Bıçak Sanatı - Forum

Eğe den bushcraft

serkandaldal

• 70
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: beyşehir
Eğe den bushcraft
« : 27 Haziran 2016, 19:11:34 »
Çelik: eğe
Kalıklık: 5mm
Boy:20 cm
Hedeflenen sertlik:60 hrc
Sap: dişbudak
Sap cilası: %25 balmumu %25 zeytinyağı %50 terebentin

Selamlar.
Yavaş yavaş bitirdiğim yeni kamp bıçağımı görücüye çıkartma zamanı geldi. Bu bıçağa hamon denemeyi düşündüm. Hem şamot ile hem testi çamuru ile iki kez çamurladım ama çamur kururken bükülerek kimi yerlerde çeliği bıraktı. Çamuru 180 zımparada iken uygulamama rağmen bu şekilde sonuçlanınca ben de hamon işini ısıya dayanıklı çimento buluncaya kadar erteledim. Isıl işlemi açıkta pürmüz alevinde yaptım. 30 dak. 200 derecede meneviş yaptım. Kağıdı iyi kesebiliyor ama gazete gibi şeyleri sanırım kesmeyecektir.bu keskinliği  uzun zaman muhafaza edebilecektir diye umuyorum. Bu gerçekleşirse benim için yeterli performans budur. Saha da göreceğiz. Herkese Sevgiler

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
Ynt: Eğe den bushcraft
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2016, 20:15:26 »
Oooo maşallah hocam çok zarif duruyor kabzanın uç kısmını çok sevdim.
Hakuna Matata

sezerss

• *
  • 33
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: bursa
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2016, 23:01:34 »
Hocam kabza tasarımı çok güzel eline sağlık.

İhsan24

• 195
  • ihsan
« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2016, 15:12:48 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #4 : 28 Haziran 2016, 17:22:16 »
Özellikle kabze formunu çok beğendim, elinize sağlık.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 28 Haziran 2016, 18:43:33 »
Elinize sağlık
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

osmann.

• 144
  • Meslek: personal trainer
  • Yer: Izmir / Alsancak
« Yanıtla #6 : 28 Haziran 2016, 19:59:53 »
Namlu ve kabze formu benim cok hosuma gitti, elinize saglik

serkandaldal

• 70
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: beyşehir
« Yanıtla #7 : 28 Haziran 2016, 22:30:31 »
Arkadaşlar merhaba.sap bnimde hoşuma gitti. Aslında kabzanın sonu tüm idi.sonra yukarı son kısmı aşağıya eğersem daha ergonomik ve karakterli olacak gibime geldi.öyle de oldu. Kabzanın sonu elimin içindeki formu takip ediyor.yanlız fantazi olsun diye bir salamı dilimledim.iş biraz uzun sürdü.anında metal karardı.karamanın bu kadar çabuk gerçekleşmesine çok şaşırdım.anlaşılan basit alaşımlı çeliklerle yapılan bıçaklar kullanım rahatlığını ortadan kaldıracak denli hassasiyet ferektiriyor. Bu durumdan hiç hoşlanmadım. Sevgi saygılar

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #8 : 29 Haziran 2016, 00:04:37 »
Isıya dayanıklı çamur bilmiyorumda. Küçükken diş laboratuvarında çalışmıştım o zamanki branşım diploğat dedikleri bir şeydi. Ölçülerle ilgili her işlem benden geçerdi. Neyse şimdi çoğu şeyin ismini hatırlamıyorum ama son işlemde işleri döküme geçmeden önce ısıya dayanıklı bir alçı gibi bir şeyle kaplardım. İsmini hatırlamıyorum ama internette biraz araştırdım revetman diye bir şeymiş (bizim kullandığımızın ismi farklıydı) Nar gibi kızardığında dahi çatlamaz dağılmaz.