Bıçak Sanatı - Forum

Deri satış?

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Deri satış?
« Yanıtla #40 : 02 Haziran 2010, 16:28:57 »
Metin bey sanırım Pendiktesiniz.

kartalda pazar günleri (tam yerini öğrenir size iletirim) BİTPAZARI kuruluyor.
eskiden söğütlüçeşmede idi bu pazar.

Bu pazara giderseniz esski kullanılmış Deri Çanta, Kösele, Çizme gibi her kalite ve renkte deri eşya alabilirsiniz.
İzmitte aynı pazar Çarşambaları kuruluyor ben buradan alıyorum.
sonra işe yaramaz kısımları kes at, kalan deriler kılıf vs için çok nefis.
hele bir de eski kösele çanta bulursanız değmeyin keyfinize.. İşin kötü tarafı bazen kıyamıyorsunuz bu çantaları kesmeye..

Bu arada Romen vatandaşlarımız sizi acemi ve şık olarak görürse, fiyatı arttırabilirler aman dikkat. fiyatı siz teklif edin onlar kaç lira derse desin. Pazarlık yakın sayı olmak zorunda değil, 15 lira derler 3 lira bilemedin 4 lira önerin, zorlarsa 5 e çıkın daha fazla değil...
Ben buradan Evrak çantası boyutlarında çok kaliteli deri çantaları 3 ile 5 lira arasında alıyorum. Bilginiz olsun.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #41 : 02 Haziran 2010, 17:26:44 »
Eskiden topkapı civarında kurulurdu bit pazarı gezmeyi severim aslında yakınlarda varsa gitmek isterim ...
enteresan aletlerde çıkıyo bit pazarlarından

ama genede deri üreticisinden tabaka deri almak ta ayrı bi tat olur :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #42 : 02 Haziran 2010, 22:17:16 »

elbette istrediğin gibi renk kalınlık ve tabakta deri her zaman daha keyfli....
bu arada,
Bitpazarından en son üzerinde nazi gamalı haçı olan ustura buldum. çerçöpün arasında yatıyordu..
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #43 : 02 Haziran 2010, 22:39:39 »
İstanbul için Tığcılar sokak (Tahtakale) ve Gedikpaşa'ya bakın derim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

barbaros

• *
  • 2
  • Meslek: satış&pazarlama
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #44 : 07 Aralık 2010, 21:24:11 »
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum.. Daha çok bıçak kılıflarıyla ilgileniyorum amatörce.
 Yeni bir kılıf için bu gün İstanbul Gedikpaşa 'dan deri aldım . Forumu okurken çok uçuk rakamlar gördüm ve yazmak istedim . . Gedikpaşada Belediye İş Hanı var. İkinci katta parça deri satan dükkanlar mevcut. Neredeyse 10 bıçak çıkarabilecek kadar farklı kalınlık ve renklerde deri aldım ve 10 TL. ödedim.
İlgilenenlere duyrulur...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #45 : 07 Aralık 2010, 21:38:18 »
Hoş geldiniz ve havadis ile geldiniz.  :2up

Aldığınız deri vegetal mi? Islanınca kolay şekil alacak gibi yumuşuyor mu? Kolay boyanıyor mu yada önceden boyanmış mı?
Namık Kemal
Instagram'da ben

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #46 : 08 Aralık 2010, 00:25:00 »
birde kalınlığı nedir ?
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #47 : 08 Aralık 2010, 00:46:32 »
Arkadaşlar bir süredir susayım diyorum ama hazır konu tekrar açılmışken söyleyeyim de kurtulayım;  yurtdışında bıçak kadar bıçak kılıfı sevdalısı-meraklısı var.Adamlar bunlara özel forumlar yapıyorlar.Hatta birçok kılıf taşıdığı bıçaktan daha güzel :) 
Nedense biz bunu çok ihmal etmişiz görünüyor.
Timsah,çıngıraklı yılan,boa yılanı,kobra derisi bıçak kılıflarını gördükçe tırnaklarımı yiyorum inanın.
Bu işe biraz yoğunlaşsak mı hazır ucuz malzemeyi de bulmuşken?
Genco G.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #48 : 08 Aralık 2010, 10:00:23 »
ben geçen hafta içinde Sefa Ustamın ankara'dan önerdiği yerden aldım deri, ortalama 2,4 m2 bir deri, 3,5mmm kalınlığında hemen hemen. yanında bir "biz", bir delgeç, siyah ve kahverengi deri boyası, siyah ve beyaz cila(beyaz cila gelirken kırılmış), 3 farklı rente dikme ipi, 2 ayrı genişlikte ince şerit ip aldım. hepsi için 215 lira gönderdim. kargosu da 15 lira tuttu.

Genco Bey, eğer deri kılıf için önerebileceğiniz bir forum varsa bir bakınmak isterim. henüz hiç tecrübem olmayan bir konu olduğu için birşey diyemiyorum ama biraz gayret edilerek güzel sonuçların yakalanabileceğini düşünüyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #49 : 08 Aralık 2010, 10:15:14 »
Emin bey aldığınız malzemeleri fotoğraflayabilir misiniz? şöle fiyatlı olursa belki bizde sipariş edebiliriz
özellikle deriyi merak ediyorum

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #51 : 08 Aralık 2010, 11:09:28 »
Metin, deri benim kılıflarım da kullandığım derinin aynısı olsa gerek, bir süre önce bende oradan alışveriş yapmıştım ve hiçbir sorun yaşamadan kargoyla göndermişlerdi.

Emin, ben derilerden gayet memnun kaldım, umarım seninde hoşuna gitmiştir. ;)

not: dikiş için delerken zorluk yaşayabilirsin! zira 2- 3 kat olunca gerçekten çok sağlam ve zor deliniyor :(

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #52 : 08 Aralık 2010, 11:17:59 »
Sorun yoksa bende bi irtibata geçim o zaman :)

Bu arada delme konusunda 1.5-2mm matkap ucu ve dremel kullanmanızı tavsiye ederim çok kolay deliniyo ve dönüş hızlı olduğu için deliği birazda yakıyo bence gayet iyi bi sonuç oluyor
sadece delinen tarafın tersinden biz ile matkabın çıktığı yerdeki pürüzleri biraz ezmek yeterli

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #53 : 08 Aralık 2010, 11:25:01 »
kesinlikle metin, ;) bende ilk başta biz ile delerim sandım ???

sonra baktım olacak gibi değil, sütunlu matkapla delmeye başladım hem iş kolaylaştı hemde tamamen doğru olarak delikleri açabildim.
zira elle açılan deliklerde deliklerin hizalarının arkada sapma ihtimali daha çok.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #54 : 08 Aralık 2010, 14:15:03 »
dremel ya da sütun matkabı hiç düşünmemiştim.  ::) sanırım güzel bir tiyo oldu bu benim için.  ;)

fotoğrafını çekmeye çalışayım Metin ama deriyi yayacak geniş bir alan bulmam lazım ve bir de fotoğraf makinası:)

deri güzel gibi duruyor Gökhan, henüz başlamadım kılıf yapmaya, yol yordam araştırıyorum şu anda.

bu arada kılıflarda kullanılan metal perçin, içi boş olan tüp ve çıt çıt gibi olan sapı tutma kordonundaki zımbırtı gerekiyor. bunları az miktarlar halinde tedarik etme imkanım var mı? yoksa hepsinden 500'lü 1000'li rakamlar adedince mi almam gerekiyor?

« Son Düzenleme: 08 Aralık 2010, 14:17:16 Gönderen: emin albayrak »

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #55 : 08 Aralık 2010, 14:54:20 »
emin keşke ankara daki amcaya söyleseydin, :-[

ben ona sormuştum "sizde var mı ?" diye o da atarım bi avuç demişti. ve farklı boylarda bir avuç dolusu göndermişti Allah razı olsun. ;) :2up

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #56 : 08 Aralık 2010, 15:13:21 »
yahu söyledim ona, bana başka bişiy göndermiş o 5-10 tane.  ya kafası karışıktı ya da benim lisan yetersiz kaldı...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #57 : 08 Aralık 2010, 15:42:04 »
işin gerçeği ben çıtçıt sormamıştım, perçin istemiştim. yanlış anlaşılma değil belkide gerçekten yoktur!

bu arada derileri gönderen abinin dükkanının bulunduğu mekan dericilik üzerine dükkanlarla doluşmuş, yani onda yoksa yan dükkanda olma ihtimali çok yüksek.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #58 : 08 Aralık 2010, 17:13:29 »
Merhaba,
Forumda çok çok yeniyim. Bir konuda bilgi rica ediyorum. Deride kromlu işlem ile vejetal işlem arasında nasıl bir fark var? Yani biz ikisini nasıl ayırtedebiliriz? Sefa Beyin resimlerindeki renkte oldukça yumuşak ve 3mm kalınlığında bir parça deriyi kılıf yapımı için kullandım. Paslanmasını asla istemem.

Not: Acemi bir 'bıçaksever' olarak öğrenecek çok şeyim var o yüzden umarım sorularımdan bıkmazsınız  ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #59 : 08 Aralık 2010, 17:18:25 »
Vejetal olanı tanen (tannik asit) ile yani doğal kimyasallar ile işlenmiş deri olup su ile yumuşama ve bu esnada kolay şekillendirilebilme özelliği olan boyamaya müsait bir deridir. Bir çesit yarı mamuldür, bunu boyamak, yağlamak falan gereklidir.

Bkz.: http://tr.wikipedia.org/wiki/Tanen
Namık Kemal
Instagram'da ben