Merhaba sayın bıçaksanati üyeleri. Yaklaşık 1 haftadır sitede girmediğim konu kalmadı ancak aklımda hala sorular var. Ben doğa ile ilgilenmeyi seven bisikletçi bir kardeşinizim. En fazla 150TL bütçe ile, çok büyük olmayan, güzel kılıflı, kullanmaktan korkmayacağım, bileğleme gibi bir sorunu olmayan ve gerçekten kaliteli ve son olarak azcıkda hoş görünen bir bıçak arıyorum. Yeri geldimi evde meyve keserim, ip keserim, belki dalları çok az da olsa keserim, taşa ete kemiğe sürmem bıçağı. Bana en uygun karbon çeliğimi yoksa paslanmaz çelikmidir bilemedim, karbon çelik paslandıktan sonra atıl durumamı gelmektedir acaba ? şu ana kadar baktığım belli bıçak modelleri var yazayım ve bana yardımcı olmanızı bekleyeyim

Bıçağın kabzasının kaliteli olması hoş olur

Bıçağı suda kullanmayacağım ama bi anda paslanırsa soğurum bu işten
1-MARTTİİNİ LYNX KNİFE
2- Mora Pro Robust veya başka Mora modelleri, Morakniv Craftline HighQ Robus
3- Cold Steel'in birkaç modelleri
4- Bora marka bıçaklar
Sizce dediğim gibi kullanmaktan korkmayacağım bileğlenebilir 100-150TL yi geçmeyecek ne alabilirim ? Bir sorum daha var, bu bazı bıçaklar siyah renkte olmakta kaplama gibi, bu bıçakların uçları yamulunca bileğleme işlemi nasıl gerçekleşmekte ? Yoksa bileğleme işlemi bu bıçaklara yapılmamaktamı ?