''Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak uğrunda ölen varsa vatandır''
RABBİM hepsinden razı olsun şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz..
Sinan ustam çok bilindik bir "anma" ifadesi kullanmış tüm samimiyeti ve içtenliği ile.ama şimdi fark ediyorum ki bu ifade "eylem" olarak biraz riskli. yani saygı duyarak eğilmek değil riskli olan. riskli olan, eğilmiş bir şekilde hareketsiz kalmak, saygıyı devam ettirmek için. bizler öyle kişiler olmalıyız ki, şehitlerimizin önünde başımız dimdik durabileceğimiz bir hayatı fethetmiş olalım. onların aziz ve pak ruhları ancak bu şekilde "kaliteli ve bilinçli" insanları karşılarında gördükleri zaman tebessüm eder diye düşünüyorum. öleceklerini bile bile, vatan topraklarını namerde çiğnetmemek için direnen ve can veren şehitlerimize layık evlatlar/torunlar olmak için çabalamalı, gayret göstermeli ve en önemlisi toplumsal bir şuur oluşturmalıyız. milli, dini, kültürel ve ahlaki anlamdaki tüm değerlerimizin dejenere olduğu, kavram kargaşasına kurban gittiği bu günlerde, payımıza düşen görev, önce kendimizden başlamak sureti ile ailemizi ve evlatlarımızı, kardeşlerimizi ve akrabalarımızı, ahbaplarımızı ve dostlarımızı bu mirasa sahip çıkmanın da ötesinde, bu yolda yürüyecek şuura ve donanıma ulaştırmaktır. -diye düşünüyorum-
şöyle söyleyebilmek isterdim: aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyor ve başımız dimdik bir şekilde, canlarını vererek bize emanet bıraktıkları toprakları hakkıyla korumuş ve teslim edeceğimiz nesilleri yetiştirmiş olmanın onuru ile ileriye bakıyoruz.