25 cm2 demek örnek olarak 5cmx5cm demekVerdiğiniz boyut doğru mudur?
Bu "desi" gibisinden ölçülerle benim sorunum var. ben normal okul bilgimle 25 dm2 dendiği zaman = 25 x 10cmx10cm yani 2500cm2 diye anlıyorum. O da 50cm x 50cm 'lik bir parça olarak gözümde canlanıyorlar. Ancak bu dericilerde bu gün tam ne kastettiğini hatırlayamadığım daha farklı bir boyut iddiaları vardı.Eğer boyut benim dediğim ise yani 50cm x 50 cm gibiyse bundan kafadan 4 tane bıçak kılıfı çıkar. 90/4 = 22,5 TL bir kılıflık işe yarar bir deri için gayet iyi. Ben daha önceden aldığım vegetal derinin kargo ve vergi hariç ABD fiyatına bakıyorum 30x30cmlik olanının fiyatı 20$ buna kargo vs. eklenince fiyat neredeyse ikiye katlanıyor.
Bende dericilerin desi dedikleri ölçümü anlayamayanlardanim.EylemHocaya katılıyorum. Desimetre in ne oldugu malum.Bir de marangozlarin metretül hesabı var.Zaten o bu dünyaya ait bir sistem değil.
Valla dedim ya galiba dericilerde bildiğimiz SI sisteminin dışında bir sistem var, yada babadan kalma ayrı bir yöntemi mi yanlış adlandırıyorlar, yoksa okulda derslere mi ilgisizlerdi yada ben mi günahlarını alıyorum bilmem ama valla google şahidimdir ki 1 dm2 = 100 cm2Bkz.: https://www.google.com.tr/search?q=1+square+dm+in+square+cm
Kargocu ölçüsüyle desi = hacim / 3000. 25 desi deri, 5mm kalınlık desen, 15 m2 civarında olur, ki, en az üç inek postu; 90TL'ye o kadar deri vermezler. Anlaşılan kargo "desi"si de değil bu desi.
25 dm2, 1 metrekarenin ceyregi diye biliyorum. 5x5 dm2 veya 50x50cm2 veya ceyrek metrekare. Zaten Dericilerde bu sekilde satmiyormu?
Bu ölçü birimini Mesut Kocatoros abi çözmüş. Bizi bilgilendirir inşallah
Ben hala neyin karışık olduğunu anlamadım? 25dm2 nin metrekarenin çeyreği olmadığını mı düşünüyorsunuz?