Bıçak Sanatı - Forum

Hobi amaçlı bıçak yapımı için çelik nereden temin edebilirim ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Sormadan söyleyeyim, çeliği sana satmıyorum hediye etmiyorum.  O:-)

Sadece emek verip bir bıçak yapmak ve sonradan da bir başka meraklıya aynı şekilde destek olmak için borçlanman karşılığı gönderiyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

76Türk

• *
  • 16
  • Meslek: Öğrenci
Azmedip yapacağım, amacım öğrenmek, ter dökeceğim diyorsan ad, adres, telefon ve kargon şube teslimi mi ev mi olsun bilgisini bana özel mesajla gönder. Eldeki bir Ck67 plakadan bir parça kesip göndereceğim. Bir iki de başka şey eklerim pakete, şimdi neler katarım bilemiyorum, atölyede işine yarar ne bulacağıma bağlı. Hemen göndermemi bekleme, atölyeye düzenli olarak gidemiyorum. Bir bıçağı yaptıktan sonra aynı dili konuşmaya çok daha yaklaşacağız, o nedenle seni böyle yönlendirme gereği duyuyorum.

Bu arada çeliklerin fiyatları arasında kalitesine göre, uygun boyuta getirmenin maliyetine göre çok ciddi farklar oluyor. En azından çeliklerin plaka fiyatlarını araştırıp öğrenmeni öneririm. Forumdaki önceki satışların fiyatları da var. Bunlardaki fiyatlara da bir bak istersen. Kimi çeliğin bir lamasına ötekinin plakasını bile alabildiğini göreceksin. Hele bir de basit bir kutu profilin kg fiyatıyla bu çelikleri karşılaştırma bile.

Konuyu kaldırmıyorum çünkü herkesin başına gelecek yanılgılar ve herkesin sormak isteyeceği sorular ve buna gelen yanıtlar var. Bu konu başka yeni başlayanlar için de faydalı olabilir.

Hocam şimdi ne diyeceğimi şaşırdım önce postayı koydun, şimdide adres ver malzeme göndereyim diyorsun ben böyle şeyleri hayatımda kabul etmedim hele ki böyle bir durumda hiç etmem. Yinede teşekkür ederim, ben kendim bütçemi av üzerine mermi vb. harcıyorum bu konuya ayıracak fazla bütçem olmadığı için ve mantık olarak yaklaşınca 25 cm bir çeliğe 60 TL fiyat çok fazla olduğunu herkes anlayabilecek kapasitededir. Tabi parasını verip alan adam alır kimse kimseye karışamaz.. ama buda demek değildir ki o çelik 60 TL eder. Akabinde ben bu işi başlamadan bırakayım bu işi bilen bir ustadan gel takıl dükkan senin teklifini aldım olursa zaten giderim işi ustasından görürüm cidden yardım etme gibi bir yüceliğe sahip olan kişilere çok teşekkür ederim herkese bol şans.
« Son Düzenleme: 16 Haziran 2016, 20:29:18 Gönderen: 76Türk »
"Tas Kırılır, Tunç Erir, Ama Türklük Ebedidir" Mustafa Kemal Atatürk.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Dediğim gibi sana hediye olarak göndermiyorum. Sen de daha sonra bir başkasına benzer şekilde malzeme gönderirsin. Zaten bunun kilosu plaka halinde 3 EUR'dan az mıydı ne? Ben sana zaten bir iki bıçaklık parça gönderince hem çok fazla malzeme göndermiş olmayacağım hem de malzeme zaten atölyede yatıyor.

İlk deneme ilk adım olduğu için en iyisi

-- Ck67 ve Ck75 gibi hakkında bolca doküman bulunan adı kodu belli bir kalitedeki
-- bir karbon çeliğin                   (Aksini yapıp paslanmaz plaka bulup da ısıl işlemci aramak zorunda kalmazsın)
-- plaka halini kullanmaktır.     (Dövmeyi öğrenmek için hem erken hem de ısıl işleme etkisi olan hatalarla uğraşmak için erken)

O nedenle özellikle Ck ile başlamayı öneririm.

Bu arada posta koymamı da garipsememen lazım. Sonuçta "bizim milleten bir cacık olmaz herkes parasını kovalıyor" deyip de bir de arkasından daha dakka birde pes ettin. Ha, pes etmedim diyorsan hosri meydan.
Namık Kemal
Instagram'da ben

76Türk

• *
  • 16
Dediğim gibi sana hediye olarak göndermiyorum. Sen de daha sonra bir başkasına benzer şekilde malzeme gönderirsin. Zaten bunun kilosu plaka halinde 3 EUR'dan az mıydı ne? Ben sana zaten bir iki bıçaklık parça gönderince hem çok fazla malzeme göndermiş olmayacağım hem de malzeme zaten atölyede yatıyor.

İlk deneme ilk adım olduğu için en iyisi

-- Ck67 ve Ck75 gibi hakkında bolca doküman bulunan adı kodu belli bir kalitedeki
-- bir karbon çeliğin                   (Aksini yapıp paslanmaz plaka bulup da ısıl işlemci aramak zorunda kalmazsın)
-- plaka halini kullanmaktır.     (Dövmeyi öğrenmek için hem erken hem de ısıl işleme etkisi olan hatalarla uğraşmak için erken)

O nedenle özellikle Ck ile başlamayı öneririm.

Bu arada posta koymamı da garipsememen lazım. Sonuçta "bizim milleten bir cacık olmaz herkes parasını kovalıyor" deyip de bir de arkasından daha dakka birde pes ettin. Ha, pes etmedim diyorsan hosri meydan.

Hocam Allah'tan başka kimseden korkumuz yok ne maksatla  hodri meydan dediğinizi anladım. Büyüklerimize saygısızlık olarak görülmesin diye konuyu kapatmaya çalıştım. Madem göndereyim elimde fazla var diyorsanız bende adresimi mesaj olarak göndereyim gerisi size kalmış birşey. Şimdi konu hakkında biraz çalıştım bu işi cidden kazığa dökenlerde var hakkımı yedirtmem söylediğimin arkasındayım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Güzel.  :) Umarım hayırlısıyla ilk bıçağını yaparsın.
Namık Kemal
Instagram'da ben

76Türk

• *
  • 16
Güzel.  :) Umarım hayırlısıyla ilk bıçağını yaparsın.

:)

Fatih Özçelik

• 73
  • Meslek: elektrik
  • Yer: antalya-manavgat
25 cm 60 tl vermek istemiyorsan. 1 mtresine 30 tl ver (1060 karbn çeliği).haklı oldugun noktalar var.tabiki hobi malzemeleri üzerinden para kazanan insanlar var.buda dogal birşeydir.60 da ister 160 da ama senin görevin bu iş pahalı ben yokum demek değil,araştırıp uygunu bulmaktır.başlamadan pes etme.fakat bu iş gerçekten malzeme ve ekipman zaman olarak külfetli bir uğraş.şimdi eğe seti alacaksın 100 lira ona gidece sonra zımpara işkence mengene derken iş sonra zımpara makinası  o bu şu derken iş çıgırından çıkailirde.60 düşünürken bakmışssın 600 ler gitmiş :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Bu günlük malzeme temin meselesi tamam... ;) Bundan sonraki adım testere ve eğeyle kas gelişimine katkı...
Namık Kemal
Instagram'da ben

Tolga Yıldız

• 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
D2 çelik yerine sanayiden çıkma bir makas bulabilirdin ? belki para bile vermezdin. Bugün mozaik pim denemelerim için sanayide dolaştım. 4-5 yere 8 mm 30 -40 cm krom boru sordum hepsi bütün satıyoruz dediler. Bir demir atölyesine girdim usta istiflerin alltından 50 cm bir boru buldu. Ne kadar borcum dedim önce tartıya yanaştı sonra "çırağa ver bişeyler, sigara alacak kadar olmasın"  dedi. Geçen hafta mikarta yapımı için epoksi reçina aradım, ayvalık sanayi küçük, satanlar 5 kiloluk satıyolar 150 lira. Vazgeçtim dönerken aklıma gemi atölyeleri geldi yarım kilosunu 15 liraya aldım, 5 bıçağa kabze yapacak mikartam var elimde :) .

Mesele bence bu işi yapmak isteyip istememenle alakalı bence.
Bu foruma üye olduğumda kapının önünde 4 yıl önce aldığım, 4 yılda 1000 km bile süremediğim bir motorum, aklımda da hep "üretmek" fikri, ayrıca hiç kullanmadığımız bir balkonumuz vardı. Şimdi motorum yok, balkondan bozma bir atölye, 2 tezgah, küçük şippek şerit zımparam, sütunlu matkabım eğelerim küçük mengenlerim var. Ama en mühimi günde 1-2 saatimi burada geçirdiğim kıymetli zamanlarım, kafa dağıttığım bir alanım var. Mümkündür ki bıçak yapmaktan sıkılabilirim birgün, deri ürünler yaparım bakarsın? gemi modelciliği yaparım, ahşap işlemeciliği yaparım. Çünkü artık üretim yapabilecek 7 metrekare bir alanım var :D insan istemesin, herşey olur.
Bir av bayine girip kaliteli bir bıçak almak mümkün belki çok daha ucuzada gelebilir ve hatta daha kaliteli bile olabilir, lakin o bıçağı ordan gidip herkes alabilir ve herkeste o bıçaktan olabilir. Ancak senin yaptığın bıçaktan sadece sende ve dünyada bir tane vardır. Sen önce karar ver, gerisi bir şekilde gelir, sağlıcakla kal....
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Bıçak işi bir  sevdadir.....bir hastalıktılıktı
 geçen bir yerde gördüm D2 yapılmış bir bicak 999tl +kdv di.
Ve be  hep d2 ile caliaiyorum cok zor yorucu bir çelik ama sonuç mükemmel .
Omurluk bıçak olur babadan oğla gecer
Tolga hocam işi güzel özetlemiş hayırlısı olsun atelyeniZ

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

76Türk

• *
  • 16
Herkesin yardımcı olduğunu görmek çok mutlu ediyor.. benim hayatta en çok değer verdiğim şeydir parayla almadan kendin yapmak insana insan olduğunu hatırlatıyor. Hele ki bıçak çok önemli sonuçta at,avrat,pusat atalarımızdan kalma kandan gelen insanı çeken bir şey :) çok yapmak isteyen arkadaş gördüm maddi manevi imkansızlıklardan yapamayanlar var, bende bu işten az çok bilgi sahibi olunca elimden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalışacağım. Bir konuya da değinmek isterim; hurdacıdan araba makası alın diyor çoğu kişi ama araba makasını düz bulmak çok zor ve kalın onu taşlama makinesi olmadan, makinelerden kesip biçmeden eğe ile istenilen kıvama getirip işlemek çok zor olacağı için biz acemiler için mümkün değil diyebilirim. Bu araba makası konusuna da açıklık getirmiş olduk umarım herkese sevdiği şeyleri yapmak nasip olur herkese teşekkürkler.
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2016, 01:18:51 Gönderen: 76Türk »

karayip_korsanı06

• *
  • 37
  • Meslek: mobilya
  • Yer: ankara
kardeşim sen şuanda ankaradamı ikamet ediyorsun artı sitede buldum pahalımı ucuzmu diyede sormuşsun pahalı değil o çelikler  kardeşim o çeliklerden yapılmış  bir bıcak artı geyik buynuzuda  takarsan 570 tl dediler bana  bilgin olsun  boynuz takmazsanda 350 lira fiyatı  yani anlayacagım çelik ne kadar iyi o kadar para yenisin diye araba makası ile başla diyorlar o çelikleri heşleme diye  ucuz çeliklerle  başla diyorlar kardeşim ustalarımızın yazdıklarında  kötü niyet arama  tamammı

76Türk

• *
  • 16
kardeşim sen şuanda ankaradamı ikamet ediyorsun artı sitede buldum pahalımı ucuzmu diyede sormuşsun pahalı değil o çelikler  kardeşim o çeliklerden yapılmış  bir bıcak artı geyik buynuzuda  takarsan 570 tl dediler bana  bilgin olsun  boynuz takmazsanda 350 lira fiyatı  yani anlayacagım çelik ne kadar iyi o kadar para yenisin diye araba makası ile başla diyorlar o çelikleri heşleme diye  ucuz çeliklerle  başla diyorlar kardeşim ustalarımızın yazdıklarında  kötü niyet arama  tamammı

Kötü niyet aradığımı nereden çıkardınız? hangi cümlemde öyle bir şey okudunuz biraz dikkat edin lütfen. Bu arada ben çok karmaşık yaşıyorum sadece ideoloji olarak Türklerin öncü ve önemli olan başkentlerini yazdım ve Iğdırlıyım, ikamet ettiğim süre çok kısa o yüzden yazmadım. (Kişisel bir şey)
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2016, 01:38:41 Gönderen: 76Türk »

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
baştan sona bütün yazılanları okudum.. bende yazmadan duramayacağım... öncelikle ustalarım yine yardım severliklerini göstermişler..
 bıçak yapma işi biraz tutku,, biraz emek,, biraz sevgi,, biraz sabır,, biraz delilik (( bunu çevremdekiler söylüyo )) bunlar bi araya gelince birde ortaya biz bıçak demiyoruz bir eser meydana çıkınca ne yorgunluk ne de verilen para akla geliyo ben 150 tl malzemesine harcadığım bıçagımı kattığım emeği de saymıyorum.. hediye etmişliğim var bir tek kelimesine arkadaşımın (( süper olmuş saf emek vermişin ))) çok samimi de degiliz hani aklına bu takılmasın
hele sırf bütün işi eğe ile yapılan bir bıçak..  formumuza gelince ben bu formda birbirine çelik,, kabze,, pim,, kuksalık ağaç,,hele hele ustalık bilgilerini hediye edeni gördüm.. bak ilk hediyeni de degerli  eylem abi yapmış.. form ustalarımız ve değerli formdaşlarımız işte bu kadar değerli sağolun var olun.

76Türk

• *
  • 16
ben bu işten vazgeçtim, gerekli makineler olmadıkça çok büyük amelelik olur demiri eğe ile işlemek kolay olmasa gerek  :) işin gerçek kısmı bu biraz gerçekleri konuşalım bu iş eğe ile 20 cm demir plaka ile olacak iş değil.. ben videolar ile okuyarak zanaat öğrenileceğine inanmıyorum ustasından öğrenmek gerek bu işleri herkese kolay gelsin bu konuda burada kapansın. Yardım edenlerde biraz şirin dilli olsa güzel yaklaşsa belkide gelenler kaçmaz :)) 1 parça demir vereceksin hediye etmiyorum falan filan konulara giriliyorsa ne diyelim herkesin yapısı farklı tabi. kimsenin kimseye ihtiyacı yok çok şükür, konu kilit.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Pes ettim diyorsun yani.  :-\
Namık Kemal
Instagram'da ben

ben bu işten vazgeçtim, gerekli makineler olmadıkça çok büyük amelelik olur demiri eğe ile işlemek kolay olmasa gerek  :) işin gerçek kısmı bu biraz gerçekleri konuşalım bu iş eğe ile 20 cm demir plaka ile olacak iş değil.. ben videolar ile okuyarak zanaat öğrenileceğine inanmıyorum ustasından öğrenmek gerek bu işleri herkese kolay gelsin bu konuda burada kapansın. Yardım edenlerde biraz şirin dilli olsa güzel yaklaşsa belkide gelenler kaçmaz :)) 1 parça demir vereceksin hediye etmiyorum falan filan konulara giriliyorsa ne diyelim herkesin yapısı farklı tabi. kimsenin kimseye ihtiyacı yok çok şükür, konu kilit.
Söylediklerinizi düşününce Size hak vermemek olanaksız, bence de doğru bir karar vermişsiniz.

Tolga Yıldız

• 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
Karar vermek iyidir  :2up :2up
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar

Gerçekten insan bazen hayret ediyor...