Bıçak Sanatı - Forum

İstanbulda demirci arıyorum? İlgilenenler lütfen yardımcı olabilir mi

beowulf85

• *
  • 6
  • Orhan Can
  • Yer: istanbul
Arkadaşlar öncelikle bu forumu kuran ve emeği geçen herkeze çok teşekkürler. İstanbulda yaşıyorum ve eski usullerle çalışan demirci arıyorum sorduğum  birçok kişi artık kalmadığını söylüyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
hoş geldiniz.

forumumuzun üyelerinden Yavuz arkadaşımız bahsettiğiniz gibi bir demircidir ama atölyesini yendiden toparlamak niyetindeydi, ne yaptı tam olarak bilemiyorum. siz hangi çevrede arıyorsunuz demirci? ve özel değilse ne yaptırmayı ya da öğrenmeyi istediğinizi paylaşırsanız belki yardımcı olabilecek başka arkadaşlar da vardır...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

beowulf85

• *
  • 6
  • Orhan Can
tekrardan merhabalar ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Ben türkiyede satılmayan Sai adında okinawa da bulunmuş çatala benzeyen silahı yaptırmak istiyordum. İstanbulda anadolu yakasında oturuyorum fakat demirci arkadaş nerede olursa olsun kendisiyle görüşmek isterim :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli

Eğer kastettiğiniz bu resimdeki ise sanatına aşık olmayan hiçbir demirci yapmaz bunu. Uğraşamaz çünkü sadece ekmek kaygısına düşmüştür, uğraşamaz çünkü bunu yapacak bilgi birikimine sahip olacak kadar sevmiyordur işini, yapamaz çünkü "bunu yapacağıma kadar" diye başlayan düşüncelere sahiptir. Sanatına aşık demirci bulmak da zordur ama burada olduğunuz için şanslısınız ki birçoğu zaten burada. Size düşen ustalarımızı ikna edebilmek.  Kolay Gelsin.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
işin ilginci bu aleti elinde gören ilk kişi, buna dövüşte kullanılan şiş diyecek ve o da 6136 ya girdiği için suç olacak.!!!

beowulf85

• *
  • 6
  • Orhan Can
Arkdaşlar cevaplar için çok teşekkürler. Bu forumda olduğum için de çok mutluyum çünkü doğru yerde olduğumu biliyorum:) Estetik açıdan gerçekten çok güzel bir silah ama ben silah olarak kullanmayacağım yada yanımda taşıyıp insanlara zarar vermek gbi bir amacım yok sadece yaptırmak istyorum yapabilecek ustlara şimdiden çok teşekkür

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Bir google araması sonucu araştırmama göre aslında daha çok defansif anlamda kullanılan ucu küt, daha çok "cop" mantığında bir alet imiş. Zaten tutuş stili yüzünden keskin veya sivri olmasına imkan yok çünkü uç kısım kolun altında tutulup sonra çevriliyor elde. Taha çok katana saldırılarını bloke etmek için hatta kılıcı kullanılmaz hale getirmek için kullanılırmış anladığım kadarıyla. Aslında prensip olarak basit bir çalışma, integral tip bir balçak söz konusu, hatta daha basit bir şekilde ocak kaynağı ile de blaçak yapılabilir, namlu zaten küt bir baton gibi. Dövme işlemine alışık ustalarımızdan biri rahatlıkla yapabilir bunu, bir bıçak yapmaktan daha kolay bir proje sayılır...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
eğer kullanmak gibi bir amacınız yoksa, istanbulda bulunabilir gibi tahmin ediyorum bu alet, dekoratif olarak ::) ama ne çeliği çelik olur, ne de darbe olduğunda düz durmayı başarır.

uzak doğu sporlarıyla ilgilendiğim vakitler biryerlerde gözüme çarpmıştı yıllar önce...

Yavuz üsküdar çengelköy civarlarında oturuyor. sanatkar bir arkadaştır. ama vakti var mıdır bilemiyorum :-\

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Lazerle kesilemezmi böyle birşey?

emin albayrak

• 3909
kesilir ama yuvarlak olması gerekiyor uç kısmının o lazerle yapılamaz...

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
Beyler aslında çok kolay yapımı. Bu Sai'nin gövdesi yuvarlak uca doğru hafifçe incelir, yani yuvarlak bir demir lama ile yapılabilir. Balçakları ise kolayca kaynakla halledilir. Ben (veya forumdan herhangi biri) bunu rahatlıkla yapabilirim ama şu ara çok az vaktim var ve daha çok Tanto'ya odaklandım dostum. Buralarda bulunabilir, do-smai'nin sayfasına bir bak, belki onlarda vardır, selamımı söylersen ufak bir indirim de alabilirsin belki.
Ölümü gülerek karşıla!

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
ölcüleri nedir, birde ustalarımıza sormak isterim malzeme civa celiğimi, ayrıca yapılan eser iki parcadanmı işlenecek sap ve üzerinde sarılan parcaları nedir

Bencede temel işlemleri öyle ahım şahım değil, yapım zorluğu yok. Görsel ögeler kullanarak zenginleştirme işleminde ise sınır yok ;) bakalım kim niyetlenecek. İstanbul ve yakınlarında epeyce arkadaşımız var bunu yapacak.

beowulf85

• *
  • 6
  • Orhan Can
arkadaşlar hepinize cavaplar için çok teşekkürler. Sai aslında kaynaklanmadan yapılıyor. Yandaki kollar gövde olan parçaya bir şekilde birleştiriliyormuş japon bir arkadaşım öyle söylemişti. Ama benim aklım ermedi :) Umarım siz üstadlar bana yardımcı olubilirsiniz gerçekten çok istiyorum bir çift sai bu arada üsküdar çengelköy civarındakı Yavuz arkadaşımızla nasıl irtibata geçebilirim?

Berke Boyacı

Bende küçükken bunlardan ferforjeciye yaptırmıştım şu arkadaşa özenip :)

düşük karbonlu demir olduğundan dolayı tabiki elimde kaldı bir haftada...