Bıçak Sanatı - Forum

Kabzanın cilalanması

maxilla

  • ***
  • 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
Kabzanın cilalanması
« : 29 Temmuz 2016, 19:46:14 »
 Arkadaşlar bıçağın kabzasının cilalanmasında ne tür bir yol izliyorsunuz. Ben japonla yaptım ama çok uğraştırıcı oldu. Bir ara bal mumu ile ile yapılan bir karışım okumuştum ama bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Kabzanın cilalanması
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2016, 19:49:15 »
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''


Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

erdoğankükrer

  • ***
  • 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Ynt: Kabzanın cilalanması
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2016, 20:19:42 »
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''


Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.



aa bak osman olmadı ama neymiş o katkılar??

Erdem GÖZ

  • ***
  • 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
Ynt: Kabzanın cilalanması
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2016, 20:25:46 »
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''


Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.



aa bak osman olmadı ama neymiş o katkılar??
+1000
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

burakergin

  • ***
  • 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
Ynt: Kabzanın cilalanması
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2016, 20:29:11 »
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''




Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.

Hocam balmumunu aldım terebentın ise yolda birkaç güne gelir daha öncesinde pruva ahşap cilası veya zeytinyağı kullandım ama istediğim gibi hiç olmadı bu yaptığımız karışımı katı haldede ayakkabı cilası gibi surebılıyoruz demişsiniz sürekli ısıtmaya gerek yok yani doğrumu anladım?

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Kabzanın cilalanması
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2016, 20:31:39 »
Osmanım kuyuya taşı attın kenara çekildi:)))))

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Kabzanın cilalanması
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2016, 20:34:09 »
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''
Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.
aa bak osman olmadı ama neymiş o katkılar??
+1000
Forumun eski üyelerinden bir abimiz yapıyor cilayı ne yazık ki söyleyemem.  ;) Şuan satışını yapıyor mu bilmiyorum.

Hocam balmumunu aldım terebentın ise yolda birkaç güne gelir daha öncesinde pruva ahşap cilası veya zeytinyağı kullandım ama istediğim gibi hiç olmadı bu yaptığımız karışımı katı haldede ayakkabı cilası gibi surebılıyoruz demişsiniz sürekli ısıtmaya gerek yok yani doğrumu anladım?
Tırnak içindeki tarif Sefa hocanın tarifi ama ısıtmaya gerek yok iyice çalkalayıp karıştırıp sürün.
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2016, 20:41:51 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

erdoğankükrer

  • ***
  • 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Ynt: Kabzanın cilalanması
« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2016, 22:04:48 »
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''
Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.
aa bak osman olmadı ama neymiş o katkılar??
+1000
Forumun eski üyelerinden bir abimiz yapıyor cilayı ne yazık ki söyleyemem.  ;) Şuan satışını yapıyor mu bilmiyorum.


ooğğ :o :o

Hocam balmumunu aldım terebentın ise yolda birkaç güne gelir daha öncesinde pruva ahşap cilası veya zeytinyağı kullandım ama istediğim gibi hiç olmadı bu yaptığımız karışımı katı haldede ayakkabı cilası gibi surebılıyoruz demişsiniz sürekli ısıtmaya gerek yok yani doğrumu anladım?
Tırnak içindeki tarif Sefa hocanın tarifi ama ısıtmaya gerek yok iyice çalkalayıp karıştırıp sürün.