Ustadim,
1095i kutsallastirmak gibi bir düşüncem yok, kesinlikle iyi bir celik olduguna inaniyorum, ama meteor celigi de degil yani:), yanlış anlasilmasin.
Benimki biraz farklı çelikleri deneyebilme istegi

Bu nicholson eğe bilgisi iyi oldu, denk gelirsem kacirmam.
Fiyat konusundaki yorumum, tamamen az bulunan bir Çelik oldugu dusuncesinden kaynaklaniyor.
El yapimi bıçak Fiyatları konusu çok subjektif bir konu. Hangi bicagin el yapimi oldugu da tartismaya acik bence.
Bülent abi illa da 1095 çelik aranıyorsa nicholson eğelere bir bakmak ifaydalı olabilir. Bildiğim kadarıyla 1095 çelikten eğe üretiyorlar. Eminim ki daha bir çok firma daha 1095 kullanıyordur ama araştırmak lazım. Ama bence bu kadar çabaya hakikaten gerek yok. Hee elde farklı çelik bulunsun deniliyorsa alınabilir fakat adı illa da 1095 olacak diye bir şart yoksa muadil bir çeliğe daha rahat ulaşılabilir.
Fiyatına gelirsek de elbette el emeğine değer biçemiyoruz, usta 400 tlyi uygun görmüş bu fiyatı istemiş fakat ben kendimce bu fiyatların yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir bağlamda el emeğiniin fırsata dönüştürüldüğü fikrindeyim. Sizce 1095 den yapılmış bir bıçak kaç lira etmeli? Ya da çelik O1 veya W1 olsaydı ne kadar etmeliydi?