Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçaklarımı Yapmaya Başladım

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Ynt: İlk Bıçaklarımı Yapmaya Başladım
« Yanıtla #80 : 27 Mayıs 2011, 22:13:52 »
Bu profili ben bir heves şef bıçağı yapmak için hazırlamış ve bir kontrol için Taner' e göndermiştim. Ancak tank zımparada profili biraz hırpalamışım ve Taner profilin sağını solunu düzeltince koca şef bıçağından geriye Taner' in bu harika av bıçağı tasarımı kaldı. Bu profilin suyunu şalümoyla ben verdim. Sapa da kendir sarıp üzerini epoksi kapladım. Tutuşu oldukça rahat oldu. Profili 1000 kuma kadar zımparaladıktan sonra sapını yaptım fakat zımpara motorunda ağzını açmaya çalışınca namlu biraz çizildi :'( Artık bir müsait zamanda tekrar zımparalanacak.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #81 : 27 Mayıs 2011, 22:47:15 »
ana ben bunları nasıl kaçırdım :o   beğendi iesen ne mutlu bana ^-^

beğenilerini ileten arkadaşlarıma çok teşekkür ederim :)

kendır  baya ıyı gözükmüş, sağlamlığı nasıl epoksi ile..? 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #82 : 27 Mayıs 2011, 22:50:44 »
Taş gibi bıçağı namlusundan tutup orta şiddetli mermere vurdum, herhangi bir deformasyon olmadı.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #83 : 27 Mayıs 2011, 22:52:46 »
necklerımı..?  kısa olmaları sebebı ıle oldukça sert oldular dıye hatırlıyorum..  ama yınede rıske  gırmem   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #84 : 27 Mayıs 2011, 22:55:35 »
necklerımı..?  kısa olmaları sebebı ıle oldukça sert oldular dıye hatırlıyorum..  ama yınede rıske  gırmem   ;)

Yok, yok epoksi sapı vurdum. Necklere hala sap malzemesi beğenemedim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #85 : 27 Mayıs 2011, 22:57:25 »
bende deneyeyım  bakayım ;)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #86 : 27 Mayıs 2011, 23:12:31 »
bende deneyeyım  bakayım ;)

Sapı scandi tarzı yuvarlak yapabilmek için önce sapa paralel ikişer parça kendiriri sapa epoksi ile yapıştırdım o kuruduktan sonra üzerine sardım.

« Yanıtla #87 : 28 Mayıs 2011, 01:38:08 »
Orkun sap çok yaratıcı olmuş, bıçakla çok uyumlu olmamış ama. Acaba kendiri o şekildeyken bir iki şekil versen epoksiden kurtulur mu ki?

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #88 : 28 Mayıs 2011, 09:20:34 »
Orkun sap çok yaratıcı olmuş, bıçakla çok uyumlu olmamış ama. Acaba kendiri o şekildeyken bir iki şekil versen epoksiden kurtulur mu ki?
İpi sararken kritik yerlerde başlangıçta ve özellikle sona doğru japonla birbirine ve bıçağa yapıştırarak ilerledimki en azından epoksi kuruyana kadar kımıldamasın.  Şu an kemik gibi duruyor.