Bıçak Sanatı - Forum

Puro Çakısı

ATEŞ

• *
  • 18
  • Meslek: İnşaat mühendisliğ öğrencisi
  • Yer: İstanbul
Puro Çakısı
« : 27 Haziran 2016, 02:19:28 »
Hayırlı akşamlar ustalar. İnternette puro kesici için giyotin bakıyodum da sonra böyle bişeyle karşılaştım ama bunun için mekanizma nasıl yapılır bilmiyorum çakı mekanizması paylaşçak ustalarım vardır diye düşünüyorum elimde ağızı buna benzer bi çakı var ben sadece ona mekanizma yapmak istiyorum

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Puro Çakısı
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2016, 02:29:08 »
Çok güzel bir puro çakısını şu an bekir polat ustamız sipariş üzre yapıyor yakında paylaşır sanıyorum ben çizimlerini ve taslağını incelemiştim. Bi görüşün isterseniz yardımcı olacaktır.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2016, 11:59:08 »
koyduğunuz örnek puro çakısı değil hocam. bir kaç kişinin talep etmesi sebebiyle ben de farklı bir iki deneme yapıyorum şu anda. fakat bakalım ne zaman bitecek  :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ATEŞ

• *
  • 18
« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2016, 14:02:31 »
koyduğunuz örnek puro çakısı değil hocam. bir kaç kişinin talep etmesi sebebiyle ben de farklı bir iki deneme yapıyorum şu anda. fakat bakalım ne zaman bitecek  :)
Hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ederim Emin ustam peki bu puro çakısı nasıl bişey oluyo?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 27 Haziran 2016, 15:49:24 »
Ateş bey sizin resmini koyduğunuz çakıda puro çakısı Emin abi çakıyı net göremediği için öyle demiş bide bu resimden baksın.  :D Puro çakısının özeliğine gelirsek ıskarpela gibi tek yanaktan ağız açılmış olması.

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #5 : 27 Haziran 2016, 18:21:49 »
biraz garip geldi bana bu çakı Osman. sanki delik tamamen boş olmalı, diğer tarafındaki parça ile kapatılması doğru değil gibi...

bıçak kısmını ilgilendiren özelliği dediğin gibi tek taraftan ağız açılması. ama kabzasında bir delik olacak ve puro yakarken ya da söndürülürken o delikten sokularak çakının kapatılmasıyla oluyor. internette bolca örneği var.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2016, 18:38:15 »
Bunlar sadece şapka kesmek için kullanılıyor zaten 3-4mmlik bir kesim yapılıyor kapalı olması kullanım kolaylığı sağlar.
Alttaki videoda 4:30dan sonra tanıtılan ile benzer düşünce.
https://www.youtube.com/watch?v=RTmdV-peD6w
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 28 Haziran 2016, 11:24:27 »
biraz garip geldi bana bu çakı Osman. sanki delik tamamen boş olmalı, diğer tarafındaki parça ile kapatılması doğru değil gibi...

bıçak kısmını ilgilendiren özelliği dediğin gibi tek taraftan ağız açılması. ama kabzasında bir delik olacak ve puro yakarken ya da söndürülürken o delikten sokularak çakının kapatılmasıyla oluyor. internette bolca örneği var.

Katılıyorum  ;)

bekir polat

• 333
  • Meslek: makine teknikeri
  • Yer: kayseri/melikgazi
« Yanıtla #8 : 28 Haziran 2016, 12:30:39 »
Hayırlı akşamlar ustalar. İnternette puro kesici için giyotin bakıyodum da sonra böyle bişeyle karşılaştım ama bunun için mekanizma nasıl yapılır bilmiyorum çakı mekanizması paylaşçak ustalarım vardır diye düşünüyorum elimde ağızı buna benzer bi çakı var ben sadece ona mekanizma yapmak istiyorum

Merhaba  öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim puro kesme çakısını yaptım bitti ama ben direk delikli yaptım müşterim öyle istedi kendi modelini göndermişti aynısını yaptım resimlerini paylaşıyorum ortaya çıkacak olan çakı bu şekilde imalat resimlerini de  buradan 1:1 olarak paylaşırım A4 kağıdına çıktı alarak aynısını yapabilirsiniz.

Saygılarımla
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

bekir polat

• 333
« Yanıtla #9 : 28 Haziran 2016, 13:19:56 »
Bunlarda inşallah yapacağım çakının bilgisayar ortamında tasarımları. Ahşap için zeytin kullanacağım eger yapım aşamasında bir sıkıntı çekersen Ateş elimden geleni yaparım.
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #10 : 28 Haziran 2016, 15:05:32 »
Bekir hocam, hiç mi değiştirmedin tasarımı?

http://www.lesfineslames.com/

bu tasarım patentliydi diye hatırlıyorum, sonra sıkıntı olmasın...

bekir polat

• 333
« Yanıtla #11 : 28 Haziran 2016, 15:55:44 »
Bekir hocam, hiç mi değiştirmedin tasarımı?

http://www.lesfineslames.com/

bu tasarım patentliydi diye hatırlıyorum, sonra sıkıntı olmasın...

patentle alakalı bir bilgim yoktu resmi gönderdi bende çizdim

ATEŞ

• *
  • 18
« Yanıtla #12 : 28 Haziran 2016, 16:51:28 »
Bunlarda inşallah yapacağım çakının bilgisayar ortamında tasarımları. Ahşap için zeytin kullanacağım eger yapım aşamasında bir sıkıntı çekersen Ateş elimden geleni yaparım.
Eyvallah Bekir Ustam şuan elimde çelik malzeme yok onu buradaki abilerimden kardeşlerimden nasıl temin edebilir? Bide bıçağın kalınlığı nedir tam göremedim kaç mm çelikle yapmam iyi olur?

bekir polat

• 333
« Yanıtla #13 : 28 Haziran 2016, 20:45:33 »
Kalınlık 3 mm yaptim ben sizde 3 mm yapabilirsiniz ayrica sitede çelik satan bir çok arkadaşımız var onlardan tedarik edebilirsiniz .