Bıçak Sanatı - Forum

özel yaptırdıgım ilk av bıçagım

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: özel yaptırdıgım ilk av bıçagım
« Yanıtla #20 : 23 Haziran 2016, 00:36:10 »
Bülent abi illa da 1095 çelik aranıyorsa nicholson eğelere bir bakmak ifaydalı olabilir. Bildiğim kadarıyla 1095 çelikten eğe üretiyorlar. Eminim ki daha bir çok firma daha 1095 kullanıyordur ama araştırmak lazım. Ama bence bu kadar çabaya hakikaten gerek yok. Hee elde farklı çelik bulunsun deniliyorsa alınabilir fakat adı illa da 1095 olacak diye bir şart yoksa muadil bir çeliğe daha rahat ulaşılabilir.
Fiyatına gelirsek de elbette el emeğine değer biçemiyoruz, usta 400 tlyi uygun görmüş bu fiyatı istemiş fakat ben kendimce bu fiyatların yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir bağlamda el emeğiniin fırsata dönüştürüldüğü fikrindeyim. Sizce 1095 den yapılmış bir bıçak kaç lira etmeli?  Ya da çelik O1 veya W1 olsaydı ne kadar etmeliydi?

Cirak33

• *
  • 15
  • Meslek: Torna
  • Yer: Bağcılar
« Yanıtla #21 : 23 Haziran 2016, 00:37:56 »
Bugün 1095 bulsa fiyatina bakmadan alacak bir sürü insan var bu forumda.
Gecmisten elinde bulunanlar mutlaka vardir, ama piyasada bulmak cok zor.
80crv2 nin de çok iyi bir çelik olduğuna kesinlikle katiliyorum.
Bence 400 lira el yapimi bıçak icin gayet normal bir ücret.  Piyasayi bilen bir usta 1095i böyle normal bir fiyattan birakmazdi.
Yatagan adinin kirlenmesini hic istemem,  çünkü bu Türk Milletine ait bir marka artık.
Bütün dünya bu ismi biliyor.
Ama, Yatagandaki bir grup "usta" bilmeyenlere sattiklari kalitesiz malzeme ile, bu isme, atalarinin yarattigi tarihe ve mirasa ihanet ediyorlar.
Üzücü,  bu kadar kolay olmamalı.
sana katılıyorum para kazanma ugruna ata mirası ile insanları aldatmamak gerek lakin celigin gercek olup olmadıgını bilmiyorum ve bilmedigim konuyu sen suclusun bana millete ihanet ettin die yargılıyamam
ama sana katılıyorum ata mirası degerlidir kirletmemek gerek

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #22 : 23 Haziran 2016, 03:12:13 »
Bence de 1095 takılmaya gerek yok bohlerin D2 ve n690 gayet güzel ve ulaşması kolay bir urun. Ama 1095 olsada fena olmaz hani. Dediğim gibi siz o bıçağı öylece kullanın hiç bozmayıin. Zaten elinizin altında bir sürü makine varmis güzel bir profil çıkartıp tel erezyonda kestirin gitsin

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 23 Haziran 2016, 10:38:29 »
Tel erozyonu bizde kimler kullanıyor, kimlerin bunu yapan ortama erişimi var? Bıçak başı maliyet nedir?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 23 Haziran 2016, 18:32:48 »
Ustadim,
1095i kutsallastirmak gibi bir düşüncem yok,  kesinlikle iyi bir celik olduguna inaniyorum, ama meteor celigi de degil yani:), yanlış anlasilmasin.
Benimki biraz farklı çelikleri deneyebilme istegi :)
Bu nicholson eğe bilgisi iyi oldu, denk gelirsem kacirmam.
Fiyat konusundaki yorumum, tamamen az bulunan bir Çelik oldugu dusuncesinden kaynaklaniyor.
El yapimi bıçak Fiyatları konusu çok subjektif bir konu. Hangi bicagin el yapimi oldugu da tartismaya acik bence.

Bülent abi illa da 1095 çelik aranıyorsa nicholson eğelere bir bakmak ifaydalı olabilir. Bildiğim kadarıyla 1095 çelikten eğe üretiyorlar. Eminim ki daha bir çok firma daha 1095 kullanıyordur ama araştırmak lazım. Ama bence bu kadar çabaya hakikaten gerek yok. Hee elde farklı çelik bulunsun deniliyorsa alınabilir fakat adı illa da 1095 olacak diye bir şart yoksa muadil bir çeliğe daha rahat ulaşılabilir.
Fiyatına gelirsek de elbette el emeğine değer biçemiyoruz, usta 400 tlyi uygun görmüş bu fiyatı istemiş fakat ben kendimce bu fiyatların yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir bağlamda el emeğiniin fırsata dönüştürüldüğü fikrindeyim. Sizce 1095 den yapılmış bir bıçak kaç lira etmeli?  Ya da çelik O1 veya W1 olsaydı ne kadar etmeliydi?
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #25 : 23 Haziran 2016, 18:33:54 »
Nicholson eğe bulursanız hamon yapın 1095 gibi değilde W2 gibi davranın derim.  ;D
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2016, 18:42:01 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #26 : 23 Haziran 2016, 18:44:56 »
Yabancı forumların birinde okumuştum sanırım. Hangi çeliği kullandıklarına dair atılan maile ,firma 1095 olarak cevap vermiş. Aynısını pferd için ben de denedim. Çok gizli bilgi olduğu için hangi çeliği kullandıklarını benimle paylaşamayacaklarını söylemişlerdi . Üretim proseslerini açıklamalarını değil sadece hangi kalite çeliği kullandıklarını sorduğumu ısrarla belirtmiştim ama yine de kar etmemişti :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #27 : 23 Haziran 2016, 18:56:31 »
Büyük eğeler ile ufak eğelerde farklı çelikleri kullanıyorlar.Öyle bir fark olabilir.Forum üyelerinden Esat bey alttaki bilgiyi vermiş.

Münih universitesinde bir arkadaş kaliteli olan eğeleri (Dick, Hase, ve Pferd Marka) analiz edmişti.
Boyu 20cm kadar olanlarda 1.2008 büyük eğelerde 1.2002 kullanılmış.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 23 Haziran 2016, 22:01:53 »
Pferd'in birini ölçtüreyim bir ara, kendisi toprağa bakıyor da...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben