Bıçak Sanatı - Forum

Aebl ısıl islem uddeholm bohler

eryıldız26

• 533
  • Meslek: metal boya
  • Yer: ANKARA-OSTİM
Ynt: Aebl ısıl islem uddeholm bohler
« Yanıtla #20 : 30 Eylül 2017, 23:57:15 »
merhaba aeb_l tedariği ve ısıl işlemini yapıyoruz ortalama sertliği 59/60 hrc kolay gelsin iyi akşamlar .
ISIL iŞLEM, aeb_l,n690,n695,4116,d2, o1,o2,1075,crv80,cıva,rulman çeliği,kabze malzemeleri,lineer,pirinç ve paslanmaz,pim ve borular biley taşları ve elmas eğeler,bıçak mengeneleri,bıçak profilleri.Benzinli kamp ocakları. Iletişim için 05322803426.         Facebook anadolubicakatolyesi.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #21 : 01 Ekim 2017, 20:39:19 »
aeb-l yi şekerpınar böhler ısıl işlemini yapamıyor. benim 3 profilim 56 hrc ile döndü.
şu anki ortam ile ancak bukadar olur dediler. çok hızlı soğuması gerekiyormuş v.s.
ayrıca yine geçen ay yolladığım profillerimi de şekerpınar mahvetmiş . namluya test yapmışlar deli deşik olmuştu. bidaha oraya yollamicam.
izmir ile görüştüm ve aeb-l daha önce yaptıklarını ve 60 hrc çıktığını söyledi bende oraya yolladım.bir bilgi daha o1 ve 01 leride böhler ısıl işlemini yapamıyor.  tuz banyosu yok.
partnerine yolluyor ve ancak aparat ile kabul ediyor . bu şekilde de sertlik değerinin ancak 56 hrc olacağını bazende bu kadar bile olmayacağını söylüyor.
çözümüde akademi ısıl işlemde bulduk. burda sadece sertleştirme ve tuz banyosu yaptırıp  alıp evde falan fırında 200 dercede temperleme yaptırıyorsunuz.

merhaba aeb_l tedariği ve ısıl işlemini yapıyoruz ortalama sertliği 59/60 hrc kolay gelsin iyi akşamlar .

Zafer ustam yaptığınız işlemin detayları hakkında bilgi verir misiniz. Hızlı soğutma olayını nasıl çözdünüz?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Sercan ÖZDEMİR

• 106
  • Meslek: Met. Mlz Müh.
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #22 : 02 Ekim 2017, 11:48:33 »
Herkese merhabalar,

Isıl işlem reçetesi 1080 C + Subzero + Men. 2 x 350 C   (56-57 HRc). Malzeme 350 C üstü menevişte paslanmazlık özelliğini kaybediyor.

ısıl işleminin yapılmama gibi bir durumu yok. Yapılamama denebilir çünkü özel prosesi var. 3-5 kg malzeme için tüm şarj bedelini ödemek gerekiyor.

mobilden yükleyemedim, talep edenlere teknik datasını da paylaşabilirim.

İyi çalışmalar...
#1 in High Performance Tool Steel

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #23 : 02 Ekim 2017, 21:33:21 »
Sercan Bey biraz daha detaylandırabilir misiniz? Özel işlem nedir? Tüm şarj bedeli ile kastedilen nedir?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Sercan ÖZDEMİR

• 106
  • Meslek: Met. Mlz Müh.
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 03 Ekim 2017, 08:34:23 »
Sercan Bey biraz daha detaylandırabilir misiniz? Özel işlem nedir? Tüm şarj bedeli ile kastedilen nedir?

Standart bir sıcaklık ve süresi yok. Bu malzeme için özel planlama yapmak gerekir. reçetesini paylaştım zaten.

Tüm şarj bedeli ise fırınların doldurulması gereken ağırlıklar var. 600-1400 kg arası. Özel proseste min bu 600 kg'ın bedeli alınır.

#1 in High Performance Tool Steel