Bıçak Sanatı - Forum

Deri satış?

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Deri satış?
« : 02 Şubat 2010, 13:02:39 »
Kılıf yapımında kullanabileceğimiz kalınlıkta deri satın alabileceğimiz internetten satış yapan bir yer bilen var mı ?
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Deri satış?
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2010, 13:09:02 »
Kılıf yapımında kullanabileceğimiz kalınlıkta deri satın alabileceğimiz internetten satış yapan bir yer bilen var mı ?

İnternetten bir tek usaknifemaker sitesinden deri aldım son zamanlarda, ancak çok pahalıya geldi, beklediğim boyutlarda değilmiş deri (foot hesabını hep yanlış yapıyorum  :-[ ). Bana kız arkadaşım Ankara'dan almıştı tam manda derisi zamanında. Tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum. Sorup öğreneceğim, cevabı burada yazarım. Sefa bir de bir yerde deri bulduğundan bahsetmişti sanırım...

Kipmen Sanat web sitesi

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2010, 13:15:23 »
Usaknifemaker fiyatlarına bende bakmıştım linki attında ama nasıl desem  ;) pahalı :D
İstanbul'da olma olasılığı olan yer buldum aslında ama kaç aya oldu gidemedim fırsat bulup :(

interneti o yüzden sordum
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2010, 14:25:01 »
arkadaşlar deri konusunda biraz daha sabır diyorum, bir iki yerle bağlantı halindeyim, haber bekliyorum. Minimum 3mm kalınlığında tabaklanmış işlemeye ve renklemeye hazır ham deri bekliyorum. Kendim için değil hepimiz için.

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #4 : 02 Şubat 2010, 14:39:04 »
Banada banada  :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #5 : 02 Şubat 2010, 14:45:10 »
işte bu çok güzel bir haber sefa hocam.
3mm kalınlık sanırım hepimizin aradığı işleme ve desen çalışması içinde uygun bir kalınlık olacak. yani tam bizlik.....
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2010, 14:46:47 Gönderen: gökhan bakla »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #6 : 02 Şubat 2010, 14:58:44 »
Benim kullandığım manda derisi 3-4mm civarındaydı, ancak usaknifemaker'dan aldıklarım 5-6 mm civarında  ??? . Derin süslemeler yapmayı istediğimden en kalınlarından aldım. Açıkcası 4 mm civarı mükemmel, sağlamlık ve esneklik açısından. Daha incesi eğer gravür ya da baskı yapılacak ise pek dayanıksız sayılabilir. Çok güzel haber Sefa ustam. Sıradayım  :2up Aman ustam emin ol mineral tuzlarıyla tabaklanmamış olması lazım. Bıçaklarımızı yer bitirir kılıflar sonra  ::) 

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #7 : 02 Şubat 2010, 16:21:54 »
evet evet, ben de sıradayım :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2010, 13:55:47 »
Tabakhane jargonu gerekirse diye:

Emre Bey'in kaçınmanızı önerdiği deri işlemi = "kromlu işlem"
Kılıf yapımına uygun deri işlemi = "vejetal işlem" ('vegetable tanning'den geliyor)  ;)

Şayet Sefa Bey'in tedariğinde sorun olursa, ben de birşeyler ayarlayabilirim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2010, 15:53:39 »
cebehane'deki bir mesajımdan alıntı:

...
Deri konusunu biraz araştırdım istanbulda beyazıtta meydana doğru değilde tramvay yolunun arkasına aşağa doğru inince derici toptancılar dolu bir kere gidebildim fakat cumartesi 4-5 civarı olunca bütün dükkanlar kapalıydı vitrinlerden deri yığınlarına bakmakla yetindim malesef . Bir daha gitme fırsatım olmadı ama bir tanıdığım yemet masası ebatında bir deri aldı rdan malesef ince deri seçmiş ne istediğimi tam anlayamadığı için ama fiyatı 15 liraymış oldukça güzel bi deri,  ama malesef ince
...

Dediğiniz gibi, Gedikpaşa'da deri ve dericilik araçları bulunabiliyor. Vegetal deri için parça deri satan bir dükkan var. Adını hatırlamıyorum. Bir de bunun karşısında bir yer var ama büyük miktarda almak gerek. Çok da yardımcı olmayan bir eleman vardı ve burnundan kıl aldırmıyordu. Tepem atıp neredeyse bütün bir tabakayı alacakken caydım. 3 mm gibi kalınlıka bütün bir tabaka vegetal deri (boyanmış?) 150 - 200 civarında mı neydi? Bu kısımda hafızam beni ayrıntılarda yanıltıyor da olabilir.

Gedikpaşa'dan başka Mercan yokuşuna yakın bir sokakta da deri ve malzemeleri satılıyor. Deri, zımbalar, rulet vs. malzeme bulmanız mümkün.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2010, 16:28:42 »
Düşünün o zamandan beri gidemedim oraya birdaha  :(
o yüzden internet satışı sordum   :-\

« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2010, 16:40:48 »
Tabakhane jargonu gerekirse diye:

Emre Bey'in kaçınmanızı önerdiği deri işlemi = "kromlu işlem"
Kılıf yapımına uygun deri işlemi = "vejetal işlem" ('vegetable tanning'den geliyor)  ;)

Şayet Sefa Bey'in tedariğinde sorun olursa, ben de birşeyler ayarlayabilirim.
Kayahan Bey, ben zaten bir kaç yere haber bıraktım geldiğinde haber verecekler ben de bakıp değerlendireceğim, her hangi bir ödeme vs yapmadım, bu bakımdan bu konuda işlem hızlanacaksa elbette yardımcı olmanızı isteriz.

« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2010, 17:06:23 »
O zaman ben bir bakayım.

Kimlerin ne miktarda deriye ihitiyacı olabileceğini öğrenebilir miyim?  Tahminen?  Belki Eylem Bey'in çelik konusunda yapmaya çalıştığını ben de deri konusunda yapabilirim.   :)

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #13 : 03 Şubat 2010, 17:13:50 »
Ben kendi adıma fiyata bağlı birşey söyleyebilirim :)
şöyle 100 TL civarı 3-4mm lik bir masa ebatında olabilir
daha pahalıysa yarım masa :)
daha ucuzsa 1 masa :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #14 : 03 Şubat 2010, 17:27:48 »
Maalesef benim mali durumum ihtiyacım olmasına rağmen izin vermiyor şu anda  :'(. Kayahan Bey, teşekkürler girişiminiz için...

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #15 : 03 Şubat 2010, 17:46:11 »
aslında metin haklı fiyat ta önemli bu işte.

yanlız unutulmaması gereken bu bulduğumuz derilerin bizim işimizi görebilecek kalitede olması. yapacağımız bıçakların yanlış deri seçimi yüzünden heder olmasını kimse istemez. ayrıca deri bulmak çelik bulmaktan daha zor mu ne.? :-[ bende onca araştırdım ama bulamadım, şimdi bulmuşkende kaçırmak istemem hani.

sefa bey sizde araştırın kayahan beyde araştırsın hem fiyat hemde kalite yönünden en makul olanından alırız. ;)

şahsen 1 m2 deri olsa şimdilik bana yeter.

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #16 : 04 Şubat 2010, 00:16:20 »
ben fiyat ve kalınlıgı ogrenince haber vericem.

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #17 : 16 Şubat 2010, 16:54:52 »
Denizli'li olan var mı ?
Şöyle bir firma varmış
http://www.bozbaykosele.com/tr/index.html

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
« Yanıtla #18 : 28 Mart 2010, 00:01:32 »
Arkadaşlar deri üzerine bende epey bir araştırma yaptım. Benim amacım kılıf yapmak değildi ama eski usullerle işlenmiş (doğal, bitkisel tanenlerle tabaklanmış) deri aradım yıllarca. Bazı tabakhanelerde numuneler yaptırdım. Numuneler güzel olmuştu ama sonraki siparişlerde malesef ilk yapılanı tutturamadılar yada esnafımızın hep yaptığı gibi işin kolayına kaçtılar.

sizin aradığınız deri hususunda ısparta yalvaçtan tel ile görüştüğüm bir debbağ işinize yarar sanırım. ben bir kaç örnek almıştım ve sonuçlarından memnunum. internet satışı yok ama tel ile sipariş verebilirsiniz. isteyen arkadaşlara telini verebilirim
naturel vaketa istemelisiniz. fiyat ise benim aldığım son parça 164x40 ölçülerinde  75 tl +kargo idi

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
« Yanıtla #19 : 29 Mart 2010, 14:25:20 »
ben aslında sizlere yardımcı olabirim ama inanınki bir ay çok doluyum yüz yüze konuşmam lazım görmem lazım yolsa metin abinin verdiği adresi iyi biliyorum dahası bizim kasabaya 6 km uzaklıkta yeşilyuva kasabası var bizim yatağanda nasıl demircilik bıçakçılıksa geçim kaynağı ise orasıda ayakkabıı imalatçısı onun için deri tedarikimi oradan yada onların yönlendireceği yerlerden alabiliriz ama genede aklımda olsun yani aklınıza gelmesin hüseyin hiç boş zamanın yokmu diye inanki boş kaldığım sürede kişilerle irtibat kuramıyorum ama nasip olursa bir ay sonra tam olarak bu işlere başlayacağım tam anlamıyla imalat işini yapacağım inşallah ozaman sizlere daha yardımcı olacağım durukan abi sende kusura bakma senin numuneleri unutmuş değilim ama gönderecem itimat edinki 2 aydır gerçekten çocuklarımın yüzünü bile doğru dürüst göremedim işler öyle yoğunduki kafam o kadar yorgundu ki allaha şükür o işleri bitirdim şimdi imalat sürecine girincede sizlere faydalı olmak için elimden geleni yapacam. Herkese saygılar sunarım...