Bıçak Sanatı - Forum

Karbon Çeliği Bıçakların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

TheMujahid

• 84
  • Hasan Tarık
  • Meslek: Lise Öğrencisi
  • Yer: İstanbul
Ynt: Karbon Çeliği Bıçakların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
« Yanıtla #40 : 10 Temmuz 2016, 09:43:52 »
4 kere 2'şer saat toplam 8 saat kolaya yatırdım bıçağı. İlk 2 2 saatte güzel düz gri bir renge sahip oldu. Sonraki 2 2 saatte düzensiz desenler oluştu. Ayrıca peçeteyle sertçe ovalayınca siyahlık çıkıyordu. Dışarıda da bir süre kullandım ve kullanırken de siyahlıkların çıktığını farkettim. Siyahlıklar bu şekilde çıkarken bu bıçak yine gıdalarda kullanılmaz, gıdalara geçerse tehlikeli olacağını düşünüyorum. Bu arada koladan her çıkardığımda soğuk suyla yıkıyordum bıçağı, acaba bu ne şekilde etkiler? Bu olanlar normal mi yoksa bir yanlış mı yaptım? Bıçak şu anda bu halde:

Sizce başarılı mı olmuş başarısız mı?
Yiğidin bakışı, korkağın kılıcından keskindir!

berkozatay

• 70
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #41 : 11 Temmuz 2016, 20:57:18 »
Bence bir problem yok hatta patinan eskitme gibi durmus cok hosuma gitti dogrusu gorsel olarak. Ancak bazi yerlerde karartilarin ciktigindan bahsetmissin o kismi ilgince geldi. Ben kaynatilmis elma sirkesiyle tek sefer 20 dakika yaptim düz stabil tek gri renk bir karartma elde ettim. Bence sıkıntı yok ama istersen 800 ve 1000 kum 2 tane zimpara alip yüzeyi zimparalayarak tekrar parlatip kolayi veya kaynatilmis sirkeyi talimatlara uyarak tekrar deneyebilirsin. Bu sefer patina aralarinda bicagi kullanmadan  ;D . onceki mesajlarda da soylendigi gibi patina yapilirken bicak temiz , toz ve kirden arinmis olmali.
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2016, 21:00:31 Gönderen: berkozatay »

TheMujahid

• 84
  • Hasan Tarık
  • Meslek: Lise Öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #42 : 11 Temmuz 2016, 21:25:01 »
Düz renk olsa daha hoşuma giderdi. Bu arada zımparaya falan gerek kalmadı süngerin yeşil tarafıyla ve suyla temizledim. O derece kolay çıktı. Bu arada o 2 saatlerin arasında bıçağı kullanmadım ve temiz olarak kolaya koydum. Biraz daha temizleyip parlattıktan sonra sıcak elma sirkesini deneyeceğim.
Yiğidin bakışı, korkağın kılıcından keskindir!