Foruma mutfak bıçağı yapmayı öğrenmek için üye olmuş ve ilk bıçağımıda öyle yapmıştım. Gelin görünki bugün karşınızda 2 av bıçağı ile karşınızdayım.hazır profiller üzerinde çalıştım. Yine perdah hataları mevcut

Su verme işlemlerini kendim yaptım. Yutong gaz oçağı yaptım ve suyunu yağda verdim. Her iki bıçağıda mıknatıs testini geçtikten sonra yaklaşık 10 dakika daha ateşte tuttum. Renk skalasını takip ederek turuncudan altın sarısında döndüğünde sularını verdim. İkisinde de işlem aşağı yukarı aynı oldu. Menevişi 200 derecede 1 saat yaptım ancak meneviş işlemini su verme işleminden yaklaşık 5 saat sonra yaptım sanırım bu sertliği olumsuz etkiledi

. Bıçaklar baya sert oldu, eğe ve pirinç testlerini geçtiler. Ağızları 800 kuma, yanakları ise 2000 kuma kadar elde perdahladım ancak dikkatli bakıldığında kılcal çizikler var. Umarım zamanla düzelir..
Çelik Viking chipper
Kalınlık 5mm
Büyük olan namlu boy 10 cm kabza boy 11.5 cm toplam 22.5 cm
Küçük olan namlu boy 9.5 cm kabza boy 9.5 cm toplam 19 cm
Kabza 20 kat kumaş mikarta ( kendi imalatım ) Kırmızı kağıt mikarta linear ( kendi imalatım )
Pimler 8mm mozaik pim (kendi imalatım ) ve 8mm krom boru

Şu bıçaklarda yaptığım herşeyi öğrendiğim tek kaynak bu forum ve değerli üyeleri, ustaları. Bilgilerini çekinmeden paylaşan herkese teşekkürlerimi sunarım...