, 09:47:32 »
kolay gelsin de Uğurcan, diğerleri ne alemde :-\
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #43 : 05 Nisan 2011, 10:03:47 »
Sağol Emin abi atma bıçağıyla karambitin yarısındayım.Küçük tantoları elleyemedim çünkü eğe büyük geldi :D

Saygılar....
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2011, 10:23:28 Gönderen: ugurcan_20 »

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #44 : 05 Nisan 2011, 21:02:29 »
uğurcan banada eğe lazım benim eğeler kırıldı nereden aldın kalın dişlisinden banada lazım

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #45 : 05 Nisan 2011, 21:04:44 »
Eğeler yaklaşık 5-6 yıldır var babam tekzen aldım dedi ama pek memnun değilim bu eğeden sana buluruz bir ara buluşalım  ;)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #46 : 09 Nisan 2011, 21:00:23 »
Bugün karambit hariç hepsinin taşlama açısını verdim.Zımpara alıncaya kadar bekliyecekler.Boş durmadım elimde biraz 420b vardı bir tane ustura kestim.Bir tanede bowie çıkarıyordum ki parmak oyuklarını yaparken birşeyler oldu sinirlendim testere bir anda kaydı sol parmağa girdi.İyiki derin değildi ama biraz geniş testere kesiği bıçak kesiğine benzemiyor >:( Az önce baticonla pansuman yaptım.Yani sinirliyken veya dalgınken iş başına geçmeyin!

Saygılar...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #47 : 09 Nisan 2011, 21:56:45 »
Profile birşey olmadı ya? :)) Şaka, şaka...

Geçmiş olsun. Açık yaraya baticon sürme aman, bol su ile yıka, çevreyi baticonla, yarayı yara bandıyla kapat. Kan bantla duracak gibi değilse tampon yap durunca bantla ya da daha iyisi tampon yap acil yollarına düş.

Bende de kafa başka yerdeyse, ya da yoruldum da inat ettim mola vermediysem hata oluyor. Parmaklar henüz sağlam, bakalım, kısmet...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #48 : 09 Nisan 2011, 22:01:18 »
Profil sağlam bişey olmadı ona  :))

İlk önce yıkadım batikonla tezmizledim tampon yaptım az sonra yara bandıyla değiştireceğim.3 ay hastanede yatınca ister istemez pansuman yapmayı öğreniyor insan :)

Aman Ferhat abi dikkat et.

Saygılar...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #49 : 10 Nisan 2011, 00:03:21 »
Çok geçmiş olsun. Elde yara çok kötü. Benim balta kesiği hala geçmediği için ne matkap ne taş motoru kullanamıyorum.   Acayip can sıkıntısı yapıyor.

"Yani sinirliyken veya dalgınken iş başına geçmeyin!" dediğin için dersini almışsın diye düşünüyorum. Keşke böyle acı tecrübe ile olmasaydı.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #50 : 10 Nisan 2011, 00:06:46 »
Sağol Hayri abi sol elde olduğu için fazla rahatsız etmiyor.

Keşke olmasaydı dersimi aldım :(

Saygılar...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #51 : 10 Nisan 2011, 00:08:19 »
Genellikle solda oluyor zaten. Sol işaret parmağımdaki iz sayısı an itibariyle 17  :2up

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #52 : 10 Nisan 2011, 00:11:44 »
Doğru benim sol eldede 5-6 kadar kesik oldu  :)

Saygılar...
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2011, 19:54:51 Gönderen: ugurcan_20 »

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #53 : 10 Nisan 2011, 01:06:56 »
Doğru bende sol kolu 2 kere kırdım 5-6 defada dikiş attıldı. ;D Yamalı bohça gibi oldu kol :P

Saygılar...
Genellikle solda oluyor zaten. Sol işaret parmağımdaki iz sayısı an itibariyle 17  :2up

Millete zehiri verirken hiç söylemiyorsunuz bunları ama... Ayıp, ayıp... :D
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

« Yanıtla #54 : 10 Nisan 2011, 01:26:23 »
Geçmiş olsun Uğurcan, umarım tez zamanda iyileşir. Biraz bilindik laflar edeceğim, pek yararı olmuyor ama yinede etmeden geçemiyorum. El aletlerinin hepsiyle çalışmak genel bir süreçten geçmektir. Durumu sindirmeden çok hızlı ilerlemeye kalkışmak yanında sürekli kazayıda beraber getirir. Ne denli sıkıntılı olursa olsun el aletlerinin tümüyle yapılan işlemler sabırlı ve sakin olmayı gerektirir. Aletlere alışkanlık zaman bağlı bir deneyimler bütünüdür. Buna uyulmadığında kaza her an yanı başınızdadır. Bunu sürekli akılda bulundurmak gerekiyor.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #55 : 10 Nisan 2011, 01:29:11 »
Sağol Sefa abi bir anlık hızlanmadan ve dikkatsizlikten oldu hepsi :-[ Artık daha çok dikkat edeceğim.

Saygılar...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #56 : 10 Nisan 2011, 01:45:00 »
Doğru bende sol kolu 2 kere kırdım 5-6 defada dikiş attıldı. ;D Yamalı bohça gibi oldu kol :P

Saygılar...

Millete zehiri verirken hiç söylemiyorsunuz bunları ama... Ayıp, ayıp... :D

>:D >:D >:D >:D

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #57 : 10 Nisan 2011, 14:40:02 »
Geçmiş olsun uğurcan tatilin gelmesini bekliorum içimde kıpırdanmalar var hele bi gelsinde sonra beraber bıçak çıkarırz bende bi usturaya başladım bir yandan da av bıçağının zımparasıyla uğraşıyorum

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #58 : 10 Nisan 2011, 14:49:19 »
Sağol Mehmet bende bu sene okul derdi yok onun için rahatım  ;D

Saygılar...

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #59 : 11 Nisan 2011, 00:08:07 »
Geçmiş olsun Uğurcan, umarım tez zamanda iyileşir. Biraz bilindik laflar edeceğim, pek yararı olmuyor ama yinede etmeden geçemiyorum. El aletlerinin hepsiyle çalışmak genel bir süreçten geçmektir. Durumu sindirmeden çok hızlı ilerlemeye kalkışmak yanında sürekli kazayıda beraber getirir. Ne denli sıkıntılı olursa olsun el aletlerinin tümüyle yapılan işlemler sabırlı ve sakin olmayı gerektirir. Aletlere alışkanlık zaman bağlı bir deneyimler bütünüdür. Buna uyulmadığında kaza her an yanı başınızdadır. Bunu sürekli akılda bulundurmak gerekiyor.

Sefa Hocam'a katılmamak elde değil.
Büyük canavar ile yaptığımız bir müsabakada 1-1 berabere kalmıştık zamanında. :D  :D
Benin hatam ile kesici taşı patlatmıştım.Taş bana zarar vermemişti ama sağ karın boşluğuma canavar çarpmıştı.
O zamandan beri büyük canavarlara hep mesafeli yaklaşırım.Tecihimide küçük canavarlardan yana kullanıyorum.   8)
Uğur, hata dalgınlığı aceleciliği hiç affetmiyor.Bununla geçmiş olsun.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.