Bıçak Sanatı - Forum

Deri satış?

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
Ynt: Deri satış?
« Yanıtla #60 : 08 Aralık 2010, 17:28:21 »
Sn Deserteagle,
Doğru mu anladım? Her iki deri türünü ayırdetmek mümkün değildir. Suya sokup şekil alıp almadığına bakılmalıdır...
Renk, doku, ağırlık, koku vs vs gibi bir fark olmasını beklerdim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #61 : 08 Aralık 2010, 17:52:24 »
Söylemediğim şeyleri anlamışsınız.  :-\
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #62 : 08 Aralık 2010, 18:37:58 »
emin keşke ankara daki amcaya söyleseydin, :-[

ben ona sormuştum "sizde var mı ?" diye o da atarım bi avuç demişti. ve farklı boylarda bir avuç dolusu göndermişti Allah razı olsun. ;) :2up
Bu söz ettiğiniz yer Ankaradaki Gürcan ticaret mi, eğer oysa onda kapsül yok ( Emin ortası delik olanlara kapsül deniyor) orada sadece perçin ve çıt çıt var. Kapsülleri de 5000 lik paketlerde satıyorlar.
Deri için

Gürcan Ticaret
Oğuz Tekin Gürcan
0312 311 36 08

Kapsül İçin
Algül Çanta
Hasan ve Levent Gülmez
0312 311 96 70

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Krom (tuzları ve aluminyum tuzları ile) tabaklanmış deri ve bitkisel (vegetal) ürünlerle tabaklanmış deriyi ayırt etme:

• Krom tabaklanmış deri daha esnek ve elastiktir. Eğip bükmek daha kolaydır. Bir köşeyi büküp bırakınca köşenin eski yerine, şekline daha rahat geldiğini görürsünüz.

Krom tabaklanmış derinin ara bölgesindeki renk ipucu verir. Bir kesik alıp kesiğe baktığınızda aradaki kısmın maviye kaçan gri rengi kendini ele verir. Bu renk gri yada beyaz da olabiliyor imiş.

Krom tabaklı derinin ıslak bir noktasına kalıcı bir iz bırakmak bitkisel tabaklanmış derinin ıslak bir noktasına iz bırakmaya göre daha güçtür. Bitkisel tabaklı deride net bir iz kalırken iz krom tabaklıda şöyle böyle kalır.

Bitkisel tabaklanmış deri de farklı renklere boyanmış olabilir.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2010, 09:58:23 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Krom tabaklı deri yakılınca ardında yeşil bir kül bırakırken bitkisel (vegetal) tabaklanmış bir deriden geriye gri bir kül kalıyormuş.

Bkz. http://knifedogs.com/showthread.php?10467-how-to-tell-vegetable-tanned-from-chrome-salt-tanned-leather
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #65 : 09 Aralık 2010, 12:32:09 »
Sn Deserteagle,
Anladığım kadarıyla benim gibi acemi birisinin küçük bir parça alıp yakmadan ikisini ayırdetmesi çok zor.
Size kullandığım derinin külünün resmini ileteceğim.
Yanıtınız için teşekkürler...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #66 : 09 Aralık 2010, 14:29:07 »
İsterseniz bana dışardan gelen vegetal deriden ufak bir parça göndereyim size. Bunu alın derinin kenarının rengine bakın, eğin bükün, koklayın, isterseniz yakın, başka derilerle karşılaştırın. Farkı kendiniz hissedin.

Yahut, biraz daha bekleyebilirseniz belki bu işi gerçekten çok iyi bilen birileri çok güzel bir yanıt verebilir.

Samimi söylüyorum; her ne kadar elimden geldiğinze size yardımcı olmaya, çözüm üretmeye çalışıyorsam da çok iddialı olduğum, ben uzmanım diyebileceğim bir konu değil bu. Karanlıkta yolu bulmaya çalışıyorum ben de.

Bu nesnelerin külünü ben de görmedim hayatımda.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2010, 14:31:54 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #67 : 09 Aralık 2010, 16:15:40 »
Sn Deserteagle,
Teklif için teşekkürler. Oğuz Tekin Gürcan'ın dükkanına uğrayarak vejetal (umarım doğru yazmışımdır) bir deri alarak ufak bir parçasını yakacağım. Diğeri ile karşılaştırma adına da fotoğraflayacağım. Foruma bir katkımız olsun  ;D

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #68 : 10 Aralık 2010, 11:36:28 »

Yukarıda krom tabaklanmış bir deriyi görüyorsunuz. Küldeki yeşil tonları çok belirgin.
İnşallah haftasonu vejetal olanın da resmini ekleyeceğim.
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2010, 11:38:44 Gönderen: zucchero »

barbaros

• *
  • 2
  • Meslek: satış&pazarlama
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #69 : 16 Aralık 2010, 18:09:56 »
Mekanda satışı yapılan bir çok deri çeşidi mevcut.
Benim aldıklarım ise vegetal.. Deri kalınlıklarına gelince şansınıza kalmış.  Ben bu gidişimde 3,5 mm. ve 2 mm. aldım..
Bir de yılan derisi motifi verilmiş çok şık bir parça daha buldum .
İşin özü bu dükkanda deri çanta v.s. imal eden noktakardan toplama deri parçaları mevcut çuval çuval ayrılmış..

Derilerin işleme ve boyasına gelince;
Ben bıçak kılıfı yaparken kalıp ile çalışıyorum. Önce bıçakğın birebir ahşatan modelini çıkarıp sonra bir gün suda bekletiğim deriyi kalıba gerip kurutuyorum. Ve gayet başarılı sonuçlar çıkıyor.
Boyama tekniğinde ise bir çok yol denedim .  eskitme için yakarak bile renklendirdiklerim var. Boya olarakda mahalledeki deri mont tabirci bir ağabeys aolsun yardımcı oluyor sağolsun  :D  Boya markalarını bilmiyorum ama temin etmekte zorluk çekmiyorum .
Deriyi korumak için ise vaksı tavsiye edebilirim . Fakat çok uygulandında deriyi yumuşatabilir.

Yakında bitirmek üzere olduğum bir modeli sizlerle paylaşacağım ..

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #70 : 21 Aralık 2010, 17:30:13 »
Merhaba Arkadaşlar ;
Yanlış okumadıysam deriye sağlamlık su geçirmezlik için kullanılan paça yağı diye bir mazemeden bahsedilmiş. Aklıma avcı abi ve amcalarımızdan bu konuyla ilgi defalarca duyduğum bir şey geldi. Paylaşmak istedim.
  " Eskiden böyle botlarmı vardı" diye başlardı çoğu. "Deri Botlarımızı sağlam ve su geçirmez yapmak için pis bi yöntem. Ama kesinlikle garantili" derlerdi. Artık pek uygulayan yokmuş. Avda vurulan yaban domuzunun yağını iyice sıvı hale gelinceye kadar kaynatırlarmış kullanılmayan bir tenekede. karnarkende devamlı oluşan köpüğü ve pisliği temzilerlermiş üstten. Görerek temizlendiğine kanaat getirdiklerinde , donmadan ılık halde iken botlara uygularlarmış iyice yedirerek. Sonra botlar kurumaya. Kalan temiz yağıda işlemi 2-3 kere tekrarlamak için saklarlarmış. İşleme tanık olmadım .Ama işlemden geçmiş 1-2 bot gördüm askeri postallara benzeyen. Diyecek birşey bulamıyorum suyun içen bırakıyorsunuz 5-6 saat (bunu şahsen denedim) içine rutubet bile almıyor. Gelelim "pis" kelimesine . Bana söylenen tabir şu "yedi mahallenin burnunun direği kırılıdı"
Bilmiyorum daha önce duyan yada uygulayan varmı.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2010, 17:40:15 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #71 : 21 Aralık 2010, 17:48:08 »
Bu yakma testi bahsine ek yapayım:

Üç farklı deriyi yaktım.

-- Bunlardan bir tanesi, kesinlikle tercih edilecek %100 amacıma uygun bir deri
-- İkincisi, boyaması zor, suda yumuşaması ve desen basılması ilkine göre daha geri olan ancak yine de iyi şekil alan vegetal manda derisi olduğu söylenen bir parça
-- Üçüncüsü de esnek, desen basılması problemli, suya dayanıklı bir deri

Üçünde de birbirinden ayrıt edemediğim siyah bir kül elde ettim.

Sonuç olarak külün rengini tutturmak yeterli değil.

Yani yakma testi elle ve gözle testi değerlendirmekten daha faydalı değilmiş.
Namık Kemal
Instagram'da ben

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
« Yanıtla #72 : 22 Aralık 2010, 12:19:10 »
emin keşke ankara daki amcaya söyleseydin, :-[

ben ona sormuştum "sizde var mı ?" diye o da atarım bi avuç demişti. ve farklı boylarda bir avuç dolusu göndermişti Allah razı olsun. ;) :2up
Bu söz ettiğiniz yer Ankaradaki Gürcan ticaret mi, eğer oysa onda kapsül yok ( Emin ortası delik olanlara kapsül deniyor) orada sadece perçin ve çıt çıt var. Kapsülleri de 5000 lik paketlerde satıyorlar.
Deri için

Gürcan Ticaret
Oğuz Tekin Gürcan
0312 311 36 08

Kapsül İçin
Algül Çanta
Hasan ve Levent Gülmez
0312 311 96 70
Ankarada  saman pazarı belediyesinin karşısında  güven çarşısı vardır. alt katında tamamen saraciye malzemeleri satan dükkanlar var.
Bahsettiğiniz kapsüller (ben kuş gözü diyorum) sarısı siyahı, irisi ufağı çeşit çeşit mevcut. En son (1 yıldan fazla oldu) kendim seçtiğim çeşit çeşit kocaman bir avuç dolusu kuş gözüne 2 lira vermiştim. O zaman pek ilgili değildim ama tabaka halinde derilerde olduğunu hatırlıyorum. İlk fırsatta tekrar gideceğim. Gördüklerimi daha detaylı aktarırım.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
« Yanıtla #73 : 22 Aralık 2010, 14:09:59 »
Ben bugün gittim Gürcan ticarete, ordan deri aldım. 3 güzel parça 2 kalın biri renkli.
kuş gözünü bende geçen sene farklı renklerde 200 lük paketler halinde aldım ama yerini tam çıkaramadım bugün.
Konya sokağın arkalarındaydı. Paketini 1 veya 2 liraya almıştım ve daha bilimum aksesuar vardı (ip, zımba, delik delme aletleri vs. ve çok ucuzdu diye hatırlıyorum.) 

Biraz daha müsait bir zamanda yine bakmaya çalışırım.

yderi

• *
  • 1
  • Meslek: deri
  • Yer: lüleburgaz
« Yanıtla #74 : 16 Ocak 2011, 11:28:39 »
bende 100 kilo kadar kromlu dana derisi parçası var kilosu 20 tl  kalınlık 4 mm TEL 0534 989 57 90

Berke Boyacı

« Yanıtla #75 : 16 Ocak 2011, 15:04:33 »
Kromlu nasıl oluyor ?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #76 : 16 Ocak 2011, 16:45:34 »
Kromlu nasıl oluyor ?

Krom (tuzları ve aluminyum tuzları ile) tabaklanmış deri ve bitkisel (vegetal) ürünlerle tabaklanmış deriyi ayırt etme:

• Krom tabaklanmış deri daha esnek ve elastiktir. Eğip bükmek daha kolaydır. Bir köşeyi büküp bırakınca köşenin eski yerine, şekline daha rahat geldiğini görürsünüz.

Krom tabaklanmış derinin ara bölgesindeki renk ipucu verir. Bir kesik alıp kesiğe baktığınızda aradaki kısmın maviye kaçan gri rengi kendini ele verir. Bu renk gri yada beyaz da olabiliyor imiş.

Krom tabaklı derinin ıslak bir noktasına kalıcı bir iz bırakmak bitkisel tabaklanmış derinin ıslak bir noktasına iz bırakmaya göre daha güçtür. Bitkisel tabaklı deride net bir iz kalırken iz krom tabaklıda şöyle böyle kalır.

Bitkisel tabaklanmış deri de farklı renklere boyanmış olabilir.

Kromlu deriyle yapılan kılıf bıçağın namlusunu yavaş yavaş yer bitirir...
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2011, 16:48:12 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #77 : 16 Ocak 2011, 17:16:15 »
Değerli bilgi için teşekkürler...

saytac

• *
  • 4
  • Meslek: İşletme Müh.
  • Yer: Kusadasi
« Yanıtla #78 : 02 Nisan 2011, 17:14:13 »
Allah razı olsun sizlerden, çok faydalı bilgiler buldum burada,
yabancı olan eşim 3-4 aydır debeleniyordu uygun deri ve el aletlerini bulmak için,
gitmediğimiz, sormadığımız yer kalmadı, artık bu deri Türkiye'de yok noktasına gelmiştik ki
forumu buldum, tüm soruların cevaplarını verdiniz.

Tabii genel sorun  terminolojiyi bilmemek, ne istediğini bilmeyince anlaşmak zor, ancak gene de bu
vaketa deriyi çoğu dericinin bilmemesi ilginç, bizim elimizde deri örneği de vardı çoğu anlamadı ne olduğunu
ve hep yanlış yönlendirdiler. Türkiye'de istediğimiz deriyi bulmak kolay olur sandık hiç de öyle değilmiş,
Verilen adresler ve kontak bilgileri için teşekkürler, biz de kısa zamanda iletişime geçeceğiz.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #79 : 11 Mayıs 2011, 09:10:54 »
üstadlar merhaba

pazartesiden bu yana istanbuldaki dericilerin kafasını patlattım vagetal deri naturel tabaklanmış deri aradım ama sonuç kocaman bir sıfır.
sadece bulabildiğim medical kuzu postu birtek o naturel tabaklanmış olarak satılıyor en iyi ihtimal ile derinin alt kısmı kromlanmış üst kısmı kromlanmamış olarak buluna biliyor sizin temin ettiğiniz derileri satıcı özel olarak kendimi tabaklıyor yoksa yurt dışından ithalmi geliyor.

eylem hocam kromlanmış derinin küllerini gördük gayet yeşilimsi naturel olanınki nasıldır.

bu arada satıcıların ve ürerticilerin tamamından aldığım bir cevap bulamasın diye oldu  istanbulda bir yerde buldum vaketa diye oda telefonunu acmıyor sağ olsun .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ